Maj był okropny , ale później pomidorki nadrobiły. Zaraza też je szczęśliwie do tej pory omija i byle tak do jesieni.
Nie spodziewałem się aż tak obfitych plonów w gruncie i w folii . Już odkładam najładniejsze i najsmaczniejsze
odmiany na nasionka Mam też sporo czarnych , wrzucę foty jak porobię.
Ze sklepowego pomidora MONTEROSA wydłubałam nasionka, posiałam. Tak z ciekawości, żeby przekonać się jakie będą z F1 .Wyrosły takie:
1) Ten jest najbardziej podobny do "oryginału".
2)Trafił się też "sercowaty"
Pozostałe są dużo mniej żebrowane.
A są puste przestrzenie w środku? Kiedyś kupiłem 1 szt na spróbowanie były bardzo duże przestrzenie w środku, bez smaku.
Zimą/wczesną wiosną nieraz uda mi się kupić Tomimaru Muchoo to biorę zaraz kilka szt bo wiem ze smaczne.
Tomimaru Muchoo dość ładnie rośnie w tunelu na krótki cykl. W gruncie przy paliku dużo owoców z oparzeniami słonecznymi, owoce nie pękają.
Oryginał kupiłam wczesną wiosną. Smakiem ze wszystkich wówczas dostępnych najbardziej przypominał pomidora , był "zjadliwy". Ten z pozyskanych nasion nie ma pustych komór, galaretki mało, raczej mięsisty, ale w smaku nijaki.
Witam , czy ktoś może wie jaką nazwę mają te koktailówki ?/znajoma przywiozła nasiona z Anglii w ub roku ale nazwy nie zna/ - identyczne jak Auria , tylko że koktailówka...............