Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród w cieniu sosen - Ewelina - cz.4
Dzięki Ewelinko .. i świat jest weselszy mimo iż za oknem ponuro 

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
Ewelina - "Ogród w cieniu sosen "
Witam, jestem nowa na tym forum. Pani ogród jest bajeczny, taki mi się marzy! właśnie siedzę przed komputerem i poszukuję glinianych naczyń do ogrodu i wyświetlił mi się Pani wątek. Jestem załamana
ile czasu upłynie zanim mój ogród będzie jakoś wyglądał. Mam działeczkę (w szczerym polu) puściutką, w jednej części pobudujemy dom a w drugiej stworzę ogród hmmm??? chciałabym stworzyć. W zeszłym roku posadziłam żywopłot i kilka roślinek, w tym roku też będę działać. Pani zdjęcia na pewno mnie zainspirowały. Jednak najbardziej podobają mi się te wielkie wazy (wazony) po prostu rewelacja!!! Gdzie można takie dostać
Ogród jest po prostu piękny!!!! 
W "Wizytówkach " nie umieszczamy komentarzy,moderator

W "Wizytówkach " nie umieszczamy komentarzy,moderator
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Ewelino ten wyjazd na narty to chyba w podzięce za pierniczki

- Buba74
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 21 wrz 2010, o 15:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Oglądam i napatrzeć się nie mogę: CUDA, panie, CUDA!!!
PRZEPIĘKNY gród, uporządkowany i przemyślany do ostatniej trawki, a jednak bardzo naturalny, klimaciarsko zarośnięty - powtórzę za kimś wcześniej, że jeden z najpiękniejszych na forum.
I muszę po cichu się przyznać, że patrzę, patrzę i zazdrość mnie zżera w klapkach (ale taka serdeczna, bardziej żałościwa wobec siebie samej, niż zawistna
) - kiedyż u mnie tak będzie????
Zakochałam się, Ewelino, w Twoich sosnach - w tych ich pniach cudnie zwichrowanych, wielokrotnych. Wiem, że takie je już zastałaś (aha, czytałam uważnie!:)), ale może wiesz, jak uzyskać taki pokrój drzewa od maleńkości? Albo może ktoś z zaglądających tu osób mógłby podpowiedzieć?
Z góry dziękuję! I pozdrawiam wszystkich:)
(I jeszcze raz normalnie - zamiatam piórem z podziwu...
Pięknie!)
Oglądam i napatrzeć się nie mogę: CUDA, panie, CUDA!!!
PRZEPIĘKNY gród, uporządkowany i przemyślany do ostatniej trawki, a jednak bardzo naturalny, klimaciarsko zarośnięty - powtórzę za kimś wcześniej, że jeden z najpiękniejszych na forum.
I muszę po cichu się przyznać, że patrzę, patrzę i zazdrość mnie zżera w klapkach (ale taka serdeczna, bardziej żałościwa wobec siebie samej, niż zawistna

Zakochałam się, Ewelino, w Twoich sosnach - w tych ich pniach cudnie zwichrowanych, wielokrotnych. Wiem, że takie je już zastałaś (aha, czytałam uważnie!:)), ale może wiesz, jak uzyskać taki pokrój drzewa od maleńkości? Albo może ktoś z zaglądających tu osób mógłby podpowiedzieć?
Z góry dziękuję! I pozdrawiam wszystkich:)
(I jeszcze raz normalnie - zamiatam piórem z podziwu...

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ano, faktycznie... wszyscy jak jeden mąż (żona?) czują to samo.... Mniej więcej to samo
Nawet słowo / neologizm już na to mamy - zazdraszczać
No właśnie, nie tak, żeby u kogoś nie rosło, tylko żeby i u nas rosło tak pięknie
Ale nie ma tak dobrze, nie każdy tak ma, żeby mu rosło, żeby umieć robić zdjęcia, żeby piec pierniczki i jeszcze wierszyki na nartach układać
Ewelino, jak widać byłam, jak zwykle się zachwyciłam, nawzdychałam i ... jak zwykle... zazdraszczam

