Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
- romawr
- 100p
- Od: 7 lut 2011, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Aneto coś mi sie wydaje że powinnaś zmienić tytuł swojego wątku
Spodziewałam się zobaczyć jakieś początki ogrodu a ja tu widzę PEREŁKĘ i to nie koniecznie na początku. Pięknie
Spodziewałam się zobaczyć jakieś początki ogrodu a ja tu widzę PEREŁKĘ i to nie koniecznie na początku. Pięknie
Roma, witam u siebie; cieszę się, że Ci się tu podoba. Zapraszam tak często, jak tylko będziesz miała ochotę
A dziś dalsze prace ogrodowe. Temp +12*, więc sekator i nożyce poszły w ruch. Skróciłam żywopłot tujkowy Atrovirens; tawuły (już wszystkie), dalsze powojniki, wszystkie ketmie.
Hortensje i wrzosy zostawiam na później.
A dziś dalsze prace ogrodowe. Temp +12*, więc sekator i nożyce poszły w ruch. Skróciłam żywopłot tujkowy Atrovirens; tawuły (już wszystkie), dalsze powojniki, wszystkie ketmie.
Hortensje i wrzosy zostawiam na później.
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ u Ciebie było ciepło. Tu tylko +7 i wiatr, ale wystarczyło, żebym wyszła popracować. Nie bardzo się dało grabić resztę pozostałych liści, bo były zamarznięte!
Ale za to poprzycinałam to i owo... ;)
Ale za to poprzycinałam to i owo... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, choć "to i owo", ale zawsze to już początek prac w ogrodzie
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Też mnie to cieszy. Szykuję się na weekend, ma być jeszcze cieplej i mam nadzieję, ze uda się zrobić więcej... już dumam, gdzie posadzić to, co zamówiłam... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Witaj! Ja jeż nastawiam się na pracę w ogrodzie w weekend Zakupy na pierwszy rzut już zrobione.Jutro ja sekator w rękę i grabie. Jestem ciekawa czy będę mogła się ruszać w następne dni
Pokazujesz piękną wiosnę
Pokazujesz piękną wiosnę
Dziś też było choć troszkę pracy w ogrodzie (wszystkie powojniki już przycięte, rabaty posprzątane ze starych roślin) Jakoś pusto się zrobiło... No to... Posadziłam zakupione wczoraj bratki- od razu się kolorowo zrobiło. Fotki-jutro
Ach.... Jak przyjemnie po takim wiosennym dniu prac Pewnie kto żyw i zdrów, ten dziś siedział (intensywnie pracował) w ogrodzie Ja zakończyłam już wszystkie prace porządkowe (to nic, że plecy bolą ). Został trawnik (a niech się M. teraz wykaże, skoro tak mu na nim zależy ) i potem już nawozy. Ale to w na przełomie marca i kwietnia
Na początek bratki - dla mnie zwiastun wiosny
Przycięta wierzba hakuro
Wiosenne obrazki z rabatek
kwitnący wrzosiec (dopiero zaczyna, jeszcze nie w pełni pokazuje swe piękno):
wychylające się pąki ciemiernika:
magnolia ma duże pąki - oby w tym roku ich nie straciła
No i śnieżyczki - urocze dzwoneczki
Na zakończenie tej wiosennej sesji moje ulubieńce całorocznie piękne, czyli sosny (tu - sosna czarna Green Rocket)
A jak Wam minął ten słoneczny dzień?
Przycięta wierzba hakuro
Wiosenne obrazki z rabatek
kwitnący wrzosiec (dopiero zaczyna, jeszcze nie w pełni pokazuje swe piękno):
wychylające się pąki ciemiernika:
magnolia ma duże pąki - oby w tym roku ich nie straciła
No i śnieżyczki - urocze dzwoneczki
Na zakończenie tej wiosennej sesji moje ulubieńce całorocznie piękne, czyli sosny (tu - sosna czarna Green Rocket)
A jak Wam minął ten słoneczny dzień?
Zamiast do ogrodu to słońce wygnało mnie na Kaszuby, ale jutro podpatrzę, czy u mnie wiosna tak samo daleko jak u Ciebiedkny pisze: A jak Wam minął ten słoneczny dzień?
Co roku tak mocno tniesz hakuro?
Witaj, Pawle, dawno Cię nie było na forum Hakuro na wiosne zawsze czekają tak drastyczne postrzyżyny, staram się ciąć ją własnie wiosną jak najbliżej tych już mocno zgrubiałych pędów. Wtedy mam gwarancję, że będzie w miarę gęsta
U Ciebie też taka wiosenna pogoda?
U Ciebie też taka wiosenna pogoda?
Ale u Ciebie ciemiernik już wystrzelił!
Bratkowe rozweselacze sobie sprawiłaś i dobrze, czymś trzeba zapełnić czas do pojawienia się wiosennych przyrostów na iglakach, nieprawdaż? A to lubimy najbardziej
Bratkowe rozweselacze sobie sprawiłaś i dobrze, czymś trzeba zapełnić czas do pojawienia się wiosennych przyrostów na iglakach, nieprawdaż? A to lubimy najbardziej
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
Witam,
widzę, że sezon ogrodniczy już w pełni zaczęty (bratki na przywołanie wiosny aż sie śmieją )
Widze, ze zaczęło się przycinanie. ja zawsze balam sie , że źle będe cieła i czy nie za wcześnie...
Budleję ciachnęłam, wierzbę hakuro chyba za słabo - Ty mocno ją potraktowałaś, musze to poprawić.
Derenie jeszcze mi zostały.
Wyczytałam, ze jesteś fanką hortensji Ja też, wlasnie zakupiłam jeszcze 4-ry odmiany. Posadzę pod tują, której obcieliśmy dolne gałęzie.
Powiedz i kiedy przycina się lawędę (Twoja jest rewelacyjna )
widzę, że sezon ogrodniczy już w pełni zaczęty (bratki na przywołanie wiosny aż sie śmieją )
Widze, ze zaczęło się przycinanie. ja zawsze balam sie , że źle będe cieła i czy nie za wcześnie...
Budleję ciachnęłam, wierzbę hakuro chyba za słabo - Ty mocno ją potraktowałaś, musze to poprawić.
Derenie jeszcze mi zostały.
Wyczytałam, ze jesteś fanką hortensji Ja też, wlasnie zakupiłam jeszcze 4-ry odmiany. Posadzę pod tują, której obcieliśmy dolne gałęzie.
Powiedz i kiedy przycina się lawędę (Twoja jest rewelacyjna )