Róże ...ach, te róże ... - cz.I
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże ...ach, te róże ...
Monisiu, u Ciebie deszcz, to pewnie i w moje strony dojdzie. Może szybciej ziemia rozmarznie Chciałam dzisiaj posadzić kilka bylin, ale ziemi nie da się ruszyć
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Moni taczka zajmie mi pół narzędziowni no ale jak mus to mus
Ja w tym roku jak na razie kupiłam trzy torebki nasionek,jedną białą lilię,8 powojników,które dopiero przyjadą oraz na balkonik pelargonie i fuksje.
Nie wierzę w moje zapewnienia,że na tym koniec.Wiem,że muszę kupić maty wiklinowe na płot,a to spory wydatek.
Także w tym roku nie poszaleję
U mnie teraz + 5 stopni i deszcz brrrr
Ja w tym roku jak na razie kupiłam trzy torebki nasionek,jedną białą lilię,8 powojników,które dopiero przyjadą oraz na balkonik pelargonie i fuksje.
Nie wierzę w moje zapewnienia,że na tym koniec.Wiem,że muszę kupić maty wiklinowe na płot,a to spory wydatek.
Także w tym roku nie poszaleję
U mnie teraz + 5 stopni i deszcz brrrr
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu, wczoraj popadało, ale ogólnie nie za dużo. Natomiast dzisiaj widzę, że roślinom zrobiło to bardzo dobrze, bo jakby ...przebudziły się i zjędrniały . No i zauważyłam nareszcie wystające z ziemi kły cebulowych . Deszczyk potrzebny , bo susza fizjologiczna może poczynić sporo szkód. Nie ma tego złego ...
Teraz świeci słońce, ale wieje niemiłosiernie .
Anuś, 8 powojników ... ! Łał! No to będzie cudnie . Ciekawe jakie odmiany ?
Piszesz, że w tym roku nie poszalejesz ... ...ha, ha, ha ... ... Powiedzmy ... . Jak bym Cię nie znała, to może bym i uwierzyła . Pokażą się w sklepach kwitnące byliny i krzewy to dostaniemy kota ...niestety. Ale może w tym roku będzie mniejszy ;:67 ?
Teraz świeci słońce, ale wieje niemiłosiernie .
Anuś, 8 powojników ... ! Łał! No to będzie cudnie . Ciekawe jakie odmiany ?
Piszesz, że w tym roku nie poszalejesz ... ...ha, ha, ha ... ... Powiedzmy ... . Jak bym Cię nie znała, to może bym i uwierzyła . Pokażą się w sklepach kwitnące byliny i krzewy to dostaniemy kota ...niestety. Ale może w tym roku będzie mniejszy ;:67 ?
- Annes 77
Moniś a poszalałam z powojnikami a co
powojnik bylinowy Alionushka
powojnik Krakowiak
powojnik Elf
powojnik Doctor Ruppel -ten pójdzie do donicy
powojnik Polish Spirit
powojnik botaniczny Bill MacKenzie (grupa Tangutica)
powojnik botaniczny Princess Diana (grupa Texensis)
powojnik (clematis) Prince Charles
Wiem,wiem,że się oszukuję,jak zobacze w szkółce róże i nowe piękne,kwitnące byliny to nie wytrzymam
powojnik bylinowy Alionushka
powojnik Krakowiak
powojnik Elf
powojnik Doctor Ruppel -ten pójdzie do donicy
powojnik Polish Spirit
powojnik botaniczny Bill MacKenzie (grupa Tangutica)
powojnik botaniczny Princess Diana (grupa Texensis)
powojnik (clematis) Prince Charles
Wiem,wiem,że się oszukuję,jak zobacze w szkółce róże i nowe piękne,kwitnące byliny to nie wytrzymam
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Moni, masz rację mnie też jakaś głupawka bierze jak widzę w sklepach roślinki, a szczególnie kwitnące.
Na nic się dało omijanie kwiaciarni i ogrodniczych. Ja tez ściągnęłam już do domu 4 prymulki.
