Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Ewuniu sporo czosnku używam w kuchni, ale na żołądek to czosnek chyba niezbyt dobry
Renatko muszę na wiosnę poszukać na placu i pewnie też potraktuję jako jednoroczny
Tereniu powoli dochodzę do siebie ale dopóki nie odzyskam apetytu to i z siłami kiepsko
Śnieg szybko stopniał, bo były wszystkie atrakcje dzisiaj śnieg, wiatr, deszcz, słońce
Dziękuję i Tobie życzę zdrowia i dobrego tygodnia
Lucynko jak pisałam Tereni miałam wszystkie atrakcje pogodowe Śnieg został tylko w zimnych zakamarkach. Heliotrop milczy i został odstawiony w miejsce rzadziej doglądane. Wszystkie inne nasiona w mniej lub większej liczbie, ale wschodzą. Mam nadzieję, że wszystkie dobre życzenia się spełnią i od nowego tygodnia będę jak nowa
Tobie również życzę wspaniałego i pogodnego tygodnia
Na przekór temu co dzisiaj rano zobaczyłam za oknem
Dobrej nocy i pogodnego tygodnia
Renatko muszę na wiosnę poszukać na placu i pewnie też potraktuję jako jednoroczny
Tereniu powoli dochodzę do siebie ale dopóki nie odzyskam apetytu to i z siłami kiepsko
Śnieg szybko stopniał, bo były wszystkie atrakcje dzisiaj śnieg, wiatr, deszcz, słońce
Dziękuję i Tobie życzę zdrowia i dobrego tygodnia
Lucynko jak pisałam Tereni miałam wszystkie atrakcje pogodowe Śnieg został tylko w zimnych zakamarkach. Heliotrop milczy i został odstawiony w miejsce rzadziej doglądane. Wszystkie inne nasiona w mniej lub większej liczbie, ale wschodzą. Mam nadzieję, że wszystkie dobre życzenia się spełnią i od nowego tygodnia będę jak nowa
Tobie również życzę wspaniałego i pogodnego tygodnia
Na przekór temu co dzisiaj rano zobaczyłam za oknem
Dobrej nocy i pogodnego tygodnia
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,cieszę się ,że zdrowiejesz,ale ja to przewidziałam ,bo po co by jakiś wirus siedział długo w dobrze zadbanym organizmie,on tylko chciał spróbować czy można i zwiał,brateczki cudowne ,też je uwielbiam,śpij słodko
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu cudownie że zdrowiejesz i masz siły zasiąść do wątku. Ale bardzo uważaj w najbliższym tygodniu , aby osłabionego organizmu nie wystawiać na próby bo pogoda będzie kusić, aby coś pogrzebać na rabatkach.
To żółto kwitnące to psiząb?
To żółto kwitnące to psiząb?
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu jakie piękne wesołe zdjęcia .Jak się w marcu zima nie obudzi jeszcze raz no to już niedługo będzie kolorowo
Na przedostatnim zdjęciu są białe śliczne kwiatuszki ciekawa jestem ich nazwy
Pozdrawiam
Na przedostatnim zdjęciu są białe śliczne kwiatuszki ciekawa jestem ich nazwy
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu kochana z dnia na dzień pewnie lepiej i tego Ci życzę z okazji nowego tygodnia a zdjęcia takie wiosenne aż miło, u nas dziś słonko od rana, to i milej się wstawało
- Maska
- Kontakt:
Witam w nowym miesiącu, która nas zbliża do wiosny
Martusiu znasz się na ogrodach i ogrodnikach Nad ranem znowu śnieg zasypał ogród ale do 7 niewiele zostało. Z pewnością korzyść jest bo wody podobno ciągle mało Życzę Ci dobrego tygodnia, żeby udało się nadrobić wszystkie zaległości i buziaki posyłam
Julciu dziękuję za troskę obiecuję rozsądek a jest szansa że słowa dotrzymam, bo słaba jeszcze jestem i wystarczą mi podstawowe czynności w domu. Tak żółte kwiatki do psiząb. Dobrego tygodnia
Alu zima ma szansę do kwietnia nam pogrozić, a czasem nawet w maju Jednak bądźmy dobrej myśli Roślinka o którą pytasz to naradka odroślowa Dobrego dnia
Iwonko witam Cię cieplutko u Ciebie słoneczko, a u mnie biało ale topi się wszystko, bo temperatura dodatnia i na zmianę ze śniegiem pada deszcz Życzę Ci dobrego dnia
