Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.4
Na Japońską sakiewkę zapisuję się,paprykowy mam już chyba zaklepany u forumowicz, ale jeszcze się przypomnę , oczywiście korzystając z uprzejmości forumowicz.
Pozdrawiam, Agata.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ty to masz chodypomidorzanka pisze:Na Japońską sakiewkę zapisuję się,paprykowy mam już chyba zaklepany u forumowicz, ale jeszcze się przypomnę , oczywiście korzystając z uprzejmości forumowicz.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Chudziak(owa),to się jeszcze okaże, no i Twoja sakiewka też by mi odpowiadała , oczywiście gdybyś miała nasionka na zbyciu, lub na akcji wymiany .
Pozdrawiam, Agata.
- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
forumowicz,ile owoców na krzaku zawiązał Sybirskij.
Wdzięczny pomidor, nie kapryśny, fajnie wiąże- w sam raz dla amatorów początkujących . Nie znam natomiast jeszcze smaku jego. Ma puste przestrzenie w środku owocu jak papryka przez co może mieć liczne zastosowania w kuchni.pomidorzanka pisze:paprykowy mam już chyba zaklepany
Mam go 3 krzaki. Ile zawiązał ,to nie jestem w stanie Ci określić. W każdym razie b. dużo Zobacz sama zresztą/ to jest zdjęcie sprzed tygodnia/wisia7 pisze:ile owoców na krzaku zawiązał Sybirskij.
z tym, ze wyrośniętych jest od 12-15 na krzaku i duża ilość siedzących zawiązków jak widać. Nie polecam go osobom zbyt nerwowo podchodzącym do uprawy pomidorów, ponieważ nie schodziliby z forum z problemami związanymi z tym gatunkiem.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Aż oczy się cieszą na takie widoki Chyba też ustawię się w kolejkę po nasionka-łatwych w uprawie odmian-oczywiście
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Ywona
Z pozyskiwaniem nasion nie ma problemu. Kraje w plasterki i do wirówki sałatowej. Dwa w jednym. Pozbywam się wody i nasion w pomidorach na przecier
Z pozyskiwaniem nasion nie ma problemu. Kraje w plasterki i do wirówki sałatowej. Dwa w jednym. Pozbywam się wody i nasion w pomidorach na przecier
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Pokazujesz tu takie piękne, plenne pomidory, że chyba wirówka będzie miała co robić, bo będzie tylu chętnych na nasiona
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie ma sprawy - wysyłałam nasiona na akcję wymiany zarówno ostatnio jak i poprzednio.pomidorzanka pisze:Chudziak(owa),to się jeszcze okaże, no i Twoja sakiewka też by mi odpowiadała , oczywiście gdybyś miała nasionka na zbyciu, lub na akcji wymiany .
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
forumowicz jestem pełna podziwu dla Twoich krzaków . Nie dość , że są obsypane owocami i w dodatku tak zdrowe .
Dziękuję za wszystkie porady i proszę o cierpliwość do nas .
Sława Nadrenii piękna . Czy będziesz dzielił się nasionami
Dziękuję za wszystkie porady i proszę o cierpliwość do nas .
Sława Nadrenii piękna . Czy będziesz dzielił się nasionami
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
Tak, ale w rozsądnych granicach.ewkapaw pisze: Czy będziesz dzielił się nasionami
Dzięki , choć powiem, że w ubiegłym roku miałem więcej czasu dla pomidorów.. W tym roku dużo czasu zajmuje mi praca w PZD.
forumowicz piękna ta Sława Nadrenii Szkoda że w Nadrenii nikogo nie znam co by tego pomidora uprawiał. Może się też załapię na nasiona.
Pochwalę się też moją Maskotką, nie myślałam że jest aż taka plenna Tak obwieszona pomidorkami, że ją w połowie rozczepiło.
Uploaded with ImageShack.us
Pochwalę się też moją Maskotką, nie myślałam że jest aż taka plenna Tak obwieszona pomidorkami, że ją w połowie rozczepiło.
Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam
Ewa
Ewa