Nawet słowo / neologizm już na to mamy - zazdraszczać

Ewelino, jak widać byłam, jak zwykle się zachwyciłam, nawzdychałam i ... jak zwykle... zazdraszczam

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witam Ewelinko dzisiaj natrafiłam na Twój przepięknie skomponowany ogród , możesz napisać ile lat powstawał i na jakiej powierzchni ?
Na zdjęciu z 3 .09.2010 jest( na 8 zdjęciu) piękna sosna ( przy niej donica) Czy możesz zdradzić jak się nazywa ? zazdroszczę Ci tych Twoich widoków
Na zdjęciu z 3 .09.2010 jest( na 8 zdjęciu) piękna sosna ( przy niej donica) Czy możesz zdradzić jak się nazywa ? zazdroszczę Ci tych Twoich widoków

duduś
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Dosiu,no właśnie ... nie wiem , jak udźwignę taką górę pochwał i miłych słów ... ale co tam - postaram się ,może dam radę ?
Dziękuję Wam wszystkim
Vita Abetone, Apeniny... ech, pięknie , pięknie i najpiękniej ! Znam , byłam kiedyś zimą , jeździłam
Spędzisz piękne wakacje na słonecznych stokach (mam nadzieję ,że zdasz potem relację).
Wandziu narty w marcu - a dlaczego nie ? Ogród na Ciebie zaczeka , a za to gdy wrócisz będziesz miała mnóstwo energii do dziubania w grządkach !!!
Duduś - informacje , o które prosisz , podawałam już wielokrotnie, w skomasowanej formie są także w WIZYTÓWCE
mojego ogrodu - tutaj : http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 54&t=32011
Tym niemniej powtórzę : Ogród ma już 11lat i zajmuje powierzchnię niespełna 1500m2.
A sosna , o którą pytasz (na zdj. niżej , bo sądzę ,że to o nią chodzi) to SOSNA HIMALAJSKA(Pinus wallichiana)

Dziękuję Wam wszystkim

Vita Abetone, Apeniny... ech, pięknie , pięknie i najpiękniej ! Znam , byłam kiedyś zimą , jeździłam

Wandziu narty w marcu - a dlaczego nie ? Ogród na Ciebie zaczeka , a za to gdy wrócisz będziesz miała mnóstwo energii do dziubania w grządkach !!!
Duduś - informacje , o które prosisz , podawałam już wielokrotnie, w skomasowanej formie są także w WIZYTÓWCE
mojego ogrodu - tutaj : http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 54&t=32011
Tym niemniej powtórzę : Ogród ma już 11lat i zajmuje powierzchnię niespełna 1500m2.
A sosna , o którą pytasz (na zdj. niżej , bo sądzę ,że to o nią chodzi) to SOSNA HIMALAJSKA(Pinus wallichiana)

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Piękna ta himalajka...ale jak moja na taką wyrośnie....
to chyba w złym miejscu ją posadziłam 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ewelino, jeszcze raz z przyjemnością obejrzałam Twoją wizytówkę.
Te Twoje sosny są rewelacyjne.
Pomyziaj sunię
Te Twoje sosny są rewelacyjne.
Pomyziaj sunię

o kurcze o sośnie w Pinusie jest napisane :"stanowiska lekko ocienione" - wszystko co mi się spodoba zawsze nie nadaje się na mocno słoneczne miejsce

duduś
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Wiem, że wyjechałaś, ale na wszelki wypadek zajrzałam 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Wandziu, jeszcze jestem
Wyjeżdżamy w piątek , więc trwają przygotowania (trzeba jeszcze przygotować sprzęt), no i pakowanie pomalutku... Ale , jak widzisz, pracując zerkam raz po raz na forum ...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Och, jak miło
. W takim razie serdecznie cię pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku. Będę cierpliwie czekać. 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jak to -wyjeżdżasz
toż dopiero co wróciłaś
można to tak co chwilę opuszczac koleżanki
zazdrosne koleżanki
co nie wyjeżdżają
Miłego wypoczynku

można to tak co chwilę opuszczac koleżanki