Działka na Kaszubach - 2014
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Marysiu, podobna pozowała mi nad Klasztornym w Kartuzach .
Co do koteczków, są maluchy... czekają na głaski, a ich pani na gości w ogródku.
Kocimiętkę posadź za płotem na słonku.
W razie czego, dysponuję sadzonkami .
Miłego wypoczynku
Co do koteczków, są maluchy... czekają na głaski, a ich pani na gości w ogródku.
Kocimiętkę posadź za płotem na słonku.
W razie czego, dysponuję sadzonkami .
Miłego wypoczynku
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lisico - wiesz, poprzedniego dnia z Madzią wypatrzyłyśmy gniazdo z jajkami. Rano postanowiłam spróbować zrobić zdjęcia..no i się udało! W dodatku podwójnie - bo w przypływie łaskawości Fotosik pozwolił wstawić w miarę bez problemu fotki
Masz rację - ach, te Kaszuby! Nawet pomimo szarego nieba i wichury za oknem
Madziu - wiesz co zrobiły cwane perkozy? Podwyższyły gniazdo tak, że prawie nie widać jajek. Aż się zdenerwowałam że coś strasznego się wydarzyło. One chyba specjalnie schowały przyszłe potomstwo przed ciekawskimi spojrzeniami. Na szczęście pogoda niespecjalna i przyjechało na weekend niewielu działkowiczów więc nikt ich nie niepokoi.
Justynko -kociaki, oj! Muszę zajrzeć do Ciebie mam nadzieję że zdjęcie są! A wiesz, że jedna z kocimiętek od Ciebie kwitnie na biało Cudna jest! Mam wielką ochotę przesadzić ją na Białą Rabatkę, ale chyba bym ją musiała pastuchem elektrycznym ogrodzić
==============================================
To ostatni już niestety ( ) z zakupionych od Anitki irysków SDB
Masz rację - ach, te Kaszuby! Nawet pomimo szarego nieba i wichury za oknem
Madziu - wiesz co zrobiły cwane perkozy? Podwyższyły gniazdo tak, że prawie nie widać jajek. Aż się zdenerwowałam że coś strasznego się wydarzyło. One chyba specjalnie schowały przyszłe potomstwo przed ciekawskimi spojrzeniami. Na szczęście pogoda niespecjalna i przyjechało na weekend niewielu działkowiczów więc nikt ich nie niepokoi.
Justynko -kociaki, oj! Muszę zajrzeć do Ciebie mam nadzieję że zdjęcie są! A wiesz, że jedna z kocimiętek od Ciebie kwitnie na biało Cudna jest! Mam wielką ochotę przesadzić ją na Białą Rabatkę, ale chyba bym ją musiała pastuchem elektrycznym ogrodzić
==============================================
To ostatni już niestety ( ) z zakupionych od Anitki irysków SDB
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne zdjęcia perkoza!
Miałaś dużo szczęścia, że tak fantastycznie pozwolił Ci się sfotografować.
A piękne to są ptaki i raczej nieufne.
Miałaś dużo szczęścia, że tak fantastycznie pozwolił Ci się sfotografować.
A piękne to są ptaki i raczej nieufne.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Fotorelacja z wizyty u Perkoza świetna. Udało Ci się wspaniale sfotografować jak wysiaduje jajka.
Bardzo ładnie wyrosła Ci kokorycz i masz rację kwiatki kocimiętki są śliczne, nawet nie wiedziałam, że ma też białe kwiatki, do tej pory widziałam tylko niebieskie. Oj dużo się musze jeszcze nauczyć.
Bardzo ładnie wyrosła Ci kokorycz i masz rację kwiatki kocimiętki są śliczne, nawet nie wiedziałam, że ma też białe kwiatki, do tej pory widziałam tylko niebieskie. Oj dużo się musze jeszcze nauczyć.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Marysiu!
Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego nie ma u Ciebie zdjęć z dzikiego życia najbliższej okolicy.
A mieć jezioro pod bokiem nie każdemu jest dane... .
No to teraz się doczekałam relacji z życia perkozów, i to jakiej .
