Moje zielone królestwo - tulipanka 2010
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone królestwo - tulipanka - cz.4
Fajne takie porównanie,widac jak ogród się zmieniał,a raczej jak puste pole stawało się ogrodem
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Wiolu czy to Ty słońce uprowadziłaś i trzymasz go u siebie...bo ja wszędzie szukam i nigdzie go nie ma...więc przyznaj się...masz go i niechcesz się z innymi podzielic
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu piękną zrobiłaś metamorfozę i ten pękaty gąsiorek
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiolu, to był kawałek gałązki, która mi się ułamała... zdrewniała.
Ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie... na wiosnę muszę ją podciąć, więc znowu powtykam w ziemię.
Ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie... na wiosnę muszę ją podciąć, więc znowu powtykam w ziemię.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Wiola cudowna przemiana
ja też podobne gary zwółczę jak zabaczę
nie potrafię im sie oprzeć
ja też podobne gary zwółczę jak zabaczę
nie potrafię im sie oprzeć
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawe gdzie można zdobyć takie wielkie dzbany, on jest wspaniały
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Grażynko, w tym dzbanie nie przewiduję żadnych kompozycji. On sam w sobie jest tak piękny, że nie potrzebuje dodatkowych ozdobników
Jolu, dziękuję. Ten dzban, to już nie nowość w moim ogrodzie, ale widzę, że nadal budzi podziw
Ewo, mój ogród jest młody i ciągle przechodzi katorgi moich pomysłów. Jeszcze teraz M kończy robić obrzeże.
Myślę, ze już na przyszły rok będzie całkiem przyzwoicie wyglądał.
Dzban, kupiliśmy od takiego jednego człowieka, ale skąd on go miał ..... Prawdopodobnie były takie kiedyś w piekarniach ....
Jagódko, jak będę miała czas, to zrobię kolejne porównania.
Nie Tobie jednej podoba się ten dzban
christinkrysia ja wszystkie hortensje sadzę do kwaśnej ziemi. U mnie dodatkowo jest ten problem, że mam glinę w ogrodzie. Aby cokolwiek chciało rosnąć, to muszę ją rozluźniać. Jak już kopię dół na h. , to kopię dużo większy, biorę trochę tej mojej gliny, trochę piachu i więcej kwaśnego podłoża, mieszam i w taką mieszankę sadzę. Dobrze jest też wierzch wyściółkować korą.
Podobnie jak Ty, ja również dążę do tego, aby zmninimalizować ilość pracy w ogrodzie. Dlatego też gdzie mogę, kładę włókninę i wysypuję korą. Najstarszą tak zrobioną rabatę mam już chyba 4 lata i jest wszystko ok
Graziu, puste pole, to ja później pokażę. Aż sama nie poznaję tego miejsca ....
Mateusz, dziękuję. Cieszę się, ze Ci się podoba.
Gabrysiu, mi niedawno odłamała się gałązka od jednej h, wsadziłam do ziemi, ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
Nie wychodzi mi takie późne ukorzenianie. Najlepsze efekty u mnie są wiosną.
Dzidziu, no to mamy wspólne zainteresowanie Mo gary ściąga głównie M, ale nie powiem ... mi też się podobają
Iwonka, ta rabatka jeszcze nie skończona. Brakuje mi tam czegoś, ale nie mam pomysłu .... Może w przyszłym roku przyjdzie jakieś natchnienie ....
Zimowit, teraz rozkwitł i pokazał na co go stać. Jest przepiękny, mam jego fotkę, to wstawię.
A to drobne białe, to nie wiem, nie znam nazwy. Mam od Grażynki
Aniu, tego to ja nie wiem. Podobno używali kiedyś takich w piekarniach. Jak modernizowali, to ludzie pobrali no i teraz trzeba by było po ludziach szukać.
Ja miałam trochę szczęścia, że udało mi się go nabyć.
Jolu, dziękuję. Ten dzban, to już nie nowość w moim ogrodzie, ale widzę, że nadal budzi podziw
Ewo, mój ogród jest młody i ciągle przechodzi katorgi moich pomysłów. Jeszcze teraz M kończy robić obrzeże.
Myślę, ze już na przyszły rok będzie całkiem przyzwoicie wyglądał.
