.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

Marysiu, a dlaczego taka uprawa w skrzyniach??Doświadczenie, czy ...fantazja :wink: Podpowiesz o co chodzi, bo ja wszystkich nowinek związanych z uprawą warzyw ciekawam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Justynko tak, chwalę je co chwilę ;:215

Asiu jako ogrodnik wyrabiaj w sobie cierpliwość......potem jest wspaniała nagroda ;:168

Marysieńko i ja bardzo dziękuję ;:196
posadziłam wszystko oprócz weigeli, a upał był niemiłosierny, ale po odpoczynku jeszcze skosiłam trawę.
Prosiłam je, żeby nie dały plamy ;:303 Ja myślę, że w lipcu będę podziwiać Twój letni ogród :lol:

Małgosiu zdecydowanie lepsze warunki do uprawy, przynajmniej dla mnie. Wszystko szybciej wykiełkowało i łatwiej się plewi, a z boków nie ma inwazji trawy i chwastów ;:185
Chyba Anglicy doszli do tego po latach doświadczeń ;:333
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja na razie też jestem zadowolona z uprawy warzyw w skrzyniach. Wszystko pięknie rośnie oprócz sałaty, coraz któraś pada i nikt nie zna przyczyny.
Mniejsza powierzchnia do okiełznania i mniej ziela. Na przyszły sezon zamówiłam u eMa jeszcze dwie, a potem znów dwie i wystarczy warzywnika :).
Z cierpliwością co racja to racja :).
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu a u mnie sałatka ślicznie rośnie i teraz ją przerywam i konsumuje, a jedną siałaś czy inne też, bo może wina nasion? (zgorzel siewek?)
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Siałam różne i zielone i czerwone i zwykłe i lodowe. Wczoraj zdjęcie robiłam i pięknie wyglądały. Dziś jedna już ochlapła :(.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu! :wit

Pozwolisz, że na tych zielonych polach, pod błękitnym niebem, pobuszuje Lisica? Przyroda sama w sobie jest piękna, ale mam wrażenie, że widziana Twoim okiem - pięknieje jeszcze bardziej ;:226 .
Dobrze, że wszystko Ci kwitnie. Pierwsza róża piękna (co to za jedna?), a moje objadły bruzdownice.
Miłego wieczoru, ja udaję się do czytelni....
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,widzę że miłe spotkanie było,fajnie tak posiedzieć ,wiem coś o tym,to dzisiaj miałaś luz od ogrodu,a ja popryskałam środkiem przeciwgrzybowym ,jutro na szkodniki i nie wiem ,czy jeszcze raz na grzyba nie zrobię miedzianem ,jak dzisiaj przygrzało to rośliny zwiędły ,bardzo dużo wisiało,dopiero pod wieczór troszkę sie poprawiły ,zobaczymy co będzie jutro ,nie ciekawie to wygląda,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu a może coś je podgryza od dołu?

OOOO Lisica w wiejskim ....zamykać kury ;:306
Żartowałam witaj Lisico, każdego zapraszam do mojego ogrodu, ale proszę kurki zostaw w spokoju :lol:
Kocham przyrodę, a im jestem starsza tym bardziej jest mi bliska, a jako że miłość szczera to i przedstawiam od serca ;:167
Róża to stara odmiana wielopłatkowa do ucierania...dużo się jej naszukałam, bo w sprzedaży jedynie puste, też ładne ale ja chciałam tą babciną i mam. Ale, ale przecież Tobie inne niż mnie róże się podobają...coś Ty mi schlebiasz , czy aby Twe zamiary nie są niecne ?
Tylko jeden rozdział wystarczy!

Martusiu nie denerwuj się rośliny przeżywają szok termiczny, który i ja dzisiaj odczułam. Lepiej czułam się pracują w deszczu niż w tym upale....już to mówiłam :uszy Pól dnia było tylko goszczenie, a drugie pół sadzenia prezentów i koszenie trawy :D
Nie tylko jutro, ale cały tydzień ma być ciepło ;:333 Ściskam i dobrego wypoczynku! ;:196

To zapraszam do kolejnej części mojego wątku którą znajdziecie :arrow: tutaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”