Gratulacje .
Jagi
Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego nie ma u Ciebie zdjęć z dzikiego życia najbliższej okolicy.
A mieć jezioro pod bokiem nie każdemu jest dane... .
No to teraz się doczekałam relacji z życia perkozów, i to jakiej .
Gratulacje .
Jagi
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Bardzo dziękujemy za miłe przyjęcie i pokazanie nam swoich roślinek i za chęć dzielenia się swoimi skarbami. (Kilka z nich będzie rosło niedługo w naszych ogródkach). Spędziliśmy u Was miłe niedzielne popołudnie .
Tak pięknie fotografujesz swoje roślinki, że nawet nie śmiałam próbować to robić sama. Nie da się prześcignąć takiego mistrza.
Dlatego sfotografowałam obiekt, którego TY nie możesz sfotografować.
Podczas gdy Ty Marysiu zajęłaś się nami, Twoje koty dzielnie zabawiały moje dzieci, ze stoickim spokojem znosząc ich pieszczoty i pozując im do zdjęć.
Jeszcze raz dziękujemy.
Tak pięknie fotografujesz swoje roślinki, że nawet nie śmiałam próbować to robić sama. Nie da się prześcignąć takiego mistrza.
Dlatego sfotografowałam obiekt, którego TY nie możesz sfotografować.
Podczas gdy Ty Marysiu zajęłaś się nami, Twoje koty dzielnie zabawiały moje dzieci, ze stoickim spokojem znosząc ich pieszczoty i pozując im do zdjęć.
Jeszcze raz dziękujemy.
- amba19
Lucynko - ten perkoz a może pani perkozowa reaguje na obecność ludzi dość spokojnie. Pewnie ptak oswoił się z widokiem wędkarzy siedzących na pobliskim pomoście, którzy go nie niepokoją.
Magdo - ja też jestem zaskoczona białym kolorem kocimiętki. Na razie moje koty jej nie maltretują...sama nie wiem co z nią zrobić - przesadzać, czy nie?
Jaguś - ja chyba za dużo czasu spędzam na mojej działce a za mało spaceruję z aparatem po okolicy...Trzeba się nad tym porządnie zastanowić....
Ale skoro tak bardzo interesują Cię fotki z okolic mojej działki - to z dedykacją dla Ciebie zdjęcie mojego syna z dnia 4.05.2008 roku pod tytyłem "Trzy jaszczurki"wykonane w lasku przez który dojeżdża się do mojej działki
======================================
Nie zdążyłam się jeszcze pochwalić jakich miałam miłych gości wczoraj na działce
Otóż odwiedziła mnie Ala-a_nie z mężem, dziećmi i mamą Elą-ElaM!
Alu - to ja Wam dziękuję, że znaleźliście czas na odwiedziny u mnie. Nie ukrywam, że szczególnie ucieszyłam się na widok Eli - bo jej się zupełnie nie spodziewałam. Miło mi, że każdy z Was znalazł u mnie coś interesującego. My - rośliny, dzieci - koty, a Twój mąż - perkozy
Po Waszej wizycie mam mocne postanowienie posadzenia rabarbaru na działce. Ciasto z rabarbarem było wspaniałe!
Bardzo żałuję że nie zrobiłam żadnych zdjęć podczas Waszej wizyty, ale z wrażenia.....zupełnie zapomniałam o aparacie
==================================
Historyczne odmiany irysów - na razie znam tylko nazwę tego irysa
- to Flavescens
Ale mam nadzieję, że niedługo uda mi się znaleźć nazwy również i tych...
Magdo - ja też jestem zaskoczona białym kolorem kocimiętki. Na razie moje koty jej nie maltretują...sama nie wiem co z nią zrobić - przesadzać, czy nie?
Jaguś - ja chyba za dużo czasu spędzam na mojej działce a za mało spaceruję z aparatem po okolicy...Trzeba się nad tym porządnie zastanowić....
