Moje storczyki-Mariusz3357
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moje storczyki-Mariusz3357
No no Mariusz, właśnie o tym myślałem. No to ciekawe co u actusowej wyrośnie.
Tomku u Actusowej to samo wyrosnie bo one oba w jednej donicy siedzialy i je rozdzielilismy ,wiec nie sadze ,ze moj bedzie inny.Co nie znaczy ,ze mnie sie on nie podoba ,wrecz przeciwnie ,uwazam ,ze jest bardzo oryginalny.Mariusz na Twojej fotce jest Corningiana ,zwykla najzwyklejsza Corningiana.Koles po prostu wkleil ta fotke jak zwykle z przeklamanymi kolorami zeby pokazac kupujacym z czym jest ta jego hybryda.Co prawda mam watpliwosci ze to krzyzowka Corningiany ,niemniej jednak nie jestem zawiedziona.Kwiatek jest prze-cudny jak dla mnie
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Dziękuje Kochani za tyle miłych wpisów...
Nawet nie myślałem że tylu osobom się ona spodoba..
Kasiu nie możliwe że fotka Corningiany jest przekłamana,taką samą widzieliśmy na forum zagranicznym jak facet z USA pokazywał tą krzyżówkę.
Czy tylko ja mam wrażenie że płatki się przymykają na noc
Nawet nie myślałem że tylu osobom się ona spodoba..
Kasiu nie możliwe że fotka Corningiany jest przekłamana,taką samą widzieliśmy na forum zagranicznym jak facet z USA pokazywał tą krzyżówkę.
Czy tylko ja mam wrażenie że płatki się przymykają na noc
Pozdrawiam Mariusz3357
O kurde ,faktycznie .Mam nadzieje ze sie jutro rozwina i nie konczy sie kwitnienie tym optymistycznym akcentem .Faktycznie ,zagladalam na to forum ,masz racje
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariuszu bardzo oryginalna i śliczna, chociaż nie jest to to, co sobie wymarzyłeś
Ma nawet zupełnie inny kształt płatków, wydaje mi się, że zaistniała tu pomyłka...
Też kupiłam trzy rośliny, które okazały się być zupełnie czym innym. Jedną nawet hodowałam 2 lata i przyjęłabym to "na klatę" gdyby nie okazało się, że mam już taką...
Ma nawet zupełnie inny kształt płatków, wydaje mi się, że zaistniała tu pomyłka...
Też kupiłam trzy rośliny, które okazały się być zupełnie czym innym. Jedną nawet hodowałam 2 lata i przyjęłabym to "na klatę" gdyby nie okazało się, że mam już taką...
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Dorotko ślicznie dziękuje za odwiedziny i miłe słowa..
Nowość nie jest tym co bardziej chciałem ale powoli się przyzwyczajam do niej i coraz bardziej mi się podoba.
Kasiu płatki na noc się przymknęły a teraz się wyprostowały i są pofalowane. Bardzo dziwny i oryginalny zarazem ten phal..
Nowość nie jest tym co bardziej chciałem ale powoli się przyzwyczajam do niej i coraz bardziej mi się podoba.
Kasiu płatki na noc się przymknęły a teraz się wyprostowały i są pofalowane. Bardzo dziwny i oryginalny zarazem ten phal..
Pozdrawiam Mariusz3357
Powiem krotko ,jestem w szoku ,czegos takiego jeszcze nie widzialam i osobiscie bardzo sie ciesze ,ze go mam
Przepiękny jest, dla mnie wygląda jak Phal. corningiana x Phal. Liodoro .
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
Śliczny jest i te kolorki
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
Mariusz, czyli jednak nie jest "wywinięty". A to ciekawostka I tak jest ładny. Szkoda tylko, że ten kolor troszkę mdły... taki mydlany, ale o gustach się nie dyskutuje
Właśnie oglądam Twojego narodzonego kwiatuszka i jestem w szoku
Rzeczywiście jest niesłychanie wyjątkowy Najpierw nas zaskoczył wywiniętymi płatkami wyglądem przypominającymi lilię Później zaskoczył nas tym, ze przymknął swoje płatki na noc Rano znów nas zaskoczył, bo otworzył je inaczej jak za pierwszym razem Jak dla mnie jest wyjątkowy i bardzo uroczy i rzeczywiście ma coś z Liodoro Gratuluję Mariuszku takiego ślicznego i niespotykanego kwitnienia
- katee
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 sty 2013, o 16:14
bardzo wyjątkowy! ślicznie wybarwiony, takie delikatne kolorki
i falujące płatki!
i falujące płatki!
najserdeczniejsze pozdrowienia - Doma
marzenia: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki', Tubecentrum Niu Girl, Tuberolabium kotoense, Oncidium Twinkle (Rosy Sunset, Red Fantasy, ...) <3
marzenia: Phalaenopsis Princess Kaiulani 'Miki', Tubecentrum Niu Girl, Tuberolabium kotoense, Oncidium Twinkle (Rosy Sunset, Red Fantasy, ...) <3