KaLo super.
Besia piękna marynata. W przyszłym roku muszę spróbować uprawy cyklantery.
Achocha / Cyklantera / Dziki ogórek(Cyklantera pedata)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Achocha / Cyklantera / Dziki ogórek
A ja podziękuję.Może jedna sztuka na nasiona.Nie ma sensu sadzić tak wielkiego krzaka dla kilku strączków bez smaku.To już wolę groszek cukrowy.Przynajmniej jest ilość, jest smak.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Achocha / Cyklantera / Dziki ogórek
kaLo
Ja groszek też sadzę - 3 rzędy długości 10 m ale groszek jest przez chwilę i koniec, a cyklantera jest, gdy nie ma już groszku i jest do przymrozków. Smak w zupie i przetworach wspaniały. Dobrze się suszy i teraz też mam letnią zupę po wrzuceniu paru cyklanter . Na surowo musiałam się przemóc - pierwsze jadłam na siłę, potem "złapałam" smak, podobnie było z oliwkami. Piwo pierwsze też jest gorzkie, a papieros pierwszy okropny, a ludzie się zmuszają piją i palą (a potem już jest za późno )
Jeśli ktoś ma pod dostatkiem ziemi to nie powinien robić wyboru zamiennie groszek lub cyklanterę.
Kolejna część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=90864
Ja groszek też sadzę - 3 rzędy długości 10 m ale groszek jest przez chwilę i koniec, a cyklantera jest, gdy nie ma już groszku i jest do przymrozków. Smak w zupie i przetworach wspaniały. Dobrze się suszy i teraz też mam letnią zupę po wrzuceniu paru cyklanter . Na surowo musiałam się przemóc - pierwsze jadłam na siłę, potem "złapałam" smak, podobnie było z oliwkami. Piwo pierwsze też jest gorzkie, a papieros pierwszy okropny, a ludzie się zmuszają piją i palą (a potem już jest za późno )
Jeśli ktoś ma pod dostatkiem ziemi to nie powinien robić wyboru zamiennie groszek lub cyklanterę.
Kolejna część wątku jest tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=90864
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."