Mój wiejski bałagan.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski bałagan.

Post »

Nie dziwię się że uwielbiasz, trudno wzrok oderwać od fotografii. Jestem pewna że w realu jest dużo ładniej i jeszcze dochodzi szum wody.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu, teraz to faktycznie oczko w głowie, chucham i dmucham na niego. Właśnie jestem po zakupach internatowych. Zaszalałam i dokupiłam nowe roślinki do oczka. M. jeszcze nie wie ;:306
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Anetko, latem powiesz eMowi że ptaki przywlokły. :;230
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Zagłębiłam się w Twój ogród i odkryłam koleżankę "po pasji" - mianowicie ukochanie dalii. Był czas, kiedy sadziłam ich bardzo dużo , teraz nieco odpuściłam, bo miejsca za bardzo na dalie nie ma - wszędzie panoszą się róże. jedna sama siebie co roku oszukuję i coś nowego cichaczem zakupuję, sadząc znów, gdzie popadnie, bo mam przecież swoje, te, które mam od zawsze. Podziwiam twoje dalie, takie bogactwo kolorów, kształtów, i w ogóle. Moja koleżanka, również maniaczka dalii, odkryła w okolicy Turku plantację dalii - 5 hektarów cudów. Mówiła,ze gdy tam pojechała po raz pierwszy, a był to wrzesień, spać po nocach nie mogła z wrażenia. Więc ja, chociaż mieszkam stosunkowo niedaleko , nie chcę tam jechać i tego widzieć. Tam można sobie wybrać, zamówić i zakupić, czego tylko dusza zapragnie.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ATENO zaglądam i podziwiam, Twój Zagórek zawsze bedzie dla mnie uroczy.

:wit
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne siedlisko stworzyliście ;:215 Oczko z kaskadą to dużo pracy i kosztów,ale efekt bardzo udany,więc nie dziwię się,że niektórzy bez końca się wpatrują :D
Pustynnik po posadzeniu zaraz zakwitł ci? U mnie coś mu nie pasuje,a tak czekam na kwiaty.I jeszcze spodobał mi się sposób odgrodzenia rabaty tą lekko uniesiona deską.Mam takie miejsce,gdzie chyba coś takiego zrobię ;:108 Udanego kolejnego sezonu :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Iza, z daliami mam to samo. Co rok sobie obiecuję, że już nic nowego nie dokupię, a potem jak zaczyna się wiosna moje postanowienia mijają wraz z zimą i zaczynam szaleć. Tym razem po raz pierwszy zamówiłam nowe odmiany od p. Stanisława-forumowego guru w temacie dalii ;:138 Niech no tylko wiosenka zawita na dobre ;:3 Oj będzie się działo :heja

Mirkopustynniki zakwitły u mnie od razu po posadzeniu na wiosnę w pierwszym sezonie i jak na razie nie zawodzą :D

Danusiu co roku wmawiam M. że na naszej działce dzieją się cuda i i roślinki same się pojawiają ;:306 i mnożą na potęgę

Krysiu, dziękuję za uznanie. Podpatrując ogrody, między innymi takie jak Twoje, mam inspiracje i co rusz coś staram się z tych pomysłów zakorzenić na Zagórku ;:108
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

No to ciąg dalszy zaległych fotek z sezonu letnio-jesiennego 2015

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- środa, 17 lutego 2016, 08:56 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ateno patrząc na twoje foty czuję wiosnę w pełni ale ja wrócę do pustynników u mnie juz na wierzchu i to takie grubasie, tak podglądałam je w poniedziałek a dzisiaj w nocy u mnie przymroziło ciekawe czy im nie zaszkodziło.

:wit
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Krysiu, będę na Zagórku w ten czwartek. Nie byłam od Nowego Roku :( Zobaczę, co słychac u rybek i roślinek :D Nie miała baba kłopotu zrobiła sobie oczko i teraz drżę nie tylko o roślinki (jak dotychczas) ale i o rybulki ;:306

W tamtym roku też tak wcześnie wystartowały pustynniki. Niestety jeden podmarzł. Liściory miał piękne, ale kwiat zmarzł i zrobił się czarniutki zanim zdążył pokazać swój urok w kwieciu :(

-- środa, 17 lutego 2016, 09:13 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Witaj Beatko :wit To róża pnąca sympathie. U mnie od 3 sezonów. Ten już będzie czwarty. Jak na razie ma się dobrze. Nie przemarza i co najważniejsze powtarza kwitnienie, a właściwie kwitnie niestrudzenie do przymrozków :tan
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p

Post »

Betinko to róża rabatowa braci grimm, co jo godom, co jo godo ;:14 teraz to już moja, nie braci :;230 Też bezproblemowa. Nawet jej nie kopczykuję na zimę
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Ale różysko! MYślałam, że to Westerland, ale kolor za bardzo w czerwonawy idzie, a Wester jest pomarańczowa. Gratuluję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”