Ale Ania zaszalała, tyle powojników ho, ho. Wiesz, co ona ma gdzie sadzić. Pięknie będzie latem.
Wiatr okrutny, ale już...... wiosenka..... tuż, tuż.
Moniczko częściej już bedziesz na forum?
Na nic się dało omijanie kwiaciarni i ogrodniczych. Ja tez ściągnęłam już do domu 4 prymulki.
Ale Ania zaszalała, tyle powojników ho, ho. Wiesz, co ona ma gdzie sadzić. Pięknie będzie latem.
Wiatr okrutny, ale już...... wiosenka..... tuż, tuż.
Moniczko częściej już bedziesz na forum?
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Majko musi być częściej a jak nie to ja będę Jej przypominać
- majka411
Kasia, ja też , mogę to robić nawet kilka razy dziennie
- Rozeta
Hejka, jeszcze przedwiosenna ... .
Aneczko, piękne i zdrowe odmiany powojniczków zakupiłaś !!! Ach ...wstyd się przyznać, ale po prostu zżarła mnie zazdrość, bo o wielu z nich marzę . Też chciałabym mieć np. taką P. Dianę, Krakowiaka albo Alionuszkę, ale nie mam koncepcji, gdzie miałyby rosnąć ... . Więc ...na razie dam sobie na wstrzymanie . Będę z wielką przyjemnością podziwiać je u Ciebie.
Majuś, oj tak, wiosenka bliziutko, tylko ...jeszcze jej jakoś u nas nie widać . No, ale zapowiadają na weekend "wysokie" temperatury. Poszalejemy z grabiami, szpadlami i taczkami !!!
Uwierz mi, że bardzo chciałabym być częstszym uczestnikiem forum, ale zwykle jest tak, że siadam wieczorkiem na 10-15 min. i podglądam tylko Wasze wąteczki . Nie mam jakoś sił na pisaninę. A o zdjęciach już nie wspomnę. Cały czas liczę, że jak wiosenna wegetacja ruszy, to i mi energii przybędzie . W każdym razie dzięki Majeczko za pamięć .
Kasieńko, Tobie również przesyłam w podzięce za przypominajkę.
Słuchajcie, już jakiś czas temu dostałam cynka o zamknięciu wątku. Wiedziałam, że kiedyś to musi nastąpić... Ale nie mam pojęcia jak to się robi? Muszę poszperać w info ogólnym.
Na pewno chciałabym rozpocząć następną część za jakiś czas. Może wraz z nadejściem pierwszej paczki z różyczkami . Bo foty z takich wydarzeń muszą przecież być, prawda ?
Aneczko, piękne i zdrowe odmiany powojniczków zakupiłaś !!! Ach ...wstyd się przyznać, ale po prostu zżarła mnie zazdrość, bo o wielu z nich marzę . Też chciałabym mieć np. taką P. Dianę, Krakowiaka albo Alionuszkę, ale nie mam koncepcji, gdzie miałyby rosnąć ... . Więc ...na razie dam sobie na wstrzymanie . Będę z wielką przyjemnością podziwiać je u Ciebie.
Majuś, oj tak, wiosenka bliziutko, tylko ...jeszcze jej jakoś u nas nie widać . No, ale zapowiadają na weekend "wysokie" temperatury. Poszalejemy z grabiami, szpadlami i taczkami !!!
Uwierz mi, że bardzo chciałabym być częstszym uczestnikiem forum, ale zwykle jest tak, że siadam wieczorkiem na 10-15 min. i podglądam tylko Wasze wąteczki . Nie mam jakoś sił na pisaninę. A o zdjęciach już nie wspomnę. Cały czas liczę, że jak wiosenna wegetacja ruszy, to i mi energii przybędzie . W każdym razie dzięki Majeczko za pamięć .
Kasieńko, Tobie również przesyłam w podzięce za przypominajkę.
Słuchajcie, już jakiś czas temu dostałam cynka o zamknięciu wątku. Wiedziałam, że kiedyś to musi nastąpić... Ale nie mam pojęcia jak to się robi? Muszę poszperać w info ogólnym.
