Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715
Ale śliczne, słoneczne zdjęcia Grahama! Ja swojego właśnie przesadzam... wkopałam go bez sensu w miejscu, w którym mam czysty piach i zakwitł tylko raz w tym sezonie... dobrze, że w ogóle, w tych warunkach...
U Ciebie jest przepiękny!
Pozdrawiam Ilonko
U Ciebie jest przepiękny!
Pozdrawiam Ilonko
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Aguś, bardzo się cieszę, że tak mi pięknie rośnie (oby nie zapeszyć), bo nie mam jeszcze specjalnie obeznania z różami, ale się nauczę
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale gratka, tyle powojników i w takiej cenie a i rozchodniki masz śliczne, chyba powiększę swoją kolekcję, zaczynają mi się podobać coraz bardziej
- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Ilono Twój ogród jest zachwycający Dopracowany w każdym szczególe
Nie zdążyłam jeszcze przeglądnąć całego wątku Chociaż z tego co już widziałam posiadasz chyba wszystkie kwiatki, które kocham Masz lilaki, hortensje, orliki, ostróżki, dorodne drzewka owocowe i oczywiście róże Wszystkie są zdrowe i piękne
Będę z wielką przyjemnością tu zaglądać
Nie zdążyłam jeszcze przeglądnąć całego wątku Chociaż z tego co już widziałam posiadasz chyba wszystkie kwiatki, które kocham Masz lilaki, hortensje, orliki, ostróżki, dorodne drzewka owocowe i oczywiście róże Wszystkie są zdrowe i piękne
Będę z wielką przyjemnością tu zaglądać
- ilona2715
Iwonko cieszę się niesamowicie z tych powojników mam nadzieję, że będą ładnie rosły, już wszystkie rozplanowane i posadzone, a kolekcję rozchodników powiększyłam dzięki Marzence i teraz też marzą mi się jeszcze jakieś inne.
Madziu dzięki , bardzo się cieszę, że Ci się podoba, a kolekcja róż troszkę powiększy się w tym sezonie wybrane już są, teraz będę kombinowała jak i gdzie to wszystko posadzić, ale koncepcja pomału się rodzi, póki co wybrałam
Alinka
Aphrodite
Artemis
Ascot
Astrid Grafin von Hardenberg
Bernstein-Rose
Candlelight
Chippendale
Clair Renaissance
First Lady
Gertentraume
Geisha
Gracefull Palace
Heidi Klum Rose
Heritage
Ingrid Bergmann
Leonard Dudley Braithwaite
Lea Renaissance
Mariatheresia
Marie Antoinette
Pastella
Piano
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
Chopin
Schackenborg
Madziu dzięki , bardzo się cieszę, że Ci się podoba, a kolekcja róż troszkę powiększy się w tym sezonie wybrane już są, teraz będę kombinowała jak i gdzie to wszystko posadzić, ale koncepcja pomału się rodzi, póki co wybrałam
Alinka
Aphrodite
Artemis
Ascot
Astrid Grafin von Hardenberg
Bernstein-Rose
Candlelight
Chippendale
Clair Renaissance
First Lady
Gertentraume
Geisha
Gracefull Palace
Heidi Klum Rose
Heritage
Ingrid Bergmann
Leonard Dudley Braithwaite
Lea Renaissance
Mariatheresia
Marie Antoinette
Pastella
Piano
Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
Chopin
Schackenborg
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ło matkooo! To ja myślałam, że Ty to masz, a Ty to chcesz dokupić!!!
No tak, jeśli Twoje róże takie piekne i zadbane są, to koniecznie musisz tą gromadę przygarnąć
No tak, jeśli Twoje róże takie piekne i zadbane są, to koniecznie musisz tą gromadę przygarnąć
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ilonko, zaznaczam sobie Twój wątek, muszę choć trochę poczytać jeżeli mam Ci coś doradzić.
Rozumiem, że lista powyżej, to jest ten nowy nabytek.
