Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martuś, piękny jesienny twój ogród ;:108
Różyczki jeszcze ładnie się trzymają.Kobea.
nachyłek Ruby Frost ,mój już śpi :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Marto za zaproszenie , oglądając tak piękny ogród ,na pewno nie będę się nudzić . ;:168
Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Śliczna figurka damy w kapeluszu-nowy nabytek?? a jak zabezpieczysz nachyłka na zimę ??
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto wreszcie wróciłaś z tego lasu. Prawda piękny i grzybów dostatek , ja w tym roku też się obłowiłam sarniaki też były i gęsi zielone i siwe. Sarniakom ja wydłubuję ten spód(miąższ ciemny), bo robi się nie ciekawy, ciemny przy gotowaniu, ale sama góra, jest przyjemna, sprężysta, korzenny smak i zapach- miodzio.
Twój ogród jak zwykle wygląda wspaniale i maków to jeszcze u nikogo nie widziałam o tej porze, u mnie pierwiosnki, omieg to zakwitły pojedynczo, ale maki ?. Przyjemnie znowu pochodzić po zakamarkach Twojego ogrodu. A zapomniałabym aniołek w paproci brązowej - bardzo przyjemny i nostalgiczny obrazek ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu, nic nie robię same tak sobie rosną , trytomy to mają jeszcze dużo młodych łodyg z pączkami,a maki zakwitły całą kępą i róże jeszcze pięknie kwitną,a teraz ma być piękna pogoda to dopiero wszystko będzie kwitło,nawet liliowce zakwitły ,zaraz pokażę,pozdrowienia przesyłam i buziaki ;:196 :wit

Mati,to zwykłe maki bylinowe,nie mam kalifornijskich,zakwitła cała kępa,grójecznik to moje ulubione drzewo nigdy go nie wąchałam ,ale zrobię to i powiem czym pachnie,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit :uszy

Aniu,zakwitł nawet liliowiec od Ciebie ,taki cytrynowy ,śliczny,mój ogród nie zasypia,pozdrowienia dla Ciebie :wit ;:168

Alicjo,miło mi, zaraz będą jesienne widoki,pięknych snów życzę ;:168 ;:19

Dorotko,dama stoi w tym miejscu bardzo dawno,musiałaś na nią nie trafić,albo teraz jest lepiej widoczna ,w lecie jak rośliny są wysokie to podnoszę ją na wyższym kiju,bo w środku jest pusta,żeby zawsze górowała nad roślinami,nachyłek dobrze opatulę ,może przetrwa,pozdrawiam :wit

Dorotko,sarny to suszę ,mielę i jest jako grzyb przyprawowy a spód też zeskrobuję wcześniej, a moje maki to taka niespodzianka,kwitnie cała kępa,pierwiosnki jesienne już przekwitły,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ,dzwoniłaś do Alana? :wit ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie z głowy mi wyleciało, zresztą teraz mam wszystko na wariata. Ocieplenie, w chałupie łazienka, jeszcze te grabienie, trochę dosadziłam oczywiście na nieprzygotowany grunt, więc wszystko tak do du...szy. Myślę że w przyszłym roku, przemyślę , wpierw gdzie, później dopytam...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A ja myślałam, że tylko mój mam zwariował, tylko mój żółty jest. I kwitnie i pączkuje cały czas.I sasanki mi kwitną ;:oj
A te białe kwiatki co to?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jesień w ogrodzie,złota ,czerwona ,brązowa ,różowa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

morwa biała,forma płacząca
Obrazek

Obrazek

kwitnie cytrynowy liliowiec od Ani anabuko
Obrazek

zakwitł też penstemon
Obrazek

Obrazek

zamrożony rozchodnik
Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś witaj ;:196
Cieszę się, że już jesteś ;:138 ogród nadal zachwyca nawet w jesiennej szacie prezentuje się rewelacyjnie...lubię spacerować u Ciebie ;:167 Kiciusia wygłaskaj ode mnie :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,u mnie też wszystko zwariowane,mieliśmy z mężem jutro jechać do lasu pozamykać i przygotować domek na zimę, to rozchorował się pracownik i muszę iść do pracy a mąż pojedzie sam ,przedtem ja byłam sama ,bo on pracował,ale ja nie umiem wydmuchiwać wody z przewodów wodociągowych i zabezpieczyć domku na zimę ,żeby nic nie rozmroziło ,i już mnie trzepie ze złości ,bo myślałam ,że jeszcze pobędę w lesie w taką piękną pogodę ,samo życie ,i w ogrodzie też nic nie zrobię ,bo wracam z pracy jak jest ciemno,nic nie może być tak jakby człowiek chciał ;:223 ,pozdrawiam a dla Ciebie buziaki ;:196

Małgosiu,nie pamiętam nazwy tej rośliny ,to jednoroczna do gazonów, ja zasadziłam ją w gruncie pod murkiem i fajnie wytrzymała pierwsze mrozy,sasanki w jesieni już mi przekwitły,jest ciepło i rosliny są zbałamucone ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie ;:196

Aniu,witaj ,takie mam teraz zaległości ,że nie wyrabiam i właśnie miałam do Ciebie przyjść do ogrodu i mnie wyprzedziłaś,dziwna ta jesień ,bo już dość późno a rośliny bardzo chcą kwitnąć,teraz tydzień pięknego słoneczka to dalej będą popisy w ogrodzie,pozdrawiam i buziak dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś ale Cię ciągnie do lasu. Myślisz,że jeszcze będą grzybki?
Jeszcze dużo kwiatów Ci kwitnie. Kolorki jesienne cudne ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alu,grzybki na pewno będą ,ja to bym je wszystkie wyciągnęła i byłoby więcej w mojej spiżarni, ;:306 ale tego nie zrobię,a ogród dalej musi sobie radzić beze mnie i potem jest tak ,że w grudniu i styczniu w nim kopię i robię nowe rabaty ;:oj ogród szaleje ,ale to nic niech będzie kolorowo,pozdrawiam i buziaki posyłam :wit ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hee,,hee i to jeszcze jak kwitnie.A pąków ma sporo.Mam nadzieję,że wszystkie się rozwiną.
FJNIW Tk mieć w listopadzie kwitnące liliowce. ;:167
Ja tak nigdy nie miałam :roll:
Różyczki i chryzantemki pięknie się trzymają w dalszym ciągu ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”