Ogrodniczka z małopolski
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodniczka z małopolski
[quote="mme33"]
Hej, hej Pamiętam tę rabatę w trakcie jak powstawała. Rośliny się zadomowiły i rozrosły. Wszystko wygląda dostojnie i harmonijnie. Podziwiam Cię za konsekwencję, gdybym nawet chciała, nie ma się czego uczepić
No, to taki tylko żart Podzielam upodobanie do czosnków, tych jak zapewne wiesz udało mi się namnożyć w ilościach niemal hurtowych A Vanille-Fraise 'Renhy' to zaiste...CUDO
Hej, hej Pamiętam tę rabatę w trakcie jak powstawała. Rośliny się zadomowiły i rozrosły. Wszystko wygląda dostojnie i harmonijnie. Podziwiam Cię za konsekwencję, gdybym nawet chciała, nie ma się czego uczepić
No, to taki tylko żart Podzielam upodobanie do czosnków, tych jak zapewne wiesz udało mi się namnożyć w ilościach niemal hurtowych A Vanille-Fraise 'Renhy' to zaiste...CUDO
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-dziękuję za informacje,była u nas w centrum duża donica za 20zł.ale bałam się, że zmarznie i nie kupiłam ,może jeszcze mają sprawdzę ,
widok piękny!!!!
widok piękny!!!!
- banaszka
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 29 cze 2009, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Ogrodnicy i Ogrodniczki!
Ja naleze do bandy Magdalenki (mme33) i jak widac udalo jej sie wreszcie naklonic mnie do zabrania glosu na tym zacnym forum. Nastaly tez sprzyjajace warunki ku temu: niepogoda i wakacje.
Nie będę sie wiele rozgadywac, bo ta krowa, co duzo ryczy, malo mleka daje. Jak będę sie miala czym pochwalic, zalacze zdjecia z mojego skromnego ogrodu. Napomkne jedynie, ze ogrod Madzi jest w rzeczywistosci jeszcze okazalszy i bardziej imponujacy niz na zdjeciach. Kazda wizyta w jej ogrodzie przysparza mi kompleksow, ale i stymuluje do pracy u siebie.
Pozdrawiam forumowiczow i zycze przyjemnego popoludnia przy kawie i ciastku (na polu plucha, wiec mozna!).
Ja naleze do bandy Magdalenki (mme33) i jak widac udalo jej sie wreszcie naklonic mnie do zabrania glosu na tym zacnym forum. Nastaly tez sprzyjajace warunki ku temu: niepogoda i wakacje.
Nie będę sie wiele rozgadywac, bo ta krowa, co duzo ryczy, malo mleka daje. Jak będę sie miala czym pochwalic, zalacze zdjecia z mojego skromnego ogrodu. Napomkne jedynie, ze ogrod Madzi jest w rzeczywistosci jeszcze okazalszy i bardziej imponujacy niz na zdjeciach. Kazda wizyta w jej ogrodzie przysparza mi kompleksow, ale i stymuluje do pracy u siebie.
Pozdrawiam forumowiczow i zycze przyjemnego popoludnia przy kawie i ciastku (na polu plucha, wiec mozna!).
"Tak ptaszku śpiewaj swe kuranty, by jedni mieli za pro, a drudzy za anty."
Banasiu ale jaja ;) hihotam jak najęta-nareszcie się zmobilizowałaś
Dziękuję jaśnie bajerantce za komplementy
Czekam na Twój własny wątek i zdjęcia z ogrodowych poczynań
Vito dziękuję,dziękuję ,dziękuję
Taaak, oczywiście że wiem o Twoich czosnkach-fenomenalne są, a skala iście produkcyjna
Nie mam wyjścia jak wysiać je i czekać na efekty...
Mario miło mi
Kupuj Liriope bez obaw
Miłego wieczoru
Dziękuję jaśnie bajerantce za komplementy
Czekam na Twój własny wątek i zdjęcia z ogrodowych poczynań
Vito dziękuję,dziękuję ,dziękuję
Taaak, oczywiście że wiem o Twoich czosnkach-fenomenalne są, a skala iście produkcyjna
Nie mam wyjścia jak wysiać je i czekać na efekty...
