Działka na Kaszubach - 2014
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2014
Śliczne iryski.
A te jaszczurki to naprawdę żywe???
A te jaszczurki to naprawdę żywe???
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Marysiu
dopisuję się do podziękowań Ali. Było przemiło. Roślinki (dary) już rosną na mojej działce, przydział dla Ali czeka w doniczkach. Działeczkę masz przepięknie położoną, tylko pozazdrościć. Roślinki w ogródku mnie zadziwiły (co widać na zdjęciu Ali) - piękne gatunki i odmiany i jak zadbane. Czekam na rewizytę
dopisuję się do podziękowań Ali. Było przemiło. Roślinki (dary) już rosną na mojej działce, przydział dla Ali czeka w doniczkach. Działeczkę masz przepięknie położoną, tylko pozazdrościć. Roślinki w ogródku mnie zadziwiły (co widać na zdjęciu Ali) - piękne gatunki i odmiany i jak zadbane. Czekam na rewizytę
Pozdrawiam Ela
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lisico - miło mi że się podoba! Zdjęcie faktycznie udane.
Ewo - ja perkozy na naszym jeziorze widuję od lat, ale nigdy nie gniazdowały tuż przy naszej plaży!
Jaguś - muszę koniecznie powiedzieć Markowi, że jego zdjęcie po latach wywołało takie emocje na FO. On tu czasem zagląda, na pewno będzie mu bardzo miło. Oprócz pasji do fotografowania zaczynają się w nim odzywać geny ogrodnicze. W tej chwili hoduje w domu -papryczki pepperoni, poziomki i pomidora koktajlowego
Krysiu - tak to jest, gdy się wpada do miasta na dwa dni...Ja też wolałabym spędzić trochę więcej czasu w Twoim pięknym ogrodzie, który bardzo zmienił się (na korzyść!) od mojej ostatniej wizyty...ale doba nie jest z gumy..niestety!
Pamiętam jak syn zrobił to zdjęcie. Leżał wtedy z aparatem chyba z godzinę nad bagienkiem w lesie. Zdjęć jaszczurek jest kilkadziesiąt(drugie tyle nie udanych na pewno syn usunął) - a tylko jedno takie fajne. Ot przypadek i trochę szczęścia...
Lucynko - jaszczurki na pewno były żywe podczas robienia tego zdjęcia!
Irysy bardzo lubię! A te maluchy SDB chyba najbardziej.
Elu - dziękuję za tyle miłych słów! Twoja wizyta, jak już wcześniej pisałam bardzo mnie ucieszyła. Z wielką przyjemnością wybiorę się do Twojego ogrodu - odkąd zobaczyłam pierwsze zdjęcia zawsze bardzo chciałam go zobaczyć.
==========================================
Zakwitła dziewanna z nasion od Marysi-Maski
Nie mogę nacieszyć się maczkami
Ewo - ja perkozy na naszym jeziorze widuję od lat, ale nigdy nie gniazdowały tuż przy naszej plaży!
Jaguś - muszę koniecznie powiedzieć Markowi, że jego zdjęcie po latach wywołało takie emocje na FO. On tu czasem zagląda, na pewno będzie mu bardzo miło. Oprócz pasji do fotografowania zaczynają się w nim odzywać geny ogrodnicze. W tej chwili hoduje w domu -papryczki pepperoni, poziomki i pomidora koktajlowego
Krysiu - tak to jest, gdy się wpada do miasta na dwa dni...Ja też wolałabym spędzić trochę więcej czasu w Twoim pięknym ogrodzie, który bardzo zmienił się (na korzyść!) od mojej ostatniej wizyty...ale doba nie jest z gumy..niestety!
Pamiętam jak syn zrobił to zdjęcie. Leżał wtedy z aparatem chyba z godzinę nad bagienkiem w lesie. Zdjęć jaszczurek jest kilkadziesiąt(drugie tyle nie udanych na pewno syn usunął) - a tylko jedno takie fajne. Ot przypadek i trochę szczęścia...
Lucynko - jaszczurki na pewno były żywe podczas robienia tego zdjęcia!
Irysy bardzo lubię! A te maluchy SDB chyba najbardziej.
