Mój wiejski bałagan.
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski bałagan.
Nie dziwię się że uwielbiasz, trudno wzrok oderwać od fotografii. Jestem pewna że w realu jest dużo ładniej i jeszcze dochodzi szum wody.
Danusiu, teraz to faktycznie oczko w głowie, chucham i dmucham na niego. Właśnie jestem po zakupach internatowych. Zaszalałam i dokupiłam nowe roślinki do oczka. M. jeszcze nie wie
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Anetko, latem powiesz eMowi że ptaki przywlokły.
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Zagłębiłam się w Twój ogród i odkryłam koleżankę "po pasji" - mianowicie ukochanie dalii. Był czas, kiedy sadziłam ich bardzo dużo , teraz nieco odpuściłam, bo miejsca za bardzo na dalie nie ma - wszędzie panoszą się róże. jedna sama siebie co roku oszukuję i coś nowego cichaczem zakupuję, sadząc znów, gdzie popadnie, bo mam przecież swoje, te, które mam od zawsze. Podziwiam twoje dalie, takie bogactwo kolorów, kształtów, i w ogóle. Moja koleżanka, również maniaczka dalii, odkryła w okolicy Turku plantację dalii - 5 hektarów cudów. Mówiła,ze gdy tam pojechała po raz pierwszy, a był to wrzesień, spać po nocach nie mogła z wrażenia. Więc ja, chociaż mieszkam stosunkowo niedaleko , nie chcę tam jechać i tego widzieć. Tam można sobie wybrać, zamówić i zakupić, czego tylko dusza zapragnie.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
ATENO zaglądam i podziwiam, Twój Zagórek zawsze bedzie dla mnie uroczy.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne siedlisko stworzyliście Oczko z kaskadą to dużo pracy i kosztów,ale efekt bardzo udany,więc nie dziwię się,że niektórzy bez końca się wpatrują
Pustynnik po posadzeniu zaraz zakwitł ci? U mnie coś mu nie pasuje,a tak czekam na kwiaty.I jeszcze spodobał mi się sposób odgrodzenia rabaty tą lekko uniesiona deską.Mam takie miejsce,gdzie chyba coś takiego zrobię Udanego kolejnego sezonu
Pustynnik po posadzeniu zaraz zakwitł ci? U mnie coś mu nie pasuje,a tak czekam na kwiaty.I jeszcze spodobał mi się sposób odgrodzenia rabaty tą lekko uniesiona deską.Mam takie miejsce,gdzie chyba coś takiego zrobię Udanego kolejnego sezonu
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Iza, z daliami mam to samo. Co rok sobie obiecuję, że już nic nowego nie dokupię, a potem jak zaczyna się wiosna moje postanowienia mijają wraz z zimą i zaczynam szaleć. Tym razem po raz pierwszy zamówiłam nowe odmiany od p. Stanisława-forumowego guru w temacie dalii Niech no tylko wiosenka zawita na dobre Oj będzie się działo
Mirkopustynniki zakwitły u mnie od razu po posadzeniu na wiosnę w pierwszym sezonie i jak na razie nie zawodzą
Danusiu co roku wmawiam M. że na naszej działce dzieją się cuda i i roślinki same się pojawiają i mnożą na potęgę
Krysiu, dziękuję za uznanie. Podpatrując ogrody, między innymi takie jak Twoje, mam inspiracje i co rusz coś staram się z tych pomysłów zakorzenić na Zagórku
Mirkopustynniki zakwitły u mnie od razu po posadzeniu na wiosnę w pierwszym sezonie i jak na razie nie zawodzą
Danusiu co roku wmawiam M. że na naszej działce dzieją się cuda i i roślinki same się pojawiają i mnożą na potęgę
Krysiu, dziękuję za uznanie. Podpatrując ogrody, między innymi takie jak Twoje, mam inspiracje i co rusz coś staram się z tych pomysłów zakorzenić na Zagórku
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
No to ciąg dalszy zaległych fotek z sezonu letnio-jesiennego 2015
-- środa, 17 lutego 2016, 08:56 --
-- środa, 17 lutego 2016, 08:56 --
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ateno patrząc na twoje foty czuję wiosnę w pełni ale ja wrócę do pustynników u mnie juz na wierzchu i to takie grubasie, tak podglądałam je w poniedziałek a dzisiaj w nocy u mnie przymroziło ciekawe czy im nie zaszkodziło.
Krysiu, będę na Zagórku w ten czwartek. Nie byłam od Nowego Roku Zobaczę, co słychac u rybek i roślinek Nie miała baba kłopotu zrobiła sobie oczko i teraz drżę nie tylko o roślinki (jak dotychczas) ale i o rybulki
W tamtym roku też tak wcześnie wystartowały pustynniki. Niestety jeden podmarzł. Liściory miał piękne, ale kwiat zmarzł i zrobił się czarniutki zanim zdążył pokazać swój urok w kwieciu
-- środa, 17 lutego 2016, 09:13 --
W tamtym roku też tak wcześnie wystartowały pustynniki. Niestety jeden podmarzł. Liściory miał piękne, ale kwiat zmarzł i zrobił się czarniutki zanim zdążył pokazać swój urok w kwieciu
-- środa, 17 lutego 2016, 09:13 --
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Witaj Beatko To róża pnąca sympathie. U mnie od 3 sezonów. Ten już będzie czwarty. Jak na razie ma się dobrze. Nie przemarza i co najważniejsze powtarza kwitnienie, a właściwie kwitnie niestrudzenie do przymrozków
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Betinko to róża rabatowa braci grimm, co jo godom, co jo godo teraz to już moja, nie braci Też bezproblemowa. Nawet jej nie kopczykuję na zimę
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- IzabelaS
- 500p
- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Ale różysko! MYślałam, że to Westerland, ale kolor za bardzo w czerwonawy idzie, a Wester jest pomarańczowa. Gratuluję.