Ogród Marty cz. V
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Martuś, piękny jesienny twój ogród
Różyczki jeszcze ładnie się trzymają.Kobea.
nachyłek Ruby Frost ,mój już śpi
Różyczki jeszcze ładnie się trzymają.Kobea.
nachyłek Ruby Frost ,mój już śpi
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Marto za zaproszenie , oglądając tak piękny ogród ,na pewno nie będę się nudzić .
Miłego dnia
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Śliczna figurka damy w kapeluszu-nowy nabytek?? a jak zabezpieczysz nachyłka na zimę ??
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto wreszcie wróciłaś z tego lasu. Prawda piękny i grzybów dostatek , ja w tym roku też się obłowiłam sarniaki też były i gęsi zielone i siwe. Sarniakom ja wydłubuję ten spód(miąższ ciemny), bo robi się nie ciekawy, ciemny przy gotowaniu, ale sama góra, jest przyjemna, sprężysta, korzenny smak i zapach- miodzio.
Twój ogród jak zwykle wygląda wspaniale i maków to jeszcze u nikogo nie widziałam o tej porze, u mnie pierwiosnki, omieg to zakwitły pojedynczo, ale maki ?. Przyjemnie znowu pochodzić po zakamarkach Twojego ogrodu. A zapomniałabym aniołek w paproci brązowej - bardzo przyjemny i nostalgiczny obrazek
Twój ogród jak zwykle wygląda wspaniale i maków to jeszcze u nikogo nie widziałam o tej porze, u mnie pierwiosnki, omieg to zakwitły pojedynczo, ale maki ?. Przyjemnie znowu pochodzić po zakamarkach Twojego ogrodu. A zapomniałabym aniołek w paproci brązowej - bardzo przyjemny i nostalgiczny obrazek
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu, nic nie robię same tak sobie rosną , trytomy to mają jeszcze dużo młodych łodyg z pączkami,a maki zakwitły całą kępą i róże jeszcze pięknie kwitną,a teraz ma być piękna pogoda to dopiero wszystko będzie kwitło,nawet liliowce zakwitły ,zaraz pokażę,pozdrowienia przesyłam i buziaki
Mati,to zwykłe maki bylinowe,nie mam kalifornijskich,zakwitła cała kępa,grójecznik to moje ulubione drzewo nigdy go nie wąchałam ,ale zrobię to i powiem czym pachnie,pozdrawiam i zapraszam znowu
Aniu,zakwitł nawet liliowiec od Ciebie ,taki cytrynowy ,śliczny,mój ogród nie zasypia,pozdrowienia dla Ciebie
Alicjo,miło mi, zaraz będą jesienne widoki,pięknych snów życzę
Dorotko,dama stoi w tym miejscu bardzo dawno,musiałaś na nią nie trafić,albo teraz jest lepiej widoczna ,w lecie jak rośliny są wysokie to podnoszę ją na wyższym kiju,bo w środku jest pusta,żeby zawsze górowała nad roślinami,nachyłek dobrze opatulę ,może przetrwa,pozdrawiam
Dorotko,sarny to suszę ,mielę i jest jako grzyb przyprawowy a spód też zeskrobuję wcześniej, a moje maki to taka niespodzianka,kwitnie cała kępa,pierwiosnki jesienne już przekwitły,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ,dzwoniłaś do Alana?
Mati,to zwykłe maki bylinowe,nie mam kalifornijskich,zakwitła cała kępa,grójecznik to moje ulubione drzewo nigdy go nie wąchałam ,ale zrobię to i powiem czym pachnie,pozdrawiam i zapraszam znowu
Aniu,zakwitł nawet liliowiec od Ciebie ,taki cytrynowy ,śliczny,mój ogród nie zasypia,pozdrowienia dla Ciebie
Alicjo,miło mi, zaraz będą jesienne widoki,pięknych snów życzę
Dorotko,dama stoi w tym miejscu bardzo dawno,musiałaś na nią nie trafić,albo teraz jest lepiej widoczna ,w lecie jak rośliny są wysokie to podnoszę ją na wyższym kiju,bo w środku jest pusta,żeby zawsze górowała nad roślinami,nachyłek dobrze opatulę ,może przetrwa,pozdrawiam
Dorotko,sarny to suszę ,mielę i jest jako grzyb przyprawowy a spód też zeskrobuję wcześniej, a moje maki to taka niespodzianka,kwitnie cała kępa,pierwiosnki jesienne już przekwitły,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ,dzwoniłaś do Alana?
