Mój ogród wśród łąk część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 6

Post »

A to Ci niespodzianka z daliami ;:oj Kilka karp całkiem suchych i pustych korzeni wyrzuciłam.
Muszę swoje na dniach wykopać,a tu od rana pada.Mam nadzieję,że zdążę przed przymrozkami.
Nie mam ani jednej chryzantemy,teraz pokazują kolory ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu piękne zdjęcie z marcinkami w tle. ;:138

Obrazek

Dziękuję za chęć podzielenia się, ;:196 ale w tym roku już od innej Małgosi :) dostałam astry i mam cztery kolory. Już wystarczy, ;:108 bo mimo posadzenia w dużych doniczkach bez dna i tak rozrastają się w tempie dla mnie niezrozumiałym. :shock: Miłorząb miał być zwykły gatunek, jeszcze nie widziałam go żółtego. ;:306
U Ciebie dalie przetrwały, a u mnie juki rosły w kompostowniku, musiałam wyrzucić do śmieci.
Uściski dla Kubulka, ogrodnika. ;:167 Miłej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu nagadałam mojej Bonice, że jest skończonym leniem :;230 Czy ten kolor https://www.fotosik.pl/zdjecie/d58084d46e8e4a5d jest wierny naturalnemu? cudna! Może coś pomienimy ;:219
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,spaceruję po Twoim jesiennym ogrodzie i jestem zachwycona widokami ,kwitnącymi astrami , chryzantemami i różami a winobluszcz taki romantyczny tworząc tajemnicze przejścia ,świetnie jest w Twoim ogrodzie ,pozdrawiam ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - Chryzantemy w ogrodzie sprawiają, że jeszcze długo można cieszyć się kolorem. Ja je tak idiotycznie posadziłam że koniecznie wiosną muszę mały remont im urządzić :lol: Wysokie posadziłam na czole rabaty ;:223
Moje dalie już odpoczywają. :uszy

Soniu - Astry rozdaję tonami, bo tak się rozrastają. Ale na razie mam zbyt, z czego się cieszę, bo nie lubię kompostowania zdrowych roślin. A juki to też niezłe artystki są. Mam dwa stare egzemplarze od których dzieci już było oj było. I na razie nie spodziewam się większych zmian w tym temacie. Juka jest ładna, ale ....u mnie za bardzo jej nie widzę ;:185

Marysiu - Tak, kolor odpowiada rzeczywistemu. Nie ma sprawy, wiosną będzie machniom ;:333

Martuś - Coraz mniej mam czasu na ogród. A za chwilę będę wracała po ciemku do domu, więc zostają tylko weekendy, które i tak będę miała zajęte. Tak więc wiosną się obudzi na nowo ogród i ja :wit

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

W ogrodzie nic się nie dzieje. Powoli idzie na zasłużony odpoczynek, bo taka kolej rzeczy. Warzywniak sprzątnięty, pusto...
Na razie nie było u mnie przymrozków, ale to tylko kwestia kilku dniu. Liście opadają, coraz mniej kwiatów kwitnie, bo astry powoli zasychają, a róże cóż...ileż mogą czarować? Mam i ja ochotę na odpoczynek, więc zostawiam kilka pożegnalnych fotek i do zobaczenia wiosną, jak świat się obudzi z zimowego snu.

Jeszcze mam kilka pozycji w ogrodzie do wazonów.

Obrazek

Jesienny ogród

Obrazek

Obrazek

Jesienny dom

Obrazek

Obrazek

A za bramą zielono, ale to tylko pozory......po niebie widać że coś nadchodzi ;:131

Obrazek

Do popisania wiosną :wit

Moderatorów proszę o zamknięcie wątku
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”