Dzban, kupiliśmy od takiego jednego człowieka, ale skąd on go miał ..... Prawdopodobnie były takie kiedyś w piekarniach ....
Jagódko, jak będę miała czas, to zrobię kolejne porównania.
Nie Tobie jednej podoba się ten dzban
christinkrysia ja wszystkie hortensje sadzę do kwaśnej ziemi. U mnie dodatkowo jest ten problem, że mam glinę w ogrodzie. Aby cokolwiek chciało rosnąć, to muszę ją rozluźniać. Jak już kopię dół na h. , to kopię dużo większy, biorę trochę tej mojej gliny, trochę piachu i więcej kwaśnego podłoża, mieszam i w taką mieszankę sadzę. Dobrze jest też wierzch wyściółkować korą.
Podobnie jak Ty, ja również dążę do tego, aby zmninimalizować ilość pracy w ogrodzie. Dlatego też gdzie mogę, kładę włókninę i wysypuję korą. Najstarszą tak zrobioną rabatę mam już chyba 4 lata i jest wszystko ok
Graziu, puste pole, to ja później pokażę. Aż sama nie poznaję tego miejsca ....
Mateusz, dziękuję. Cieszę się, ze Ci się podoba.
Gabrysiu, mi niedawno odłamała się gałązka od jednej h, wsadziłam do ziemi, ale chyba nic z tego nie wyjdzie.
Nie wychodzi mi takie późne ukorzenianie. Najlepsze efekty u mnie są wiosną.
Dzidziu, no to mamy wspólne zainteresowanie Mo gary ściąga głównie M, ale nie powiem ... mi też się podobają
Iwonka, ta rabatka jeszcze nie skończona. Brakuje mi tam czegoś, ale nie mam pomysłu .... Może w przyszłym roku przyjdzie jakieś natchnienie ....
Zimowit, teraz rozkwitł i pokazał na co go stać. Jest przepiękny, mam jego fotkę, to wstawię.
A to drobne białe, to nie wiem, nie znam nazwy. Mam od Grażynki
Aniu, tego to ja nie wiem. Podobno używali kiedyś takich w piekarniach. Jak modernizowali, to ludzie pobrali no i teraz trzeba by było po ludziach szukać.
Ja miałam trochę szczęścia, że udało mi się go nabyć.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Zima już tuż tuż
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zima tuż, tuż piszesz.....
A ja dzisiaj wyczytałam, ze już po 15 ma spaść pierwszy śnieg a listopad ma być najzimniejszym miesiącem w tym roku z temp. do - 30 stopni.
A ja dzisiaj wyczytałam, ze już po 15 ma spaść pierwszy śnieg a listopad ma być najzimniejszym miesiącem w tym roku z temp. do - 30 stopni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
Piterku, nie wiem Byś może tak. Kupowałam je w jakimś supermarkecie z takich dużych pudeł, co się na sztuki sprzedaje. Modliłam się tylko, aby te cebule nie były wymieszane, bo różnie z tym bywa w takich przypadkach. Ale jak widać na załączonym obrazku udało się
Grażynko, słyszałam prognozy i wiem co się święci już w przyszłym tygodniu
Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak strasznie jak przewidują ...
Grażynko, słyszałam prognozy i wiem co się święci już w przyszłym tygodniu
Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak strasznie jak przewidują ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
O rany słyszałam , że ma spaść śnieg w październiku, ale że w listopadzie aż do -30 stopni, o rany, toż to trzeba rośliny zabezpieczać, zawsze robiłam to w grudniu
Wiolu zimowity prześliczne , moje już przekwitły, a ten Twój faktycznie wygląda na Waterlily jest śliczny
Wiolu zimowity prześliczne , moje już przekwitły, a ten Twój faktycznie wygląda na Waterlily jest śliczny
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Też mnie przeraża taka perspektywa.
I też za chwilę idę zabezpieczać róże, nie będę czekać na mrozy i śnieg - szkoda zdrowia.
I też za chwilę idę zabezpieczać róże, nie będę czekać na mrozy i śnieg - szkoda zdrowia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Kurcze,jeszcze zimie mówię NIE...Wiolka a ja ten dzban widzę po raz pierwszy i aż mi mowę odjęło jest fantastyczny łącznie z rabatą pod gruszą...