Martusiu znasz się na ogrodach i ogrodnikach Nad ranem znowu śnieg zasypał ogród ale do 7 niewiele zostało. Z pewnością korzyść jest bo wody podobno ciągle mało Życzę Ci dobrego tygodnia, żeby udało się nadrobić wszystkie zaległości i buziaki posyłam
Julciu dziękuję za troskę obiecuję rozsądek a jest szansa że słowa dotrzymam, bo słaba jeszcze jestem i wystarczą mi podstawowe czynności w domu. Tak żółte kwiatki do psiząb. Dobrego tygodnia
Alu zima ma szansę do kwietnia nam pogrozić, a czasem nawet w maju Jednak bądźmy dobrej myśli Roślinka o którą pytasz to naradka odroślowa Dobrego dnia
Iwonko witam Cię cieplutko u Ciebie słoneczko, a u mnie biało ale topi się wszystko, bo temperatura dodatnia i na zmianę ze śniegiem pada deszcz Życzę Ci dobrego dnia
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Marysiu
U mnie podobnie rano miałam biało ale już śnieg ginie i jakaś mżawka leci
Piękne brateczki - jeszcze chwilka i będziemy je w realu oglądać Psi ząb też mam tylko nie pamiętam gdzie posadziłam
Słoneczka i zdrówka życzę
U mnie podobnie rano miałam biało ale już śnieg ginie i jakaś mżawka leci
Piękne brateczki - jeszcze chwilka i będziemy je w realu oglądać Psi ząb też mam tylko nie pamiętam gdzie posadziłam
Słoneczka i zdrówka życzę
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Śnieg to chętnie bym widziała na swoich rabatach, ale u nas tylko pochmurno. W zeszłym roku miałam nawet 8 tygodni bez deszczu non stop. Poziom wody w studniach długo jeszcze nie wróci do normy.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Hej Maryś ozdrowiona Od trzech m-cy nie rozstaję się z tranem i majerankiem oraz smaruję sobie piersiczki gęsiną z rycyną. Te zabiegi wszystkie w strachu aby cosik się nie przyplątało a jeszcze teraz w Krakowie grypa świńska podobno zagościła Na wirusa jednak chyba nie ma rady.....
Zachwycam się dalej psim zębem masz miejsce na wiele różnych roślin czego Ci bardzo zazdroszczę. Myślę, że teraz zanika granica między ogrodami wiejskimi i miejskimi i chyba dobrze. Wszystko z nazwą wiejskie teraz nabiera wartości .
Na wzmocnienie uśmiechu:
To jest tako staro opowieść, ale prawdziwo. Jeden górnik spotkoł roz kamrata i pado mu:
- Ty Paulek, słyszołeś to jakie to nieszczęście naszego sztygra spotkało?
- Nie. A co mu się stało?
- A dyć borok z moją starą uciekł!
- Tata, jako jest różnica między wizytą a wizytacją? - pyta syn Masztalskiego.
- Wytłumaczę ci to, Synku, na przykładzie. Widzisz, jak my jadymy do mojej teściowej, a twojej, babci, to jest wizyta - odpowiada Masztalski - a jak ona przyjeżdżo do nos, to jest wizytacja.
Zachwycam się dalej psim zębem masz miejsce na wiele różnych roślin czego Ci bardzo zazdroszczę. Myślę, że teraz zanika granica między ogrodami wiejskimi i miejskimi i chyba dobrze. Wszystko z nazwą wiejskie teraz nabiera wartości .
Na wzmocnienie uśmiechu:
To jest tako staro opowieść, ale prawdziwo. Jeden górnik spotkoł roz kamrata i pado mu:
- Ty Paulek, słyszołeś to jakie to nieszczęście naszego sztygra spotkało?
- Nie. A co mu się stało?
- A dyć borok z moją starą uciekł!
- Tata, jako jest różnica między wizytą a wizytacją? - pyta syn Masztalskiego.
- Wytłumaczę ci to, Synku, na przykładzie. Widzisz, jak my jadymy do mojej teściowej, a twojej, babci, to jest wizyta - odpowiada Masztalski - a jak ona przyjeżdżo do nos, to jest wizytacja.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dzień dobry, Marysiu.
Widzę, że coraz lepiej się czujesz, a to oznacza, że dzisiejszy dzień można określić mianem: dobry.
Miejmy nadzieję, że jutro będzie już bardzo dobry.
Znowu pokazujesz śliczności ze swego szaliczka. Musi on jednak mieć pokaźne rozmiary - takie na szyję Wielkoluda.
Mamy początek nowego miesiąca, to życzę Ci dobrego zdrowia na cały luty.