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie z głowy mi wyleciało, zresztą teraz mam wszystko na wariata. Ocieplenie, w chałupie łazienka, jeszcze te grabienie, trochę dosadziłam oczywiście na nieprzygotowany grunt, więc wszystko tak do du...szy. Myślę że w przyszłym roku, przemyślę , wpierw gdzie, później dopytam...
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
A ja myślałam, że tylko mój mam zwariował, tylko mój żółty jest. I kwitnie i pączkuje cały czas.I sasanki mi kwitną
A te białe kwiatki co to?
A te białe kwiatki co to?
-
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuś witaj
Cieszę się, że już jesteś ogród nadal zachwyca nawet w jesiennej szacie prezentuje się rewelacyjnie...lubię spacerować u Ciebie Kiciusia wygłaskaj ode mnie
Cieszę się, że już jesteś ogród nadal zachwyca nawet w jesiennej szacie prezentuje się rewelacyjnie...lubię spacerować u Ciebie Kiciusia wygłaskaj ode mnie
-
Dorotko,u mnie też wszystko zwariowane,mieliśmy z mężem jutro jechać do lasu pozamykać i przygotować domek na zimę, to rozchorował się pracownik i muszę iść do pracy a mąż pojedzie sam ,przedtem ja byłam sama ,bo on pracował,ale ja nie umiem wydmuchiwać wody z przewodów wodociągowych i zabezpieczyć domku na zimę ,żeby nic nie rozmroziło ,i już mnie trzepie ze złości ,bo myślałam ,że jeszcze pobędę w lesie w taką piękną pogodę ,samo życie ,i w ogrodzie też nic nie zrobię ,bo wracam z pracy jak jest ciemno,nic nie może być tak jakby człowiek chciał ,pozdrawiam a dla Ciebie buziaki
Małgosiu,nie pamiętam nazwy tej rośliny ,to jednoroczna do gazonów, ja zasadziłam ją w gruncie pod murkiem i fajnie wytrzymała pierwsze mrozy,sasanki w jesieni już mi przekwitły,jest ciepło i rosliny są zbałamucone ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Aniu,witaj ,takie mam teraz zaległości ,że nie wyrabiam i właśnie miałam do Ciebie przyjść do ogrodu i mnie wyprzedziłaś,dziwna ta jesień ,bo już dość późno a rośliny bardzo chcą kwitnąć,teraz tydzień pięknego słoneczka to dalej będą popisy w ogrodzie,pozdrawiam i buziak dla Ciebie
Małgosiu,nie pamiętam nazwy tej rośliny ,to jednoroczna do gazonów, ja zasadziłam ją w gruncie pod murkiem i fajnie wytrzymała pierwsze mrozy,sasanki w jesieni już mi przekwitły,jest ciepło i rosliny są zbałamucone ,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Aniu,witaj ,takie mam teraz zaległości ,że nie wyrabiam i właśnie miałam do Ciebie przyjść do ogrodu i mnie wyprzedziłaś,dziwna ta jesień ,bo już dość późno a rośliny bardzo chcą kwitnąć,teraz tydzień pięknego słoneczka to dalej będą popisy w ogrodzie,pozdrawiam i buziak dla Ciebie
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Martuś ale Cię ciągnie do lasu. Myślisz,że jeszcze będą grzybki?
Jeszcze dużo kwiatów Ci kwitnie. Kolorki jesienne cudne
Jeszcze dużo kwiatów Ci kwitnie. Kolorki jesienne cudne
-
Witaj Alu,grzybki na pewno będą ,ja to bym je wszystkie wyciągnęła i byłoby więcej w mojej spiżarni, ale tego nie zrobię,a ogród dalej musi sobie radzić beze mnie i potem jest tak ,że w grudniu i styczniu w nim kopię i robię nowe rabaty ogród szaleje ,ale to nic niech będzie kolorowo,pozdrawiam i buziaki posyłam
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Hee,,hee i to jeszcze jak kwitnie.A pąków ma sporo.Mam nadzieję,że wszystkie się rozwiną.
FJNIW Tk mieć w listopadzie kwitnące liliowce.
Ja tak nigdy nie miałam
Różyczki i chryzantemki pięknie się trzymają w dalszym ciągu
FJNIW Tk mieć w listopadzie kwitnące liliowce.
Ja tak nigdy nie miałam
Różyczki i chryzantemki pięknie się trzymają w dalszym ciągu