Petunia z nasion cz.3
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.3
Moje wyglądają tak :
Mają po 2,3,4 pary liści właściwych ale nie są duże te liście. Za jakiś czas będę pikowała do osobnych doniczek może to im pomoże.
Mają po 2,3,4 pary liści właściwych ale nie są duże te liście. Za jakiś czas będę pikowała do osobnych doniczek może to im pomoże.
Mariola ja mam też i takie malutkie.Moje petunie pełne posiane ok 10 lutego mają dopiero 2 listki właściwe i mam nadzieję , że teraz zaczną rosnąć jak słoneczko przygrzeje.Te, które pikowałam posiane były znacznie wcześniej bo w połowie stycznia .
- Butterfly1007
- 50p
- Od: 20 sie 2014, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje siane w połowie i końcu stycznia obecnie mają się tak. Polecam uciachanie wierzchołka po 2-3 parze liści właściwych roślinka super się krzewi i robi to w szybkim tępie. na razie nie nawożę , ponieważ muszę dopiero kupić nawóz
Natalia
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
U mnie ledwo wyszły z ziemi i dosłownie kilka. Kiepsko to widzę.
- ewelkacha88
Boję się je tak ciachnąć bo wydają mi się zbyt małe. Poczekam aż urosną, przepikuję do pojedynczych doniczek i jak sie ładnie zakorzenią to ciachnę. Tylko ja mam kaskadowe czy to jest jakaś różnica i ciachanie nie zaszkodzi ??
- Butterfly1007
- 50p
- Od: 20 sie 2014, o 21:28
Ja mam pomieszane ogrodowe i zwisające. Może niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie czy nie zaszkodzi to kaskadowym ponieważ nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Ogólnie to wszystkie roślinki tak troszkę ciacham bo poźniej rosną takie wiotkie i wysokie. Teraz
Natalia
- ewelkacha88
W sumie to chyba lepiej , żeby zwisało kilka pędów niż jeden więc na chłopski rozum powinnam je przyciąć żeby się ładnie rozkrzewiły . A co mi tam- tak zrobię ale to za jakiś czas bo to jeszcze maluchy są .
Ale macie piękne okazy moje to perełeczki przy waszych jeszcze dzisiaj mój synuś wyciągnął jedna za główkę z ziemi ale miała tak jakby mały korzonek
Kasia
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
Ja zwykle petunii zwisających, surfinii, nie przycinam, same się ładnie rozkrzewiają. Za to rabatowe tak ,by zachowały niski pokrój i były krępe.
Pozdrawiam, Kasia
-
- 500p
- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Jutro mam zamiar wysiać petunie . Czy nie za późno ?
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
Ja wczoraj pikowałam petunię -kaskadową róż i białą (ta z akcji- nie wiem, czy będzie kaskadowa czy nie).
Trochę zabawy jest przy tym- ale czeka mnie pikowanie begonii- bez okularów się nie obejdzie
Niestety zdjęć nie mam, ale zrobię w najbliższym czasie.
Trochę zabawy jest przy tym- ale czeka mnie pikowanie begonii- bez okularów się nie obejdzie
Niestety zdjęć nie mam, ale zrobię w najbliższym czasie.
Pozdrawiam -Marta
-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
Nie wytrzymałam i popikowałam wczoraj swoje maleństwa. Może pomyślicie, że jestem nawiedzona, ale już po jednym dniu (wstawiłam je do mini-szklarenki w domu przy oknie i wsadzałam aż po liście) zauważyłam, że podrosły i jest im lepiej niż w zbiorczej. Tam miały po prostu za ciasno, chyba dlatego stały w miejscu od dłuższego czasu. Tak więc potwierdzam, petunie lubią pikowanie i może zmianę podłoża, bo one raczej z tych "żerkich".
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu ja wysiałam 4 marca.guru302 pisze:Jutro mam zamiar wysiać petunie . Czy nie za późno ?
Zobaczymy co urośnie.