Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Elwi, wygląda na to, że to całkiem przyjemna róża, ale coś więcej będę wiedziała o niej za rok.
Ela, wczoraj co jakiś czas padało, ale burza mnie na szczęście minęła, choć grzmotnęło ze dwa razy.
Sabina-u mnie ślimaki nie mieszkają, z czego się bardzo cieszę. Znajduję pojedyncze sztuki, a i to w skorupkach, nie są takie żarłoczne.

ND i oszukany The President (jest fioletowy :roll:). Na siatce Generał Sikorski.
Obrazek

Veilchenblau.
Obrazek

Mariatheresia.
Obrazek

Aleksander MacKenzie wyłazi przez siatkę-do sąsiadów się pcha :wink:
Obrazek

Goździki się wysiały pod ND.
Obrazek

Weg der Sinne.
Obrazek

Trzcinnik.
Obrazek

Epimedia wcale nie muszą kwitnąć.
Obrazek

Tu też mam dużo wszystkiego :wink:
Obrazek

O Mme Plantier bardzo się martwiłam-niepotrzebnie :D
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś goździki wiedziały gdzie się wysiać ;:333 Maria Theresa jaka skromna,schowała się w czarnuszce ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ewuś, ale masz piękny okaz cisa obok trzcinnika :shock: . Nie kusi Cię, żeby go jakoś formować?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ewciu wydaje się, że nie masz w tym sezonie problemu z uwiądem powojników.
Widzę, że pięknie Ci kwitną ;:215 Czy coś robiłaś z nimi, żeby były zdrowe?
Mi po każdym deszczu padają kolejne gałązki powojników. 4 przesadziłam do donic i o dziwo widzę, że jeden
ładnie mi odbił. :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie z powojnikami jest dokładnie taki sam problem co u Majeczki :( Poza paroma niemal wszystkie tak mają ;:223
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Coś mi się wydaje, że obecny sezon nie jest łaskawy dla powojników. U mnie też padło dwa i nie bardzo chcą odbijać ;:145
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Ewuś, z zazdrością patrzę na Twoje obrazki pt. "dużo wszystkiego" ;:215 Goździki wysiały się w takim miejscu, jakbyś specjalnie to planowała :D Cud prawdziwy, że ich nie wyplewiłaś w szale sprzątania rabat (ja bym na pewno wyplewiła, jak znam siebie :;230 )
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Ewa, a ja niezmiennie podziwiam Twoje różano-powojnikowe poletka. Dech zapiera ;:63
Szkoda, że tego zapachu nie możesz przesłać.
Z Twoich zdjęć wynika, że masz dużo ;:3 . U nas zimno , a słońca tyle co na lekarstwo ;:131
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, u mnie dużo samo się sieje i samo się robi :D
Monika, nie lubię ciąć krzewów i drzew, robię to, kiedy muszę. Cisa nie muszę, więc sobie "dziko" rośnie :D
Majka, uwiąd wystąpił, ale na razie wystarcza, jeśli wytnę porażony pęd. Trafiło w Multi Blue, Andromedę, Dr Ruppel i jeden Jackmanii. Za to odbił zeszłorocznie uwiędły JPII i Chopin :D
Ania, u mnie opadów było jednak znacznie mniej niż gdzie indziej, może dlatego nie tak wiele powojników choruje.
Sabina, nie martw się za mocno-być może trzeba będzie poczekać do przyszłego roku. Chyba że powojniki tegoroczne i nie zdążyły się ukorzenić :(
Elwi, goździki łatwo rozpoznać :D
Iwona, różnie jest ze słońcem. Wczoraj było i gorąco, i zimno, i wietrznie, i duszno-wszytko w ciągu kilku godzin :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nie możemy wszystkich krzewów ciąć bo to nie naturalne...owszem dla uporządkowania pokroju w pewnych eksponowanych miejscach chyba tak ale reszta jak natura stworzyła... :)
Uwiąd mi skończył w tym roku Dr Ruppela /odbije , wiem/i jeszcze białego clematisa doniczkowego,który co roku choruje a ja nie mam siły się go pozbyć bo go lubię i tak... :)
Miłego dnia Ewciu ja wnet się wybieram na działkę , już się stęskniłam za dłuższym pobytem bo w tym tygodniu tylko małe chwile byłam ..teraz wiele roślin kwitnie, piękny czas a i roboty nie mało bo przekwitłe wycinać trzeba ... nie lubię tej roboty ;:185 ...no ale potem znowu jest ładnie...i tak lubię... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, bardzo ładnie wyglądają formowane krzewy, ale u siebie jakoś tego nie widzę-przez wstręt do sekatora :wink: Od rana pochmurno, ale zaraz wychodzę do ogrodu. Zła jestem, bo wczoraj gdzieś podziałam pazurki, a zawsze uważam na narzędzia :evil: W dodatku ich nie używałam. Syn kosił, więc zdjęłam ze ścieżki narzędzia i od tamtej pory słuch o moich pazurkach zaginął :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spokojnie Ewka! pazurki na pewno się znajdą i nie będzie wymówki ,że z powodu pazurków nie możesz pracować! :)
Ja też pazurkami tylko pracuję, motyczką tylko poważniejsze roboty... :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, nie znalazłam :( Zaczynam się zastanawiać, czy czasem nie wrzuciłam ich do wiaderka, a potem z chwastami na kompost. Przerzucę część "urobku" widłami, może się doszukam. Miałam w planie pielenie warzywnika, a bez pazurków ani rusz :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale pięknie róże kwitną mimo deszczu masz co pokazywać. Wspaniały gąszcz.
U mnie leje, pada, siąpi, kapie. No nie, wczoraj był pierwszy dzień bez deszczu. Po pracy zebrałam całe wiaderko padłych różyczek. I to tylko z dwóch krzewów Lavender Lassie. Dobrze że ona kwitnie masowo to nawet nie bardzo widać że tyle kwiatów opadło.
Jednak na weekend zapowiada się piękna pogoda i tego się trzymajmy ;:333

A ostróżki uwielbiam, jeszcze ci kwitną? bo u mnie już zielone pędy zostały. Ale wycinam tylko te co się pokładają. Reszta całkiem ciekawie się prezentuje, no i chcę żeby się wysiewała.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bywa i tak...też tak czasem zrobię , pazurków mam więcej ale takie najulubieńsze zawsze tylko jedne a M swoje..Jak zgubię to jak bez ręki ..ostatnio M poznaczył przyczepiając do rączki kawałek kolorowego sznurka, za który i powiesić można a na rabatce czy grządce rzuca się w oczy bardziej niż sama kolorowa rączka. :) Życie trzeba sobie ułatwiać... :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”