A tymczasem dobrego dnia.
Widzę, że coraz lepiej się czujesz, a to oznacza, że dzisiejszy dzień można określić mianem: dobry.
Miejmy nadzieję, że jutro będzie już bardzo dobry.
Znowu pokazujesz śliczności ze swego szaliczka. Musi on jednak mieć pokaźne rozmiary - takie na szyję Wielkoluda.
Mamy początek nowego miesiąca, to życzę Ci dobrego zdrowia na cały luty.
A tymczasem dobrego dnia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Maska
- Kontakt:
Witam kolejnych Wspaniałych Gości
Tereniu podobno idzie ochłodzenie, bo już miałam wrażenie że to jakieś coranne zwidy te śniegi
Brateczki mnie uwiodły i co prawda siałam ale wyszły te malutkie dzikie a one u mnie nie chcą zostać, lubią chyba ubogą glebę i co z tego że sadzę w ziemię wymieszaną z piaskiem jak sieją się w glinę i przepadają Psi ząb miałam przesadzić, ale zapomniałam zaznaczyć gdzie rośnie
Za życzenia dziękuję i Tobie życzę zdrówka
Alu u mnie dzień pochmurny ale i tam wyjścia ograniczyłam do koniecznych
Renatko i ja straciłam rośliny przez suszę na moich oczach uschła cimicifuga najpierw kwiatostany i zaczęłam podlewać, ale było za późno Taki to był rok, więc niech sypie i leje
Ewciu nie trudno do Krakowa coś przywlec, bo tyle obcych się kręci Twoje smarowanko zabrzmiało apetycznie chociaż wiem doskonale o co chodzi Mieszam moimi roślinami i dzięki temu znajduję miejsce na coraz to nowe, właśnie wypatrzyłam grządkę na nowe nasadzenia ale na tą ilość nasion musi być Pogoniłaś mnie do Google z tym borokiem o teściowej to znane
Lucynko Kochana oj ciężko dzisiaj było, bo wyruszyłam z domu. Musiałam kupić coś do postawienia się na nogi, a M zupełnie inaczej widzi takie zakupy I powiem krótko obawiałam się, ale Glucardiamid pomógł i dałam radę Teraz to już będzie coraz lepiej
Mój szaliczek to raczej szalik, ale tak nazwany pieszczotliwie przez odwiedzające go forumeczki
Życzę Tobie również dobrego i zdrowego miesiąca
Nie widział ktoś gdzieś mojej lobelii....zgubiłam nasiona Zaczyna się
Miłego wieczoru!
Tereniu podobno idzie ochłodzenie, bo już miałam wrażenie że to jakieś coranne zwidy te śniegi
Brateczki mnie uwiodły i co prawda siałam ale wyszły te malutkie dzikie a one u mnie nie chcą zostać, lubią chyba ubogą glebę i co z tego że sadzę w ziemię wymieszaną z piaskiem jak sieją się w glinę i przepadają Psi ząb miałam przesadzić, ale zapomniałam zaznaczyć gdzie rośnie
Za życzenia dziękuję i Tobie życzę zdrówka
Alu u mnie dzień pochmurny ale i tam wyjścia ograniczyłam do koniecznych
Renatko i ja straciłam rośliny przez suszę na moich oczach uschła cimicifuga najpierw kwiatostany i zaczęłam podlewać, ale było za późno Taki to był rok, więc niech sypie i leje
Ewciu nie trudno do Krakowa coś przywlec, bo tyle obcych się kręci Twoje smarowanko zabrzmiało apetycznie chociaż wiem doskonale o co chodzi Mieszam moimi roślinami i dzięki temu znajduję miejsce na coraz to nowe, właśnie wypatrzyłam grządkę na nowe nasadzenia ale na tą ilość nasion musi być Pogoniłaś mnie do Google z tym borokiem o teściowej to znane
Lucynko Kochana oj ciężko dzisiaj było, bo wyruszyłam z domu. Musiałam kupić coś do postawienia się na nogi, a M zupełnie inaczej widzi takie zakupy I powiem krótko obawiałam się, ale Glucardiamid pomógł i dałam radę Teraz to już będzie coraz lepiej
Mój szaliczek to raczej szalik, ale tak nazwany pieszczotliwie przez odwiedzające go forumeczki
Życzę Tobie również dobrego i zdrowego miesiąca
Nie widział ktoś gdzieś mojej lobelii....zgubiłam nasiona Zaczyna się
Miłego wieczoru!
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
jakie cudne zdjęcie z chabrami
A malwy to malwy
A malwy to malwy