Rozumiem, że lista powyżej, to jest ten nowy nabytek.
- ilona2715
Tak, to te różyczki, które niebawem u mnie zagoszczą , ale tak jak już pisałam nie mam za dużo miejsca na nie, spróbowałam mniej więcej zobrazować to co powstanie na poniższym zdjęciu, teraz mam tu dalie, iglaczek jest na tyle mały, że posadziłam je na całości, ale kiedyś urośnie, więc muszę zostawić odstęp, wymiary które podałam to już po zostawieniu odpowiedniego (mam nadzieję) odstępu. Pierwszy rządek kostki zniknie wąż krokusowy pójdzie w zapomnienie (wsadzę je gdzie indziej, płotki też będą zabrane a na długości 3m, mogą i pewnie będą fale, więc w kilku miejscach będzie więcej niż 60cm tym bardziej, że tam jest już rabatka w którą chcę się wkomponować, co nieco przesadzę, ale nie wszystko, bo nie mam już gdzie . Zakładam, że tam gdzie teraz jest ten płotek będą najwyższe, a przed nimi niższe, nie wiem tylko ile miejsca na szerokość powinnam zapewnić każdej z nich.
Oczywiście będę wdzięczna za pomysły i sugestie, od każdego, komu jakiś pomysł wpadnie do głowy , ja też już sobie, co nieco poukładałam, ale co kilka głów to nie jedna.
Oczywiście będę wdzięczna za pomysły i sugestie, od każdego, komu jakiś pomysł wpadnie do głowy , ja też już sobie, co nieco poukładałam, ale co kilka głów to nie jedna.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ilonko, toż to dzieła sztuki Ale perfekcja, rabatki wyglądają super.ilona2715 pisze:
Pochodziłam po Twoim ogrodzie i naprawdę jestem zachwycona. Masz w nim tak dużo różnych roślin, a aranżacje, które sama robisz są inne niż widziałam dotychczas. Świadczy, to tylko o tym, że masz talent do tego i wkładasz dużo w swój ogród.
Ilonko widziałam również, że masz już róże. Bardzo mi się spodobała nn z all/kwiaciarnia. Można poprosić namiar na tego ktosia.
Masz pw, będę ciekawa co zrobisz.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ilonko, piękne róże wybrałaś! Same rodzynki Wszystkie będą na tej pokazywanej rabacie?
- ilona2715
Miłka jak już je zamówiłam to też krzyknęłam ło matko , ale nie mogłam się oprzeć, podoba mi się więcej, ale to juź by była lekka przesada, ale kto wie może wiosną
Majka, cieszę się, że podoba Ci się mój ogród, to fakt, że dużo czasu i serca mu poświęcam, ale potem jak cieszy, jeszcze troszkę mam do zrobienia, ale teraz to już ze spokojem nie tak jak na początku, co nie pasuje to w inne miejsce, troszkę dekoracji, no i ta moja rabatka różana. Powiedziałam ostatnio, że to już ostatnia, ale mój M i tak nie dowierza, a ja nauczyłam się mówić nigdy nie mów nigdy, bo nic nie wiadomo, przyjdzie wiosna, nowe pomysły i łopata idzie w ruch . Z czasem na pewno te drewniane kołki zostaną wymienione na coś trwalszego, ale to na samym końcu, bo przed nami jeszcze do zrobienia kaskada z oczkiem, barak (którego nigdy nie pokazuję) do obicia, tak aby komponował się z otoczeniem i dwie rabatki do poprawienia, a raczej do wykończenia, ale najpierw mój M musi mieć czas, aby je "wymurować" potem ja będę działać, więc w planach jeszcze troszkę jest. A i jeszcze pergole i jakieś zadaszenie na taras , może w następnej pięciolatce się wyrobię