Ale skoro tak bardzo interesują Cię fotki z okolic mojej działki - to z dedykacją dla Ciebie zdjęcie mojego syna z dnia 4.05.2008 roku pod tytyłem "Trzy jaszczurki"wykonane w lasku przez który dojeżdża się do mojej działki
======================================
Nie zdążyłam się jeszcze pochwalić jakich miałam miłych gości wczoraj na działce
Otóż odwiedziła mnie Ala-a_nie z mężem, dziećmi i mamą Elą-ElaM!
Alu - to ja Wam dziękuję, że znaleźliście czas na odwiedziny u mnie. Nie ukrywam, że szczególnie ucieszyłam się na widok Eli - bo jej się zupełnie nie spodziewałam. Miło mi, że każdy z Was znalazł u mnie coś interesującego. My - rośliny, dzieci - koty, a Twój mąż - perkozy
Po Waszej wizycie mam mocne postanowienie posadzenia rabarbaru na działce. Ciasto z rabarbarem było wspaniałe!
Bardzo żałuję że nie zrobiłam żadnych zdjęć podczas Waszej wizyty, ale z wrażenia.....zupełnie zapomniałam o aparacie
==================================
Historyczne odmiany irysów - na razie znam tylko nazwę tego irysa
- to Flavescens
Ale mam nadzieję, że niedługo uda mi się znaleźć nazwy również i tych...
-
Marysiu!!!
Te trzy jaszczury to zdjęcie roku!!!
Fantastyczne! Ale miał pan Marek oko .
Dzięki. Tego właśnie mi brakowało. Spotkań z dziką fauną, której u mnie brak.
Jagi
Te trzy jaszczury to zdjęcie roku!!!
Fantastyczne! Ale miał pan Marek oko .
Dzięki. Tego właśnie mi brakowało. Spotkań z dziką fauną, której u mnie brak.
Jagi
- amba19
Jaguś.....to mój syn. Odziedziczył po mamusi zamiłowanie do robienia zdjęć.
Zdjęcie faktycznie udane, skoro pamiętam je po siedmiu latach.
Zdjęcie faktycznie udane, skoro pamiętam je po siedmiu latach.
- Lisica
- Od: 19 lut 2013, o 19:27
"Trzy Jaszczurki" całkowicie podbiły moje serce!!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Perkoz jest nieszmowity , jak i zdjęcie Pierwszy raz takiego ptaka widzę.
-
Marysiu!
A dyć wiem, że to Twój syn, ale to nie znaczy, że nie mogę o nim mówić "Pan Marek".
Tym bardziej widząc TAKIE zdjęcie .
Miłego " kaszubowania " - Jagi
A dyć wiem, że to Twój syn, ale to nie znaczy, że nie mogę o nim mówić "Pan Marek".
Tym bardziej widząc TAKIE zdjęcie .
Miłego " kaszubowania " - Jagi
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu Tyle się dzieje u Ciebie, że nie wiem od czego zacząć.
Najpierw to serdecznie Ci dziękuję za podarowanie sadzonek przylaszczki.
Też żałuję, że nie zostaliście chociaż na chwilę. Ale rozumiem, kiedy czas goni.
Sesja perkoza wspaniała. Jestem pełna podziwu, że tak udało się zrobić takie zdjęcia.
I jeszcze te trzy jaszczurki. Przecież na takie towarzystwo razem naprawdę trudno trafić i mieć przy sobie jeszcze aparat.
Miło widzieć Ciebie, Twoich gości i piękne portrety kotków. Trzeba przyznać, że Alicja też ma dobrą rękę do zdjęć.
Najpierw to serdecznie Ci dziękuję za podarowanie sadzonek przylaszczki.
Też żałuję, że nie zostaliście chociaż na chwilę. Ale rozumiem, kiedy czas goni.
Sesja perkoza wspaniała. Jestem pełna podziwu, że tak udało się zrobić takie zdjęcia.
I jeszcze te trzy jaszczurki. Przecież na takie towarzystwo razem naprawdę trudno trafić i mieć przy sobie jeszcze aparat.
Miło widzieć Ciebie, Twoich gości i piękne portrety kotków. Trzeba przyznać, że Alicja też ma dobrą rękę do zdjęć.