Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Piękne udało Ci się kupić. Ta żółta jest cudowna. A są białe?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dalie w moich ulubionych kolorach, ;:173 W zeszłym roku skusiłam się na dwie i znalazłam w sierpniu w garażu, raczej już nie dawały się do posadzenia. ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko szklarenki zapełnione takimi dużymi pojemnikami. ;:215 Swoje rośliny męczę w multipaletach, bo miejsc oświetlonych mało. Astry piękne, tyle kolorów. ;:oj Daliom się nie oparłaś, będziemy latem podziwiać. :) Kicia obrażona na Panią, która zajęta kuchennym remontem, nie ma czasu miziać. :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, dalie super ;:333
A jakie mają bulwy, spore? Ja zauważyłam że te z Auchana były większe niż te z LM, ale może to zależy od odmiany :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczne masz asterki :heja A ten różowy z jaśniejszą czuprynką ;:oj Nigdy nie wysiały mi się astry ;:219 I to pomimo,że zostawiam je na rabatach aż do wiosny. Zawsze muszę kupować, najbardziej lubię właśnie te karłowe. Widzę, że hodowla nasionek ma się dobrze ;:215 Na razie posiałam tylko kobeę, ale poniosłam fiasko na całej linii. Owszem,wykiełkowało chyba z pięć, ale wszystkie się zmarnowały ;:222 Za mokro, za głęboko?
Z zakupami internetowymi dałam już sobie na wstrzymanie, ale w sklepach lokalnych co i rusz coś wpadnie do koszyka ;:138 Tutaj nie umiem się oprzeć. A czeka mnie jeszcze wyprawa do Starego Pola i przecież wiadomo, że nie wrócę z pustymi rękami
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dobry wieczór wszystkim!
Ciągle jeszcze jestem uwiązana w kuchni, ale zawsze muszę znaleźć choć odrobinkę czasu dla Was.
Tym bardziej, że wieczorem nie jestem już zdolna do jakiegokolwiek wysiłku. ;:185 Nie umiem pracować przy świetle elektrycznym. ;:185 Noc nie jest do roboty, noc jest do odpoczynku. ;:306

Ewelinko - jak już pisałam, dbam o to, by mieć rośliny kwitnące dla mnie, a ja na działce większość czasu spędzam w lecie. Wczesną wiosną i jesienią dni są krótkie, więc na działce przebywam krócej. ;:131
Słoneczka rzeczywiście zaczyna mi coraz bardziej brakować, bo nawet w domu lepiej się pracuje, gdy za oknem jasno. :|

Lidko - dziękuję w imieniu astrów. ;:63
Biedne te nasze zwierzęta, gdy nie mamy dla nich wystarczająco dużo czasu. ;:108

Madziu - tak sobie kombinuję, jak by tu wyrwać się samotnie do dobrego marketu, ale ciężko o wolną i samotną chwilę. bo Razem z M pracujemy w domu. Co prawda on co dzień jeździ do swoich gołąbków, ale zbyt szybko wraca z powrotem. Działka jest zbyt blisko. :;230

Rafiku - dziękuję. ;:180

Marysiu [Maska] - nic nie mówię, bo wiem, gdzie byłaś. Nawet Ci trochę zazdroszczę. ;:303
Dalie zakupiłam na konto M, ale i tak, a może właśnie dlatego pilnował, bym się za bardzo nie rozpędziła. ;:145 Przecież mnie zna. :tan

Reniu - gdy moja trójka studiowała, to ja akurat byłam zawieszona w próżni, tzn. pierwszej działki już nie mieliśmy, a o drugiej nawet nie marzyliśmy. Jeszcze. :)

Dorotko 71 - ta żółta dalia to jest dalia biała, tylko serduszko ma żółtawe. Na zdjęciu słabo to widać. ;:131

Iguniu - zapomniałaś wsadzić dalie??? Ja bym sobie nie wybaczyła takiego zaniedbania. Pewnie bym się pobiła. ;:7 ;:7

Soniu - roślinki w dużych pojemnikach to te, które zostały przepikowane po raz drugi. Teraz rozrastają im się korzonki, by roślinki wzmocnić, a nieco później zacznie się rozrastać część nadziemna.
Mam zamiar jeszcze dokupić ze dwie dalie, tylko okazji mi chwilowo brakuje. Ale nic straconego. Mam nadzieję. ;:108

Zuziu - ta biała dalia ma nieco mniejsze bulwy, ale ona pochodzi z innej firmy, aczkolwiek kupiona w tym samym markecie. ;:131

Iwonko 1 - ja nie zostawiam astrów na zimę, tylko masowo je rozsiewam po całej działce. Zawsze gdzieś wschodzą, a ja je tylko przepikowuję na miejsce dla nich przeznaczone.
Może Twoje kobee nie miały ani zbyt sucho, ani za mokro, tylko w ziemi siedziały ziemiórki? Może to one podgryzły korzonki? ;:218

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, kochani. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Dalie, dalie.... Mam jedna taką, jak Twoje, te białą z fioletowym. Piekna była, chociaż z czasem na fiolecie stracila, dominowała biel. A dzisiaj, podczas porządków wiosennych, zauważyłam, ze z ziemi sterczy kilka badyli niewykopanej jesienią dalii! Jak mogłam zapomnieć? Taka piękna, czerwoniutka, z pojedynczymi płatkami. Chyba przemarzła, co?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, piekne masz asterki ;:oj Te fioletowe z środkiem żółtym - cudo :tan Ha, ha zakupy pod nadzorem ? skąd ja to znam ;:306
Bardzo ładne dalie zakupiłaś , chyba jedną taką samą jak ja albo baaaardzo podobną :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko a co to za cudo?

Obrazek

I czemu ja tego jeszcze w ogrodzie nie mam? ;:224
Pewnie dlatego, że nie mam pojęcia co to jest. ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Jak śliczny ten lila aster! lubię te kwiatki za to że każdy ma swoją urodę :D
Dzień zapowiada się bez opadów i mogę zrobić pierwszy oprysk miedzianem, bo to ostatni dzwonek. Potem muszę podziałać z rozsadami, bo papryki mają ciasno, a kobea za mało ziemi, a na onętku muszelkowym pojawiły się mszyce ;:oj zebrałam ręcznie, bo nie wiem czy taki młody organizm zniósłby oprysk :wink: Tobie życzę sprawnie przebiegających prac remontowych ;:168 i mam nadzieję że widać bliski koniec remontu ;:219 Buziaki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Rozumiem teraz doczytałam dokładnie . No tak skoro jesienią rzadko bywasz na działce to lepiej sadzić rośliny letnie ;:108 . U mnie to co innego bo mam ogródek pod nosem i fajnie jak coś kwitnie tak późno ;:3 . Ja w tym roku będę siała astry jednoroczne i nie wiem czy to już czy poczekać jeszcze chwilę ?? Słoneczko miałam wczoraj ale dzisiaj nie ma wcale :( . Czas leci bardzo szybko więc zanim się obejrzymy będzie upragniona wiosna ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ja ponawiam pytanko Dorotki! Co to?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Posiałam jeszcze raz ;:218 Ziemiórek nie zauważyłam, ale teraz przyjrzę się uważniej. Może to rzeczywiście one? Dzięki za rady ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”