Elu - dziękuję za tyle miłych słów! Twoja wizyta, jak już wcześniej pisałam bardzo mnie ucieszyła. Z wielką przyjemnością wybiorę się do Twojego ogrodu - odkąd zobaczyłam pierwsze zdjęcia zawsze bardzo chciałam go zobaczyć.
==========================================
Zakwitła dziewanna z nasion od Marysi-Maski
Nie mogę nacieszyć się maczkami
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysieńko jestem i podziwiam jak zwykle potrafisz z każdej rośliny wydobyć całe piękno
Moja panna dziewanna zniknęła, a w ogrodzie cały czas jest omszała
Moja panna dziewanna zniknęła, a w ogrodzie cały czas jest omszała
- amba19
- amba19
Po tym wpisie Jagody poczułam się zobowiązana do pokazania Wam okolic mojej działki. Wczoraj oooo ....przedwczoraj wybrałam się na spacer zabierając aparat fotograficzny. Ta trasa nosi w naszej rodzinie nazwę ""Duży spacer".JagiS pisze:Marysiu!
Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego nie ma u Ciebie zdjęć z dzikiego życia najbliższej okolicy.
A mieć jezioro pod bokiem nie każdemu jest dane... .
No to teraz się doczekałam relacji z życia perkozów, i to jakiej .
Gratulacje .
Jagi
Wychodzimy z domu, mijamy okoliczne działki i wędrujemy polną drogą oglądając z zainteresowaniem co tam ciekawego kwitnie w rowie...
kończą się pola i wkraczamy do lasu. Docieramy do Kanady
[/URLK
a następnie do Syberii
[url=http://www.fotosik.pl]
mijamy urocze oczka wodne - malutkie
...i większe
wreszcie przed nami jezioro Hutowe
teraz aby do Krzyża, to najwyższy punkt w okolicy
Stamtąd już widać jezioro Polaszkowskie
oraz pola
Za zakrętem jest nasz lasek a za laskiem Działka na Kaszubach i to koniec spaceru
========================================================
Pora też zakończyć tę część - wszak w tytule rok 2014 a tu już prawie połowa 2015-go.
Proszę moderatorów o zamknięcie tego wątku. Ciąg dalszy nastąpi niebawem -bo ja przecież bez forum żyć nie mogę.
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zanim się Moderatorzy zorientują, że trzeba watek zamknąć, zdążę jeszcze wyrazić swoje podziękowanie i zachwyt efektami wyprawy wybitnego fotografa z aparatem.
To jest to, Marysiu !
Kaszuby, cudna kraina, udała się Panu Bogu jak mało co .
Wielkie dzięki - Jagi
To jest to, Marysiu !
Kaszuby, cudna kraina, udała się Panu Bogu jak mało co .
Wielkie dzięki - Jagi
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ale śliczne widoki! Pięknie tam u Ciebie I roślinki wspaniale się prezentują
- amba19
No proszę myślałam, że u mnie furtka już zamknięta a tu nie dość, że otwarte to jeszcze mili goście zawitali
Jaguś - cieszę się, że udało mi się spełnić oczekiwania. A okolica faktycznie przepiękna. Od ponad 20 lat zachwycam się nią o każdej porze roku. No...może zimą najmniej Kaszuby są piękne...Pan Bóg się chyba uśmiechał gdy je tworzył.
Mariolu - miło mi, że Ci się podoba u nas na Kaszubach.
Zamykam,zamykam Marysiu ale niechętnie bo piękne widoki zawsze chętnie oglądam.
Macie rację,Kaszuby są przepiękne!!!!
Jaguś - cieszę się, że udało mi się spełnić oczekiwania. A okolica faktycznie przepiękna. Od ponad 20 lat zachwycam się nią o każdej porze roku. No...może zimą najmniej Kaszuby są piękne...Pan Bóg się chyba uśmiechał gdy je tworzył.
Mariolu - miło mi, że Ci się podoba u nas na Kaszubach.
Zamykam,zamykam Marysiu ale niechętnie bo piękne widoki zawsze chętnie oglądam.
Macie rację,Kaszuby są przepiękne!!!!