Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
Marysiu,
Ale ładnie wystartował ci Abrahamek
Powolutku zaczyna się różane kwitnienie !
Widzę, że posadziłaś złotlin Picta a obok ta cudna brunera ;) - chciałam cię ostrzec przed złotlinem (aby ustrzec brunerę , hihi )
Mam ten złotlin, kupiłam też malutki, a po roku ma juz prawie metr i puszcza rozłogi.
Rozłogi złotlinu jak wejdą w rabatę to tylko Roundap da radę (moja zielona odmiana jest nie do ruszenia, tak wrosły korzenie! )
Pictę posadziłam do dużej donicy i z nią zakopię w ziemię aby trzymać w ryzach rozłogi.
Ale ładnie wystartował ci Abrahamek
Powolutku zaczyna się różane kwitnienie !
Widzę, że posadziłaś złotlin Picta a obok ta cudna brunera ;) - chciałam cię ostrzec przed złotlinem (aby ustrzec brunerę , hihi )
Mam ten złotlin, kupiłam też malutki, a po roku ma juz prawie metr i puszcza rozłogi.
Rozłogi złotlinu jak wejdą w rabatę to tylko Roundap da radę (moja zielona odmiana jest nie do ruszenia, tak wrosły korzenie! )
Pictę posadziłam do dużej donicy i z nią zakopię w ziemię aby trzymać w ryzach rozłogi.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Ewuś stokrotne dzięki naprawdę uratowałaś brunerkę ona jest taka delikatna a złotlin pójdzie do doniczki, jak obok mozgi ;:Abraham sprawił mi naprawdę radość bo jest szybszy od moich starszych róż i pąki wielkie, jestem bardzo ciekawa jak wygląda w rzeczywistości bo znam go jedynie ze zdjęć
A z różami jednocześnie będą lilie i hortensje bo już mają śliczne pąki
A z różami jednocześnie będą lilie i hortensje bo już mają śliczne pąki
- nitka55
- 500p
- Od: 26 sty 2010, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mario Dawno nie byłam u Ciebie na włościach a tu tyle się dzieje piękna rabatka a róże już z takimi pąkami cudo
Krzewuszka u Ciebie kwitnie a moja jeszcze myśli o kwitkach
Krzewuszka u Ciebie kwitnie a moja jeszcze myśli o kwitkach
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie zauważylam wczesniej tego wpisu Przepraszam bardzo.Bernadko nie ma sprawy też ci odkopię jest duży krzaczor
Ślicznie Ci dziękuję
Dziękuję też za fotkę złotlina - rzeczywiście jest uroczy. Ja mam sadzonkę złotlinu o takich kolorowych listkach - ale nie wiem , czy jest normalny czy mini ... bo mam ją od późnej jesieni I dopiero wypuszcza listki
Ile Ty masz tych żurawek Piękne są, prawda ?
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Marysiu zerknij u mnie, czy to co pokazuję to antioch?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- maria5
- 1000p
Ewuś idzie się załamać znowu leje A to ostatni dzień wolności i do pracy Drugi raz siałam ogórki bo pierwsze zginęły i jak tak będzie to i pomidory poginą
Bernadko najważniejsze że są bezproblemowe dość szybko się ukorzeniają i rozrastają postaram się zrobić ci paczkę
Danusiu odpowiedziałam u ciebie
Boję się że jak tak dalej będzie padać to Odra znowu będzie taka
Bernadko najważniejsze że są bezproblemowe dość szybko się ukorzeniają i rozrastają postaram się zrobić ci paczkę
Danusiu odpowiedziałam u ciebie
Boję się że jak tak dalej będzie padać to Odra znowu będzie taka
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Marysiu, z przyjemnością obejrzałam wszystkie zdjęcia Nowa rabatka zapowiada się bardzo interesująco!!
Kilka nowych zdjęć wkleiłam, ale dzisiaj leje, a i ja czuję się kiespko...
Kilka nowych zdjęć wkleiłam, ale dzisiaj leje, a i ja czuję się kiespko...