Mario miło mi
Kupuj Liriope bez obaw
Miłego wieczoru
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Pozdrawiam Elwira
witaj tego tulipanowca ile chowałaś żeby zakwitł ? Nie przemarza ? jeszcze czy zajmuje dużą powierzchnię po nasadzeniu ?
doczytałam, że chowałaś 11-12 lat
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Magdo Wpadłam z rewizytą...wybacz,że dopiero teraz ale jak sama wiesz sezon w pełni to i na forum czasu brakuje.Ostatnie dni deszczowe pozwalają trochę nadrobić zaległości
Obejrzałam troszkę twój wątek i jestem pod wrażeniem,tak dorodnego i pięknego ogrodu Muszę go obejrzeć dokładnie od samego początku a teraz się wpisuję,żebyś znowu mi nie umknęła.
Zauważyłam,że masz sporo czosnków,ja mam zamiar jesienią kupić wszystkie możliwe odmiany,bo podobno odstraszają gryzonie a u mnie ich zatrzęsienie...będzie pięknie z pożytecznym.
Wpadła mi w oko kwitnąca catalpa, jak długo u ciebie rośnie?...też mam wyhodowaną z nasionka i w tym roku pierwszy raz zakwitła.
Obejrzałam troszkę twój wątek i jestem pod wrażeniem,tak dorodnego i pięknego ogrodu Muszę go obejrzeć dokładnie od samego początku a teraz się wpisuję,żebyś znowu mi nie umknęła.
Zauważyłam,że masz sporo czosnków,ja mam zamiar jesienią kupić wszystkie możliwe odmiany,bo podobno odstraszają gryzonie a u mnie ich zatrzęsienie...będzie pięknie z pożytecznym.
Wpadła mi w oko kwitnąca catalpa, jak długo u ciebie rośnie?...też mam wyhodowaną z nasionka i w tym roku pierwszy raz zakwitła.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Oglądam sobie u ciebie widoczki i ... myślę , że już niedługo zobaczę je w realu - oby tylko pogoda dopisała
Tak się cieszę
Tak się cieszę
Elwirko ta żurawka to chyba Heuchera 'Southern Comfort' , ale nie jestem pewna na 100% ...
Rośnie w cieniu i to jej służy,bo początkowo posadzona była w słonecznym miejscu i przypalało jej liście.Jest idealna do cienistych zakątków gdyż pięknie mieni się kolorami,rozświetlając rabatę.
Michalska
MalinaG dziękuję
Czosnki opanowały mój ogród a jesienią przybędzie ich znacznie więcej
Catalpy moje mają 6 lat i są szczepione na pniu,ale nisko i dlatego wydaje się ,że to normalne drzewa.Po tylu latach widać ,że są bardzo dobrej jakości i nigdy nie przemarzły.Mam porównanie ,gdyż moja mama ma ją z siewu i często po zimie gałęzie przemarzają-na szczęście zawsze ładnie odbija.
Miriiam też się cieszę na spotkanie
Oby mój ogród cię nie rozczarował
Czosnek miniaturowy
Guzikowiec
Świeżutkie zdjęcie po obsadzeniu bukszpanami....Przepraszam za jakość zdjęć
Larix"Blue Dwarf"
Miełego dnia
"Nie narzekajcie na pogodę. Gdyby co jakiś czas się nie zmieniała, większość ludzi nie wiedziałaby jak zacząć rozmowę."
Kin Hubbard
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- Miiriam
Czyś Ty , Kobieto , oszalała ???? jak powiedziałaby ktoś mi bliski
Jak TAKI PIĘKNY ogród mógłby kogokolwiek rozczarować ?
Nie rozumiem ...........
Jak TAKI PIĘKNY ogród mógłby kogokolwiek rozczarować ?
Nie rozumiem ...........
miriiam
Szalona to ja owszem jestem
Pada,wieje-końca nie widać....
A tak na marginesie, warzywniak w miejscu stoi-pomidory słońca wyczekują-a ja pomidorów...
Cieszą się natomiast hosty,paprocie i inne wilgoci potrzebujące
Słońca Wszystkim życzę
Szalona to ja owszem jestem
Pada,wieje-końca nie widać....
A tak na marginesie, warzywniak w miejscu stoi-pomidory słońca wyczekują-a ja pomidorów...
Cieszą się natomiast hosty,paprocie i inne wilgoci potrzebujące
Słońca Wszystkim życzę
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- Miiriam
Madziu - a gdzie Ty się podziewasz ?