Kasiu chciałabym, ale po pierwsze nie wiem czy się zmniejszą, chociaż istnieje takie prawdopodobieństwo jak "wyprowadzę" tego iglaczka , muszę go sprawdzić, ale jeśli to jest taki jak Majki to osiąga ogromniaste rozmiary, a po drugie to bardzo słoneczne miejsce, wręcz "patelnia" (tak od 12.00 do 19.00), więc czerwone chyba nie bardzo (chociaż Kronenburg, Nostalgia i Duble Delight też rosną w takich warunkach i dają radę, ale one nie sa zupełnie czerwone), cały czas główkuję mam jeszcze prawie miesiąc. Jak masz jakieś sugestie to śmiało pisz, wiesz, że one w tym miejscu będą przez Ciebie
Majka, cieszę się, że podoba Ci się mój ogród, to fakt, że dużo czasu i serca mu poświęcam, ale potem jak cieszy, jeszcze troszkę mam do zrobienia, ale teraz to już ze spokojem nie tak jak na początku, co nie pasuje to w inne miejsce, troszkę dekoracji, no i ta moja rabatka różana. Powiedziałam ostatnio, że to już ostatnia, ale mój M i tak nie dowierza, a ja nauczyłam się mówić nigdy nie mów nigdy, bo nic nie wiadomo, przyjdzie wiosna, nowe pomysły i łopata idzie w ruch . Z czasem na pewno te drewniane kołki zostaną wymienione na coś trwalszego, ale to na samym końcu, bo przed nami jeszcze do zrobienia kaskada z oczkiem, barak (którego nigdy nie pokazuję) do obicia, tak aby komponował się z otoczeniem i dwie rabatki do poprawienia, a raczej do wykończenia, ale najpierw mój M musi mieć czas, aby je "wymurować" potem ja będę działać, więc w planach jeszcze troszkę jest. A i jeszcze pergole i jakieś zadaszenie na taras , może w następnej pięciolatce się wyrobię
Kasiu chciałabym, ale po pierwsze nie wiem czy się zmniejszą, chociaż istnieje takie prawdopodobieństwo jak "wyprowadzę" tego iglaczka , muszę go sprawdzić, ale jeśli to jest taki jak Majki to osiąga ogromniaste rozmiary, a po drugie to bardzo słoneczne miejsce, wręcz "patelnia" (tak od 12.00 do 19.00), więc czerwone chyba nie bardzo (chociaż Kronenburg, Nostalgia i Duble Delight też rosną w takich warunkach i dają radę, ale one nie sa zupełnie czerwone), cały czas główkuję mam jeszcze prawie miesiąc. Jak masz jakieś sugestie to śmiało pisz, wiesz, że one w tym miejscu będą przez Ciebie
- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Ilonko piękna lista ,będziemy się razem dopingować z tymi różyczkami ,ja też jak wiesz mam pokaźną listę ,chcę w piątek pojechać do rosarium i zobaczyć jakie okazy mają...część zamówiłam już u Ewy ,ale wszystkich nie ma ,a Ty gdzie zamawiasz?
Cudownie kwitły Tobie juki ,bo chyba już nie kwitną?
Cudownie kwitły Tobie juki ,bo chyba już nie kwitną?
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- ilona2715
Oleńko oczywiście, że u Ewki , też bym się skusiła na następne, ale na razie nie mogę sobie na więcej pozwolić, to i tak nie lada wydatek , poza tym miejsca też brak, ale zobaczę może na wiosnę coś wymyślę, na pewno chcę Eden Rose 88 jest piękna i tej nie odpuszczę, a jak jedna pnąca to musi też być i druga na drugą stronę pergoli podoba mi się też Julia, Clair Austin (Ausprior), Rose Gaujard (Gaumo), Esmeralda, Fantasia Mondiale i wiele wiele innych jakbym wypisała wszystkie to być może ta lista byłaby dłuższa od tej z zamówionymi . O ile dobrze pamiętam na twojej liście było prawie jeszcze raz tyle, ciekawa jestem co Ty wybrałaś? Tak, tak będziemy się nawzajem dopingować, a jukki dawno już nie kwitną, ale warto je mieć, bo też są śliczne.