Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przyłaczam sie do chórku zachwytów...c u d n i e!
Czy ta brązowa ziemia na dwu pierwszych zdjęciach to są pola uprawne? :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Grażynko, to niestety nie jest tak całkiem moja okolica :( Ale raz po raz jeździmy tam na dłuuugie spacery. Jest tam rzeczywiście cicho, pięknie, a powietrze pachnie cudownie :D

Jolu, mój pies też uwielbia to miejsce :lol: Prawdę mówiąc nie powinna chodzić bez smyczy, ale ona jest naprawdę grzeczna już teraz. Pokazałabym zdjęcie jaką ma minę jak bryka po polach, ale fotosik jak zwykle :evil:

Beatko, czasem warto kawałek podjechać samochodem lub pociągiem żeby zaczerpnąć swieżego, czystego powietrza. Też bym chciała mieć takie tereny w zasięgu pieszym.

Krysiu, tak, to pola uprawne. Wieś leży na terenie parku i prawdę powiedziawszy to straszna dziura, ale... jak ja bym czasem chciała się do takiej dziury wynieść!

Chciałam jeszcze fotki wstawić, ale się nie da :evil: :evil: :evil: Bo to był na razie tylko mały fragment Górki i okolic :(
Niech to, teraz to już ani porządnego internetu, ani czasu :(
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Karolinko zorientuj sie ,popytaj ,może masz zaistalowany jakis program,który tak wpływa na szybkość netu.
U mnie hamującym był AVAST ,bardzo dobry program antywirusowy ale nie mogłam na nim pracować ,spowalniał makabrycznie więc może i u Ciebie jest podobna historia.
Tak mi mało teraz Ciebie na forum ....a tu jeszcze komputer sie slimaczy... Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

U mnie fotosik też się zaciął ,musiałam pojedyńczo wstawiać zdjęcia. :roll:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko piękne okolice na spacery. Bardzo piękne :D :D :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Wiesz Karolinko- bywam dość często nad J. Góreckim ...lubimy tam spacerować z psią. Będę się od teraz uważnie rozglądać... :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

KarolinaL pisze:

Beatko, czasem warto kawałek podjechać samochodem lub pociągiem żeby zaczerpnąć swieżego, czystego powietrza. Też bym chciała mieć takie tereny w zasięgu pieszym.
;:112 ;:112 ;:112 ja mam podobne tereny w zasięgu.....tylko chwilowo o nich marze......czasami tak bywa......
masz racje lepiej wyjrzeć przez okno , niż oglądać zdjęcia...:roll:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krysiu, był u mnie niedawno znajomy, który twierdził, że to się na pewno da przyspieszyć (a zna się na tym), ale mu się nie udało :( To jest chyba kwestia zasięgu, operator przekonywał, że w całym Poznaniu jest świetny zasięg, ale potem okazało się, że u nas jest chyba jakaś czarna dziura :evil:
Też bym sobie trochę więcej poforumkowała :cry: W przyszłym tygodniu może będę miała trochę więcej czasu :)

Aniu, u mnie to już jest norma, że zdjęcia wstawiam pojedynczo :? , a jak się trafi jakieś powyżej 300 KB, to już jest problem :?

Basiu, Ty masz równie piękne widoczki na codzień :D , ale dla mnie to jest naprawdę miejsce wytchnienia od rzeczywistości.

Ewelinko, no proszę, to ja się też będę rozglądać :D , chociaż częściej bywam w Rosnówku, Szreniawie i nad Jez. Jarosławieckim, bo z moją piesią lepiej jest chodzić po polach (w lesie robi się trochę mniej grzeczna :? ) :wink:

Beatko, he he, to ja myślałam, że Ty gdzieś ze środka miasta :lol: Ale wiesz, ja też nie mogę narzekać, za moim oknem też nie jest przecież źle :D , z jednej strony spokojna ulica, drugiej ogrody (mój i sąsiedzkie), to już coś :D A zresztą od czego ma się wyobraźnię? :wink:

No, wczoraj Filharmonia Poznańska rozpoczęła sezon z wielkim hukiem i V Symfonią Czajkowskiego (łomatko, jak się zmachałam :wink: ). To był ciężki tydzień, następny będzie trochę luźniejszy :D
Tak się zastanawiam, a może forumowiczów z Poznania i okolic interesowałby program Filharmonii, mogłbym tu gdzieś wstawiać, jeśli to nie byłaby jakaś zakazana regulaminem reklama :wink: :?:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie wiem ile zdjęć uda mi się dzisiaj wstawić, ale na pierwszy ogień idą te najświeższe. Dziś rano gdy spojrzałam w okno zobaczyłam szczygła we własnej osobie pojadającego sobie ziarenka słonecznika. Widać było, że mu smakuje - bez pośpiechu, z lubością odłupywał kolejne ziarenka i z namysłem zajadał :D
Niestety zdjęcia są nieostre, bo robione przez szybę ( :roll: ) i z dość dużej odległości :(
Gdy wróciłam do pokoju po mnw. pół godziny szczygły były już dwa i jadły sobie śniadanko w całkowitej zgodzie (dwa ostatnie zdjęcia) :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Śliczne ptaszęta, u mnie też bywają przelotem. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Dzięki Karolino, już będę wiedziała jak nazywają się te ptaszki. U mnie ptactwa mnogo, tylko nie wiem jak sie nazywają. Niedawno blisko domu była sójka, szkoda, że nie miałam aparatu zamiast motyki.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A wiesz Grażynko, że ja chyba pierwszy raz widziałam szczygła u nas w ogrodzie. Zwłaszcza pół metra od mojego okna :lol:

Krysiu, u mnie też się sójki trafiają, najczęściej najpierw słychać odgłosy dzikich kłótni, a potem ukazują się sójki (te, które nie wybrały się za morze oczywiście :wink: ) :lol:
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Karolinko miałaś superaśnych gości :D Fantastyczna ta ptaszyna :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”