Moje ukwiecone parapety

Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Piękne zygopetalum... zazdroszczę jego zapachu ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu szczególne podziękowania za dedykowane zdjęcia Phal. Pulchra w dniu 03.08.2011r.
Kasiu dziękuje z całego ;:167 ;:196
Gratuluje rozkwitu masdevallii jest taka landrynkowa (nie wiem dlaczego mi się tak kojarzy).
Piękne kwitnienie i piękne fotki. No i to bajeczne zygopetallum ,nic dodać nic ująć.
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ten Zyguś śliczny :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu masdevallia prześliczna ;:138 ;:138
Zyguś oczywiście też na pochwały zasłużył. ;:108
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Kasiu coś widzę że mnie dawno nie było u Ciebie a tu takie piękności łał :shock: ;:152 fotki fantastyczne ;:63
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

O jaki piękny Zygopetalum.Jak to miło kiedy nasze kwiatki sprawiają nam tak miłe niespodzianki :wink: .Piękne i pachnące.Czy on jest bardzo wymagający???
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Kasiu przepiękne botaniki, masdevallie, :tan laelia - cudny maluszek, a dla zygopetalum ;:138
Widać, że storczyki Cię kochają. ;:167
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Dziękuję Wam Wszystkim za tak liczne odwiedziny

Agnieszko
;:196 zygusia warto mieć w swojej kolekcji choć trzeba chyba trafić na odpowiednią roślinkę, jak pisałam wcześniej mam dwa ale tylko jeden kwitnie na każdym nowym przyroście, drugi tylko produkuje sałatę.

Piotrze ;:196

Adamie ;:196

Lucynko ;:196 właśnie jeden kwitnie jak oszalały a drugi wcale, dlatego wylądował na balkonie i niech sobie przemyśli wszystko do jesieni bo w przeciwnym razie posłuży jako karma dla królików :;230

Asiu ;:196 na masdevalli od Ciebie wypatrzyłam kolejny pączek który na dniach się pewnie otworzy, bardzo chętna do kwitnienia jest ta roślinka. :heja

Rysiu
zapraszam jak najczęściej.

Justynko ;:196

Marku
;:196 za pochwały dla masdevalli, zygusia i pulchry.

Moniko
;:196

Arletko
;:196

Kasiu ;:196

Iwonko ;:196 szczerze mówiąc to nie wiem bo jeden kwitnie jak oszalały a drugi przez trzy lata jak go mam zakwitł tylko raz. :(

Kongo ;:196

Jeszcze raz chciałam Wam podziękować za tak liczne odwiedziny, u mnie chwilowy zastój, jest co prawda trochę nowych pędzików ale trzeba będzie poczekać aż te pędziki dorosną i zaczną kwitnąć najszybciej to chyba doczekam się rozkwitu pączka na bellinie, ten storczyk strasznie wystawia moją cierpliwość, bardzo długo stał w miejscu jak zaklęty, po czym nawet jak zaczął puszczać pęd to zatrzymywał jego wzrost. Teraz zaczyna się pączek przebarwiać wiec chyba w końcu zakwitnie. Mam też jedna nowość z biedronki ale zdjęcia może trochę póżniej.
Są też i mniej ciekawe wieści po sobotniej burzy z oberwaniem chmury, mamy podtopioną piwnicę. Przez pół soboty walczyliśmy wspólnie z sąsiadami aby wylać wdzierającą się do piwnic wodę. Były też trzy wozy strażackie. Ostatecznie po przegranej walce mieliśmy jakieś 40-50 cm wody. Po jej wypompowaniu, trzeba doprowadzić pomieszczenia do stanu używalności i podliczyć straty a trochę może tego być: kosiarka, pralka, biurka, lampy, drzwi, półki wszystko nasiąknięte wodą ze szlamem. Do tego wiele drobnych rzeczy które woda po przenosiła z kąta w kąt. Na ogrodzie wody było tyle, że zamienił się w jezioro. Jeszcze takiej wody po opadach deszczu u siebie nie widziałam. Właśnie zabieramy się z mężem za kolejne porządkowanie i podliczanie strat jak się z tym uporam to postaram się wstawić jakieś zdjęcia.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, tak mi przykro :( ;:168
Jak znajdziesz chwilkę, to wstaw zdjęcia ;:108 Nie mogę się doczekać, pewnie to coś pięknego ;:65
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Kasiu współczuję :cry: wiem co to znaczy w zeszłym roku miałem też podtopienie w piwnicy tylko że wodą z kanalizacji która była tak przepełniona że wylała się wielu sąsiadom na osiedlu i mnie też nie oszczędziła.
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Kasiu, współczuję, życzę, aby strat było jak najmniej ;:167 Niestety są rzeczy na świecie, na które nie mamy wpływu.. :(
Czekam na zdjęcia :)
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu,
I ja ściskam kciuki za Was ;:108
Miałam powódź w piwnicy w tamtym roku, wiem, ile pracy nas kosztowało, by doprowadzić wszystkie piwnice (pod całym blokiem) do porządku i ładu.

Dacie radę ;)

I czekam na zdjęcia nowości ;:65
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Lucynko, Marku, Wiktorio, Justynko dziękuję Wam za słowa otuchy ;:196 część rzeczy już jest posprzątana, część jeszcze trzeba wyrzucić, trochę się tego nazbierało. Teraz zastanawiamy się jak zabezpieczyć się na przyszłość aby zminimalizować straty, to już drugi raz odkąd tam mieszkamy ( 8 lat) zalało nam piwnicę. Tylko poprzednio woda przyszła w nocy a teraz w samo południe.

Ale dość już tego rozczulania, na smutki najlepiej robi nowy kwiatek a to moja nowość, drobnokwiatowa hybrydka.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”