Odrobine w ogrodzie - Beata T
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Piękne nagietki! Ja wolę zdecydowanie pomarańczowe, bo ... bo są piekne i pomarańczowych kwiatów jest znacznie mniej, niż żółtych, a poza tym do celów leczniczych zbiera się tylko pomarańczowe ;)
Ale żółte też ładne
Zdziwiłam się, że języczka zaczyna u Ciebie kwitnąć, podczas gdy moja (2-latka) kończy, bo u mnie zazwyczaj wszystko kwitnie później, niż gdzie indziej, a nie odwrotnie, ale jak to nowy nabytek - to wszystko tłumaczy
Mówisz, że w czwartym roku jukka powinna zakwitnąć? Zobaczymy ...
Hasaj po ogródku powoli i uważnie, bo szkoda kolan ;)
Buziaki!
Ale żółte też ładne
Zdziwiłam się, że języczka zaczyna u Ciebie kwitnąć, podczas gdy moja (2-latka) kończy, bo u mnie zazwyczaj wszystko kwitnie później, niż gdzie indziej, a nie odwrotnie, ale jak to nowy nabytek - to wszystko tłumaczy
Mówisz, że w czwartym roku jukka powinna zakwitnąć? Zobaczymy ...
Hasaj po ogródku powoli i uważnie, bo szkoda kolan ;)
Buziaki!
Beatko a te bratki to teraz kwitną???
czy to moze ich drugie kwitnienie?
Ja już dawno o bratkach zapomniałam ..
czy to moze ich drugie kwitnienie?
Ja już dawno o bratkach zapomniałam ..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko uwielbiam kwitnące języczki, moja już też lada chwila widziałam w forumkowych ogrodach inne języczki, ja mam tylko tę pomarańczową, ale muszę koniecznie zdobyć gdzieś i te inne, bo też są prześliczne. Strasznie podoba mi się taka ze strzelistymi smukłymi kwiatostanami
kogra Grażynko z tego co czytam w różnych wątkach to wychodzi na to że ślimaki wszystko jedzą
u mnie M wychodzi na polowanie i najważniejsze są hosty tam ślimaki nie mają prawa przebywać .....Ciekawa też jestem tego preparatu niebieskiego podobno niezły tak go zachwalają w naszych programach ogrodniczych i piwko niby też skuteczne
JAKUCH oj ślimaków co nie miara a jak już coś sobie upatrzą to koniec zjedzone doszczętnie
chatte Człowiek się uczy przez całe życie - nawet nie wiedziałam że tylko lecznicze są te pomarańczowe
Izo ja się cieszę że języczka raczy zakwitnąć a jeszcze chciała bym żeby ta druga też wypuściła choć malusiego kwiatuszka ....no ale z nowymi nasadzeniami to jest różnie hihi ja jak pisałam że jukki nie kwitną to dostawałam odpowiedz że tak może być hihi no i się sprawdziło w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz
kolano sine dziś przyłożę kapustę podobno dobrze wyciąga
Liska tak teraz kwitną bo te bratki to takie nie wiadomo co średni rozmiar , no ale i gdzieś jeszcze w ogrodzie widziałam kwitnącego jakiegoś spóźnialskiego
AGNESS oj to i ja muszę pomyszkować w tych ogródkach i wypatrzyć te inne języczki mnie urzekły kwiatki ale takie sterczące listki są fajne tylko strasznie nie lubią suszy brrrr nie ciekawie się wtedy prezentują
U mnie jest fajna pogoda deszczyk pada co i raz a tak jak dziś wygląda słoneczko i wcale się nie obrażę jak sobie jeszcze popada, bo pod włókniną pustynia a miałam cichą nadzieje że sobie troszeczkę coś poprzesadzam .....
Moje poczynania ogrodowe: było zasilanie pokrzywami / kolejne planuje dla róż w niedziele a co tam niech mają tak pięknie kwitną to niech się regenerują na następne kwitnienie .....oczywiście wielkie obcinanie przekwitłych róż też wykonała i jeszcze zielone drzewka dostały troszeczkę nawozu w granulkach
I rozrosła mi się rabatka skusiłam się na takie cudo..... i teraz problem jak się z nimi obchodzić oczywiście o hortensji myślę hydrangea macrophylla
I już dwie pięknotki na nowym miejscu
I takiemu drzewkowi też nie sposób się oprzeć ....ale te nazwy to mnie powalają "Chamaecyparis pisifera Teddy Bear" i jak to normalnie nazwać
u mnie M wychodzi na polowanie i najważniejsze są hosty tam ślimaki nie mają prawa przebywać .....Ciekawa też jestem tego preparatu niebieskiego podobno niezły tak go zachwalają w naszych programach ogrodniczych i piwko niby też skuteczne
JAKUCH oj ślimaków co nie miara a jak już coś sobie upatrzą to koniec zjedzone doszczętnie
chatte Człowiek się uczy przez całe życie - nawet nie wiedziałam że tylko lecznicze są te pomarańczowe
Izo ja się cieszę że języczka raczy zakwitnąć a jeszcze chciała bym żeby ta druga też wypuściła choć malusiego kwiatuszka ....no ale z nowymi nasadzeniami to jest różnie hihi ja jak pisałam że jukki nie kwitną to dostawałam odpowiedz że tak może być hihi no i się sprawdziło w zeszłym roku zakwitły pierwszy raz
kolano sine dziś przyłożę kapustę podobno dobrze wyciąga
Liska tak teraz kwitną bo te bratki to takie nie wiadomo co średni rozmiar , no ale i gdzieś jeszcze w ogrodzie widziałam kwitnącego jakiegoś spóźnialskiego
AGNESS oj to i ja muszę pomyszkować w tych ogródkach i wypatrzyć te inne języczki mnie urzekły kwiatki ale takie sterczące listki są fajne tylko strasznie nie lubią suszy brrrr nie ciekawie się wtedy prezentują
U mnie jest fajna pogoda deszczyk pada co i raz a tak jak dziś wygląda słoneczko i wcale się nie obrażę jak sobie jeszcze popada, bo pod włókniną pustynia a miałam cichą nadzieje że sobie troszeczkę coś poprzesadzam .....