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Mój złotlin chyba przemarzł bo nie wyszedł po zimie-szkoda
Współczuję kolejnych ulew
Współczuję kolejnych ulew
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Marysiu,
super orliczek i rybki i nowa rabatka! Właśnie dumam, gdzie posadzić żurawki ...
Nasze Abrahamy zakwitną chyba jedocześnie ;)
U mnie też mają już spore pąki,potrzeba tylko słońca...
jego kwiaty mają przecudny kolor i jeszcze lepszy zapach
mimo, że kwiaty nie są zbyt trwałe to ich uroda przysłania wszelkie niedoskonałości
super orliczek i rybki i nowa rabatka! Właśnie dumam, gdzie posadzić żurawki ...
Nasze Abrahamy zakwitną chyba jedocześnie ;)
U mnie też mają już spore pąki,potrzeba tylko słońca...
jego kwiaty mają przecudny kolor i jeszcze lepszy zapach
mimo, że kwiaty nie są zbyt trwałe to ich uroda przysłania wszelkie niedoskonałości
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Marysiu, piękny ten niebieski orlik.
Pokazałaś zdjęcie wezbranej Odry, czyżby niedaleko od Ciebie przepływała?
Pokazałaś zdjęcie wezbranej Odry, czyżby niedaleko od Ciebie przepływała?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- maria5
- 1000p
Monisiu na razie rabatka nie skończona nie mam pomysłu co by jeszcze tam dosadzić U ciebie byłam i oglądałam krzewuszka chyba potrzebuje przycięcia Ale to po przekwitnięciu teraz zdrowiej
Olu poczekaj może odbije z korzenia mój jeden z powojników był całkiem brązowy a teraz zaczyna rosnąć z ziemi a inne już mają pąki Dzisiaj znowu czarne chmury ale jeszcze nie pada
Ewuś ja nie mam skalniaka więc sadzę je na obwódkach rabat najbardziej są widoczne Też się cieszę że kupiłam te róże, wszystkie już wystartowały ale niektóre są jeszcze maleńkie a inne bardzo szybko rosną Tak bym chciała już ciepła i słońca również dla nich
Danusiu mogę ci zebrać nasionka ja też uwielbiam niebieski kolor
Tak żeby nie drzewa mogłabym robić zdjęcia z moich okien , mój dom nie jest zagrożony mieszkam na wysokiej skarpie ale moja ulica była już zalana
Invincible
Stiletto
Albomarginata
NN
Olu poczekaj może odbije z korzenia mój jeden z powojników był całkiem brązowy a teraz zaczyna rosnąć z ziemi a inne już mają pąki Dzisiaj znowu czarne chmury ale jeszcze nie pada
Ewuś ja nie mam skalniaka więc sadzę je na obwódkach rabat najbardziej są widoczne Też się cieszę że kupiłam te róże, wszystkie już wystartowały ale niektóre są jeszcze maleńkie a inne bardzo szybko rosną Tak bym chciała już ciepła i słońca również dla nich
Danusiu mogę ci zebrać nasionka ja też uwielbiam niebieski kolor
Tak żeby nie drzewa mogłabym robić zdjęcia z moich okien , mój dom nie jest zagrożony mieszkam na wysokiej skarpie ale moja ulica była już zalana
Invincible
Stiletto
Albomarginata
NN
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Ja mam ten problem z przedogródkiem - totalna nędz Nie mam pomysłu, a do tego czekam na wkopanie rur od kanalizacji i zasypanie starego szamba więc mała rewolucja czeka ten kawałek ziemi.maria5 pisze:Edytko cieszę się że ci się u mnie podoba oczko, też mi się podoba za to druga strona za domem nie , chociaż sama projektowałam i nie jest dobrze Zapraszam częściej
- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Mario,poszłam sprawdzić i faktycznie odbiła ale...była tak niewidoczna ,że syn ją kosił.Teraz przesadziłam malutkie krzaczki,bardzo malutkie tam gdzie kosiarka ich nie dosięgnie.Trzeba wierzyć w moc natury