Na pewno chciałabym rozpocząć następną część za jakiś czas. Może wraz z nadejściem pierwszej paczki z różyczkami . Bo foty z takich wydarzeń muszą przecież być, prawda ?
- Annes 77
Moni brakuje tu nam Twoich wpisów
Powojniki kupiłam z doskoku,nie mam jeszcze zaplanowane gdzie je dokładnie posadzę
Niektóre z nich to bylinowe i zapewne będą płożyć się koło różyczek;)
Moniś tutaj prosisz o zamknięcie wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=70,a później otwierasz po prostu nowy temat tak jak robiłaś to na początku i wklejasz w podpisie link do pierwszego:) Na pewno sobie poradzisz
Buziaki
Powojniki kupiłam z doskoku,nie mam jeszcze zaplanowane gdzie je dokładnie posadzę
Niektóre z nich to bylinowe i zapewne będą płożyć się koło różyczek;)
Moniś tutaj prosisz o zamknięcie wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=70,a później otwierasz po prostu nowy temat tak jak robiłaś to na początku i wklejasz w podpisie link do pierwszego:) Na pewno sobie poradzisz
Buziaki
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Moni byleby Ci nie otworzyli sami nowego wątku tak jak mnie to zrobili. Napisz że nowy wątek założysz troszkę później.
Trzymaj się w tej swojej zabieganej codzienności.
Trzymaj się w tej swojej zabieganej codzienności.
- majka411
Moni, czekam na nowy wątek, i wstawię Ci jeszcze taki temacik, bo warto go mieć.
Później się szuka i nie można znaleźć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=29287
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=28051
Miłego dnia, słonko nam świeci
Później się szuka i nie można znaleźć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=29287
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=53&t=28051
Miłego dnia, słonko nam świeci
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze możesz do mnie napisać na PW - zamknę go wtedy.
- Rozeta
Anuś, to miłe, gdy czytam, że komuś mnie brakuje ... . Czuję wtedy, że bycie tu ma naprawdę sens . Nie ma to jak wspólne bleblanie!!!
Dzięki za podpowiedź dot. zamknięcia wątku.
Edulkociu, tak, to ważne przecież, żeby rozporządzać swoim wątkiem w/g własnego uznania. Fajnie, że przypomniałaś mi o tym info o późniejszym otwarciu następnego wątku .
Majeczko, te dwa podrzucone przez Ciebie linki już siedzą w zakładkach. Cenne instrukcje warte zachowania .
Nowy wątek na pewno będzie! Najpierw muszę rozruszać tę ogrodową machinę . Ech, roboty nie zabraknie. Gorzej z siłami ...
Gosiu dzięki , właśnie zamierzam napisać Ci p.w.
Mimo, że rano za oknem przymroziło, to teraz piękne słoneczko świeci . Zapowiada się pierwszy, prawdziwie wiosenny weekend w tym roku. Tak więc praca w ogrodzie gwarantowana !
Do zobaczenia Wszystkim w następnym różanym wąteczku .
Dzięki za podpowiedź dot. zamknięcia wątku.
Edulkociu, tak, to ważne przecież, żeby rozporządzać swoim wątkiem w/g własnego uznania. Fajnie, że przypomniałaś mi o tym info o późniejszym otwarciu następnego wątku .
Majeczko, te dwa podrzucone przez Ciebie linki już siedzą w zakładkach. Cenne instrukcje warte zachowania .
Nowy wątek na pewno będzie! Najpierw muszę rozruszać tę ogrodową machinę . Ech, roboty nie zabraknie. Gorzej z siłami ...
Gosiu dzięki , właśnie zamierzam napisać Ci p.w.
Mimo, że rano za oknem przymroziło, to teraz piękne słoneczko świeci . Zapowiada się pierwszy, prawdziwie wiosenny weekend w tym roku. Tak więc praca w ogrodzie gwarantowana !
Do zobaczenia Wszystkim w następnym różanym wąteczku .