Róże i nie tylko - rok 2012 część 2 - Gosia
- camellia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i nie tylko - rok 2012 część 2 - Gosia
A Boscobel z tego linku jaki piękny.
Wyjątkowy kolor
Przy okazji szukania zdjęć natrafiłam na tę szkółkę. Angielki mają po 7 funtów. Niestety nie mają wszystkich w ofercie.
http://www.classicroses.co.uk/products/roses/
-- 17 lis 2012, o 15:50 --
Przy okazji szukania zdjęć natrafiłam na tę szkółkę. Angielki mają po 7 funtów. Niestety nie mają wszystkich w ofercie.
http://www.classicroses.co.uk/products/roses/
-- 17 lis 2012, o 15:50 --
Kogra ja zamówiłam swój katalog na stronie austina.kogra pisze:A czy ten katalog jest dostępny w necie ?
A może znacie linki do innych ?
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale u niego róż - zobaczcie tą róże:
http://www.classicroses.co.uk/products/roses/adam/
Mają te same odmiany co ma Loubert.
Co do The Lark Ascending - mam jednak nadzieję, że będzie bardziej pomarańczowa bo towarzyszy - The Nun i Eveline.
http://www.classicroses.co.uk/products/roses/adam/
Mają te same odmiany co ma Loubert.
Co do The Lark Ascending - mam jednak nadzieję, że będzie bardziej pomarańczowa bo towarzyszy - The Nun i Eveline.
The Lark Ascending wydje się być bardzo delikatna.
Róż cała masa i niektóre mają nawet przystępne ceny.
Sprawdziłam na helpie Adama....cuuuuudny! Może uda się go kiedyś zdobyć.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.207985
Budową mi przypomina wyjątkowego Alchymista - taki podobny układ płatków.
Róż cała masa i niektóre mają nawet przystępne ceny.
Sprawdziłam na helpie Adama....cuuuuudny! Może uda się go kiedyś zdobyć.
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.207985
Budową mi przypomina wyjątkowego Alchymista - taki podobny układ płatków.
- Deirde
Adam na szczęście powtarza kwitnienie - niestety wymaga odpowiedniego zabezpieczenia - to mieszaniec róży chińskiej.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adam cudny. Alchymist, wbrew temu co podaje help, też jest wrażliwy na mróź. Mój przemarzł już w szkółce na wysokości ok. 25 cm. U mnie jeszcze nie zimował.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu czy to kolejna szkółka ale róż.
Moje z tegorocznej dostawy już posadzone.
Moje z tegorocznej dostawy już posadzone.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wlazłam do P. Bealesa i nie widzę cen, kiedyś były ceny wypisane a teraz nie ma, czyżby już nie sprzedawali albo ja nie umiem znaleźć.
Z tego co pamiętam to ceny ma wysokie ale wielki wybór róż. Mam od niego ale przez Schmida trzy Souveniry, jeden niestety mi padł ale te 3 ślicznie rosną i kwitły cały sezon, jednej dzisiaj oberwałam ostatni kwiatek.
Oczywiście ślepa jestem, w końcu znalazłam te ceny.
Z tego co pamiętam to ceny ma wysokie ale wielki wybór róż. Mam od niego ale przez Schmida trzy Souveniry, jeden niestety mi padł ale te 3 ślicznie rosną i kwitły cały sezon, jednej dzisiaj oberwałam ostatni kwiatek.
Oczywiście ślepa jestem, w końcu znalazłam te ceny.
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
[quote="Deirde"]
Przed chwilą skończyłam sadzenie - wszystkie sadzonki były wymoczone w Basicu z RG - środek naturalny na zwiększenie ilości korzeni, zobaczymy czy to jest skuteczne.
Dla mnie rewelacja,podlewam tym moje "bajbusy".Pomponella rosnie w doniczce,w ktorej na wiosne kupilam "mamusie"(5 l.) i juz otworami w dnie pokazuje korzonki.Tej samej firmy jest naturalny srodek przeciwko czarnej plamistosci &co tez super nie mialam nawet jednej plamki,a u nas nie bylo lata tylko "pora deszczowa"(smierdzi wymiocinami)Naturalny nawoz chyba dobry,panny sie nie skarzyly,tylko bardzo intensywny zapach wiejski.Stary nazywa go "Rosarium Duft"(zapach).
Przed chwilą skończyłam sadzenie - wszystkie sadzonki były wymoczone w Basicu z RG - środek naturalny na zwiększenie ilości korzeni, zobaczymy czy to jest skuteczne.
Dla mnie rewelacja,podlewam tym moje "bajbusy".Pomponella rosnie w doniczce,w ktorej na wiosne kupilam "mamusie"(5 l.) i juz otworami w dnie pokazuje korzonki.Tej samej firmy jest naturalny srodek przeciwko czarnej plamistosci &co tez super nie mialam nawet jednej plamki,a u nas nie bylo lata tylko "pora deszczowa"(smierdzi wymiocinami)Naturalny nawoz chyba dobry,panny sie nie skarzyly,tylko bardzo intensywny zapach wiejski.Stary nazywa go "Rosarium Duft"(zapach).
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deirde
Alexia - mam oba - pierwszy dostałam gratis, a drugi w promocji - zobaczymy latem jakie są skuteczne.
edulkot - pamiętam te Souveniry - szkoda że ten jeden nie dał rady.
Majka - jak zaszaleć to na całego - wiosenny Loubert odpadł.
Asiu - te w Powsinie też był trochę przemarznięty, ma piękny kwiat ale jakoś tak nie zaprosiłabym go do ogrodu.
No weszłam do Louberta zobaczyć róże ale chyba dość szybko zakończą zakupy - 3/4 róż z oferty poznikało, ciekawa jestem czy będą u nich jakieś róże na wiosnę.
edulkot - pamiętam te Souveniry - szkoda że ten jeden nie dał rady.
Majka - jak zaszaleć to na całego - wiosenny Loubert odpadł.
Asiu - te w Powsinie też był trochę przemarznięty, ma piękny kwiat ale jakoś tak nie zaprosiłabym go do ogrodu.
No weszłam do Louberta zobaczyć róże ale chyba dość szybko zakończą zakupy - 3/4 róż z oferty poznikało, ciekawa jestem czy będą u nich jakieś róże na wiosnę.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu ale te róże zniknęły u niego tylko od literki G, też wczoraj oglądałam i praktycznie nic nie ma po Fellemberg, nawet te które jeszcze w zeszłym tygodniu były. Pewnie mają jakąś awarię.
- Deirde
Mam nadzieję Majka że masz rację - wybrałam sobie 4 róże i chciałabym je kupić.
Co do chemii niemieckiej - wypróbuje ją w przyszłym roku i zobaczymy co ona jest warta.
Dithane niemieckie też mam.
Co do chemii niemieckiej - wypróbuje ją w przyszłym roku i zobaczymy co ona jest warta.
Dithane niemieckie też mam.
Bardzo ciekawa jestem tej chemii niemieckiej,marzy mi się złoty środek na plamistość i bujne kwitnienie. Zachorowałam na te nowe angielki i jeszcze kilka.