Krokusy - wymagania,problemy w uprawie itp.cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Krokusy...cz.2
Jeśli nie masz na co zużyć (chodzi mi o rośliny domowe) to możesz krokusy podlać.
-
- 200p
- Od: 23 sty 2021, o 21:39
Dzień dobry.
Jesienią na trawniku posadziłam ponad dwieście krokusów, część wkopałam w koszyczkach a część bezpośrednio do ziemi. Z luzem posadzonych krokusów nie wszystkie wzeszły, chyba jakieś żyjątka je skonsumowały. W ubiegłym tygodniu skosiłam trawę i łodygi krokusów, a dzisiaj zauważyłam w miejscu posadzonych krokusów rosnące pąki na niewysokich łodyżkach. Czyżby krokusy zakwitną powtórnie?
Jesienią na trawniku posadziłam ponad dwieście krokusów, część wkopałam w koszyczkach a część bezpośrednio do ziemi. Z luzem posadzonych krokusów nie wszystkie wzeszły, chyba jakieś żyjątka je skonsumowały. W ubiegłym tygodniu skosiłam trawę i łodygi krokusów, a dzisiaj zauważyłam w miejscu posadzonych krokusów rosnące pąki na niewysokich łodyżkach. Czyżby krokusy zakwitną powtórnie?
Pozdrawiam, Jelizawieta
- neferet
- 200p
- Od: 18 paź 2014, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chciałabym w tym roku posadzić sporo różnych krokusów. Powiedzcie kiedy lepiej sadzić - wrzesień, październik czy to bez znaczenia?
Może jest coś o czym powinnam pamiętać, a do głowy mi nie przyjdzie? Za każdą poradę będę bardzo wdzięczna. Kocham te kwiaty i nareszcie mogę je mieć. Bardzo mi zależy, żeby wszystko się udało.
Z góry dziękuję.
Może jest coś o czym powinnam pamiętać, a do głowy mi nie przyjdzie? Za każdą poradę będę bardzo wdzięczna. Kocham te kwiaty i nareszcie mogę je mieć. Bardzo mi zależy, żeby wszystko się udało.
Z góry dziękuję.
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja sadziłem w różnych miesiącach, według mnie nie ma to znaczenia. Ważne, żeby posadzić przed nadejściem przymrozków, by cebulki zdążyły się ukorzenić.
-
- Od: 16 kwie 2018, o 15:47
Witam w tym sezonie posadziłem 1000 cebulek krokusów mam nadzieję że w przyszłym sezonie będę miał czym się pochwalić
Pozdrawiam zagiel
Pozdrawiam zagiel
Pozdrawiam zagiel