W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Iwonka i wszyscy zainteresowani , zdjęcia jogurtu tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 2#p3956772
- iwona1974
- 100p
- Od: 21 lis 2012, o 21:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Romaszko-no właśnie taki oto ze mnie informatyk ,jednak najlepiej znam się na zwierzakach i gotowaniu,komputerek nie dla mnie .Oglądałam jogurt-ślinka cieknie ,mogę sobie wyobrazić jak smakuje.Z mojego nic nie wyszło-świnki miały deserek .Muszę poszukać w necie tego urządzenia do wyrobu jogurtu,pojęcia bladego nie mam,jak to wygląda,nawet takiej nazwy nigdy nie słyszałam .
A moje gąsiątko jedno jest chore-apatyczne,łepek mu się chwieje ,pewnie nie dotrzyma biedactwo do rana,reszta towarzystwa trzyma się dzielnie z kaczuchami na czele ,czekam na leprzą pogodę,by wypuścić je na pierwszy spacerek,niby jest ciepło,ale taki ostry wiatr wieje,a to przecież dzieciątka są maleńkie,tyle,że ęsie .
A moje gąsiątko jedno jest chore-apatyczne,łepek mu się chwieje ,pewnie nie dotrzyma biedactwo do rana,reszta towarzystwa trzyma się dzielnie z kaczuchami na czele ,czekam na leprzą pogodę,by wypuścić je na pierwszy spacerek,niby jest ciepło,ale taki ostry wiatr wieje,a to przecież dzieciątka są maleńkie,tyle,że ęsie .
- iwona1974
- 100p
,ha!już wiem,jak wygląda jogurtownica,super urządzenie,na pewno sobie takie niebawem sprawię ,ciekawe tylko,czy dzieci będą taki jogurt jadły,bo przyzwyczajone do tego przesłodzonego świństwa ze sklepu ,ja osobiście wolę kefir od jogurtu lub jogurt naturalny,och,już nie mogę się doczekać jogurtu z truskawkami... .A są już u was truskawki?u mnie takie małe zielone...myślę,że za2-3tyg.rozpocznie się truskawkowe obrzarstwo .
Ojej, tyle tu nowych wieści że chyba nie dam rady każdemu z osobna odpisać. Przepraszam.
Mam problem. Jedno z moich 11 malusich królików cały czas biega takie wykrzywione. Główkę
przekrzywiona nosi i co chwilę się przewraca. Żywotne , dzielne, ale żal patrzeć. Kaleka.
Da się coś z tym zrobić czy muszę zamknąć oczy ?
Mam problem. Jedno z moich 11 malusich królików cały czas biega takie wykrzywione. Główkę
przekrzywiona nosi i co chwilę się przewraca. Żywotne , dzielne, ale żal patrzeć. Kaleka.
Da się coś z tym zrobić czy muszę zamknąć oczy ?
- iwona1974
- 100p
Twixi dawno cię nie było,ja akurat na króliczkach się nie znam,ale myślę,że jeśli króliczej ma apetyt i rośnie,to może poczekać?Może podrośnie na tyle,by nadawał się na obiadek,szkoda po prostu wyrzucić,no,chyba,że widać,że się męczy to inna sprawa,Farmland lub Romaszka na pewno więcej co doradzą
-- 1 cze 2013, o 09:08 --
Miałam kiedyś kulawą gąskę i też przeżyła,była tylko sporo mniejsza od rówieśniczek .
-- 1 cze 2013, o 09:08 --
Miałam kiedyś kulawą gąskę i też przeżyła,była tylko sporo mniejsza od rówieśniczek .
- iwona1974
- 100p
Próbowałam zalogować się na forum ogrodniczym,jakoś ciągle coś im tam nie pasuje,mam problem z moją gruszą,może ktoś z was się na tym zna i podpowie mi na co jest chora?
Grusz choryje na to od 3 lat,listki najpierw się zwijają a potem czernieją i usychają,jest jeszcze młoda i nie owocuje.Nie wiem czy to jakaś choroba grzybowa czy też jakieś robaki?
Grusz choryje na to od 3 lat,listki najpierw się zwijają a potem czernieją i usychają,jest jeszcze młoda i nie owocuje.Nie wiem czy to jakaś choroba grzybowa czy też jakieś robaki?
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko na temat gruszy to przeczytaj tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... lit=grusza
- iwona1974
- 100p
Dzięki,zaraz sprawdzę co dolega mojemu drzewku .Spróbowałam ponownie zrobić jogurt bez jogurtownicy.Podgrzałam mleko z jogurtem naturalnym i wlałam do termosu.Opatuliłam go szczelnie kocem,nakryłam poduchą puchową i się robi .Czytałam,że w ten sposób także można zrobić jogurcik.Tylko nie wiem kiedy go teraz z tego termosu wyjąć?Do rana nie będzie za długo? .Potem przełożę go do lodówki,by zgęstniał,jak radziła Romaszka .Trzymajcie kciuki za mleczarza amatora .romaszka pisze:Iwonko na temat gruszy to przeczytaj tu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... lit=grusza
A ja się pochwalę maluszkami już 3,5 tygodniowymi. To pierwszy miot samiczki.
Urodziła 11 i dzielnie wszystkie odchowała. To jedno maleństwo chyba sobie nie poradzi
z pobieraniem stałego pokarmu
Urodziła 11 i dzielnie wszystkie odchowała. To jedno maleństwo chyba sobie nie poradzi
z pobieraniem stałego pokarmu
- iwona1974
- 100p
Śliczne maleństwa,w sam raz do tulenia ,moje gąsiątka jak na razie chowają się dzielnie ,mam nadzieję,że żadne już nie padnie.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Jak ja dawno tu nie zaglądałam!
Piękne zwierzaczki macie.
Piękne zwierzaczki macie.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- iwona1974
- 100p
Ałło-jogurt palce lizać!pychota!ma troszkę ostrzejszy smak niż taki ze sklepu ale jest bardzo smaczny,smakuje trochę jak maślanka mrągowska,tylko ciutek kwaśniejszy.Myślę,że gdy doda się odrobinę cukru i owoce to dzieciom będzie smakował
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
No i muszę się pochwalić.
Mój pomysł i w większości moje wykonanie.
Dwie bliźniacze klatki młodzieżowe, takie wąskie (70cm) i długie (2m). Z paśnikami, półkami w środku...
Mój pomysł i w większości moje wykonanie.
Dwie bliźniacze klatki młodzieżowe, takie wąskie (70cm) i długie (2m). Z paśnikami, półkami w środku...
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia