Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re:

Post »

andowan pisze:Obrazek
Przeglądam sobie Twój ogród od początku. Fajne tak powspominać :D
Mam pytanko: strasznie podobała mi się ta lilia Freya w Lilypolu i chcę ją kupić (ale widziałam ją w ofercie tylko raz i później już nie spotkałam :( ), tyko, że u nich na zdjęciu ona ma płatki blado żółte z gęściejszym żółciejszym nadmuchem po brzegach i przez to wydawała mi się taka śliczna. Natomiast, jeżeli ona jest taka jednolicie żółta - cytrynkowa, jak u Ciebie na zdjęciu - to się zawahałam w moim zamiarze zdobycia jej... jak byś określiła jej kolor, Aniu?

Aha, w zeszłym roku pytałaś się o zagubioną nazwę bodziszka: to chyba będzie 'Splish Splash'.
andowan pisze:Obrazek
Wracam do podziwiana Twoich kwiatów :D
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Re: Przy Piaskowej - ogród Anny

Post »

Aniu chyba się uzależnię od twojego ogrodu. Co tu zajrzę to inne piękności.Skusiłam się już i zamówiłam kilka liliowców i irysów.Podejrzanych w twoim ogrodzie.I zastanawiam się gdzie ja to wszystko posadzę(+moje ukochane dalie te co śpią w piwnicy i te nowe,które przyjdą)
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Aniu- być może, że moja lilia wcale nie jest tą odmianą. Mam takie zaufanie do cebul z Lilypolu, że nie weryfikowałam podpisu na etykiecie. Wiem tylko, że właściciel Lilypolu po posadzeniu lilii, które mu zostały z wiosny ubiegłego roku przekonał się, że holenderski dostawca oszukał go na odmianach - większość lilii wykwitła na żółto. Być może , że ta jest właśnie taką oszukaną. W wolnej chwili poszperam w sieci ale Ty pewnie już to zrobiłaś.Dziękuję za nazwę Geranium ale już ją znalazłam ;:180
Mirko- kłopot z miejscem w ogrodzie mają chyba wszyscy na forum ;:162 . Cieszę się, że tu zaglądasz i wcale a wcale nie mam wyrzutów sumienia, że zaraziłam Cię swoimi ukochanymi grupami roślin. Sama jestem nieuleczalnie chora :;230 i bardzo mi z tym dobrze :wit
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

andowan pisze:Aniu- być może, że moja lilia wcale nie jest tą odmianą. Mam takie zaufanie do cebul z Lilypolu, że nie weryfikowałam podpisu na etykiecie. Wiem tylko, że właściciel Lilypolu po posadzeniu lilii, które mu zostały z wiosny ubiegłego roku przekonał się, że holenderski dostawca oszukał go na odmianach - większość lilii wykwitła na żółto.
Aaaa... to już rozumiem, Monia68 pisała, że nie wszystkie odmiany u niego kupione się zgadzały. Może to była ta holenderska dostawa. Mam nadzieję, że znalazł solidniejszego dostawcę.
tulipan365
50p
50p
Od: 1 wrz 2009, o 18:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu!
Aniu piękne lilie.
Ale mi się podobają najbardziej w twoim ogrodzie liliowce, dzwonki,rośliny skalne.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - ja też mam taką nadzieję :wink:

Kasiu - każdy ma jakieś ulubione rośliny. Kłopot w tym, że krąg moich ulubieńców jest bardzo, bardzo szeroki :D
Ale specjalnie dla Ciebie Kasiu , trochę maluchów z mojego ogródka skalnego, który dopiero zamierzam rozbudować :wit

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Aniu!
Lilie piękne ale ja już na nie się nie skuszę z powodu,braku miejsca.
Bodziszek też się mi podoba i mam zamiar go zamówić, tyko sie zastanawiam czy nie jest
ekspansywny? ;:3
larix
200p
200p
Od: 23 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, te "maluchy" z Twego skalnego ogródka są śliczne. Lubię bardzo skalne rośliny a Ty masz dużo ciekawych więc trzymam kciuki za rozbudowe skalniaka :) Będzie co oglądać.
tulipan365
50p
50p
Od: 1 wrz 2009, o 18:10

Post »

Witaj!
Aniu dziekuje za piękne zdjęcia roślin skalnych.
Też będę czekać na powstanie nowego skalniaka.
Oczywiście na zdjęcia!

:heja ___________________
Pa Kasia
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Piękne maluszki.Mnie zachwycają goryczki z tym ich lazurem(u mnie te wiosenne nie rosną, coś knocę przy nich- miały lekko kwaśną ziemię, nie za sucho,półcieniste stanowisko,a kwitły tylko jeden sezon.Jesienią liście się poskręcały zimy pewnie nie przetrwają)Za to te zakwitające w sierpniu mają się doskonale(ale ich kwiatki są mniejsze i nie tak lazurowe)
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - ten bodziszek nie jest ekspansywny ale należy do dużych roslin ;:7

Kasiu, Zenku - skalniak z pewnością zostanie rozbudowany ale niestety sukcesywnie bo mam kłopoty ze zgromadzeniem kamieni :?

Mirko - goryczki wiosenne ( G.verna) należą do jednych z najbardziej kapryśnych roślin. Nawet znawcy ogrodów skalnych mają z nimi kłopot i wciąż szukają recepty na sukces w uprawie tej rośliny. Chyba tylko naszej forumowej koleżance, Krysi-goryczce, udało się zakochać w tej gencjanie z wzajemnością ;:180 ;:180 ;:180 . Dlatego ja postawiłam na G. acaulis ( też kwitnie wiosną ale wymaga raczej zasadowego odczynu gleby ) i G. septemfida ( kwitnie latem), które też mają przecudne, gencjanowe kwiaty :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Aniu!
Weszłam i zakochałam się. Peonie, lilie i przede wszystkim liliowce!
Chyba "ukradnę" teściowej troszkę warzywniaka, bo nie mam pomysłu gdzie mogłabym zmieścić wszystkie te zaplanowane do zakupu ;:224 .
Pozdrawiam i będę cię jeszcze odwiedzać jeśli pozwolisz :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”