Moje poczynania ogrodowe: było zasilanie pokrzywami / kolejne planuje dla róż w niedziele a co tam niech mają tak pięknie kwitną to niech się regenerują na następne kwitnienie .....oczywiście wielkie obcinanie przekwitłych róż też wykonała i jeszcze zielone drzewka dostały troszeczkę nawozu w granulkach
I rozrosła mi się rabatka skusiłam się na takie cudo..... i teraz problem jak się z nimi obchodzić oczywiście o hortensji myślę hydrangea macrophylla
I już dwie pięknotki na nowym miejscu
I takiemu drzewkowi też nie sposób się oprzeć ....ale te nazwy to mnie powalają "Chamaecyparis pisifera Teddy Bear" i jak to normalnie nazwać
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jakiś cyprysik, fajny, tylko faktycznie jak się z nim obejść.
Kliknij w gogle ten łaciński wyraz a z pewnością znajdziesz jakieś porady i dowiesz się wszystkiego.
Kliknij w gogle ten łaciński wyraz a z pewnością znajdziesz jakieś porady i dowiesz się wszystkiego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Bardzo ciekawe hortensje Śliczności! Cyprysik też efektowny gratuluję więc udanych zakupów
Na stłuczenia nejlepsza jest kapusta!
Na stłuczenia nejlepsza jest kapusta!
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Beatko - Ty czekasz na deszcz, a ja czekam już na słońce, bo wody za dużo.
I porobić w ogrodzie nie ma kiedy.
Piękne masz róże - zwłaszcza te wielokwiatowe.
A i nemezja zdała egzamin w tym roku.
Nowe nabytki całkiem ciekawe.
aha! ja też jestem zwolenniczką nagietków. One zawsze rozweselają ogród.
W tym roku też mam pomarańczowe i żółte. I z obu jestem zadowolona.
I porobić w ogrodzie nie ma kiedy.
Piękne masz róże - zwłaszcza te wielokwiatowe.
A i nemezja zdała egzamin w tym roku.
Nowe nabytki całkiem ciekawe.
aha! ja też jestem zwolenniczką nagietków. One zawsze rozweselają ogród.
W tym roku też mam pomarańczowe i żółte. I z obu jestem zadowolona.
Pozdrawiam serdecznie
kogra Grażynko trafiłaś jest to cyprysik groszkowy i nic z nim nie trzeba robić bo jego pokrój będzie fajny
chatte 12 zł płaciłam za szt , wydawało mi się że przystępna cena troszeczkę badylkowate ale już wypuszczają nowe przyrosty
Wisienka Ja mam piach więc deszczyk jest wyglądany -jak nie popada to przymusowe codzienne podlewanie mnie czeka ....
Jednoroczne kwiatki przez te upały mają się nie najlepiej ....nemezja była ładna no teraz jest już mało ciekawa - nagietki niedawno zaczęły kwitnąć to mam nadzieję że sierpień będzie ich ....
hmmm drugie kwitnienie choć dopiero teraz ta różyczka wypuszcza nowe przyrosty i końcówka kwitnienia wielokwiatowej ...ciekawie wyglądają kwiaty takie w ciapeczki obcinam systematycznie przekwitłe i już są nowe pąki na żółtaczce
To teraz coś ładniutkiego choć niewielkie te moje powojniki
chatte 12 zł płaciłam za szt , wydawało mi się że przystępna cena troszeczkę badylkowate ale już wypuszczają nowe przyrosty
Wisienka Ja mam piach więc deszczyk jest wyglądany -jak nie popada to przymusowe codzienne podlewanie mnie czeka ....
Jednoroczne kwiatki przez te upały mają się nie najlepiej ....nemezja była ładna no teraz jest już mało ciekawa - nagietki niedawno zaczęły kwitnąć to mam nadzieję że sierpień będzie ich ....
hmmm drugie kwitnienie choć dopiero teraz ta różyczka wypuszcza nowe przyrosty i końcówka kwitnienia wielokwiatowej ...ciekawie wyglądają kwiaty takie w ciapeczki obcinam systematycznie przekwitłe i już są nowe pąki na żółtaczce
To teraz coś ładniutkiego choć niewielkie te moje powojniki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten skalniak zauroczył mnie już dawno .
Do kamieni wzdycham dalej .
Do kamieni wzdycham dalej .
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pokazywać, pokazywać - takie ładne widoczki lubię oglądać.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Beatko, czy trawa zielona czy żółta, widok zawsze oku miły
Nie wiem, czy mi się zdaje, czy jakby zagęściło się trochę u Ciebie? A te kamienie ...
Nie wiem, czy mi się zdaje, czy jakby zagęściło się trochę u Ciebie? A te kamienie ...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko widoki świetne, trawka faktycznie spalona, ale tak niestety było w wielu ogrodach, u mnie też. Ale na szczęście jest juz zieloniutko