Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

DAYSY calutki swój czas poświęcam roślinom nie tylko różom lubię ukwiecony ogródek, bo zaraz jest w nim wesoło.Jak Gabi napisała co to za roślina to już wiem skąd się tam wzięła .Zimą miałam wysypane ziarenka dla ptaków takie od kanarka, a tam jest tego ziarna mnóstwo .Ptaki rozsypały wszystko i miałam mnóstwo różnych siewek .Część siewek wyrwałam, a ta jak widać się ostała.Nie szkodzi niech sobie rośnie.
IWONKO różyczki dopiero zaczynają kwitnienie lecz bardzo słabo jak na razie .Deszcze wypłukały chyba cały nawóz lecz więcej dokarmiać nie będę .Wiem teraz skąd wzięła się trawa ano z mieszanki dla kanarków :;230 Nic zostawię niech sie rozsieje trochę bo ładne sa te kłosy
GABI ;:180 więc zagadka rozwiązana .Trzeba poczytać o tej Mozdze kanaryjskiej.U mnie wreszcie The Prince znów zawiązał pąki i za chwilkę zakwitnie, to samo Tradescant lecz tego przysłoniła trochę Convoitise i biedny nie ma czym dychać :;230 Jednak posadzę obok niego inną dalię która za chwilkę zakwitnie a jest w donicy i jest niska
Gabriela pisze:Jadziu, . chyba mi ktoś urzekł róże, bo jak kwitły pierwszy raz. to wszyscy tylko och i ach... ;:306
kto wie Gabi co jest w ludziach :wink:
DOROTKO mówię wszystkim ,że nie ma lepszego środka nad Biosept .W tym roku nie pomaga żadna chemia, a najlepiej zbierać zimą skórki grapefruitowe i pestki .Potem masz jak znalazł na calutki sezon.Na moje róże na razie nie narzekam,bo tylko mączniak trochę grasuje lecz wciąż pryskam szczególnie w taką pogodę jaką mamy ostatnio upalnie i deszczowo.Lilie kończą zbyt szybko otwarły sie wszystkie trąbki Scheherezady ;:174 teraz Scarlet delight powoli się otwiera i jeszcze parę pąków widzę tylko nie wiem kto sie pokaże.
MARYSIU ja jednak wciąż uwielbiam te z pełnymi głowami, bo one mają w sobie coś co mnie w nich pociąga mięta przez rumianek zresztą lubię wysokie krzaczki,bo widać je z daleka.Wczoraj obyło się bez deszczu lecz teraz znów lekko mży i słychać grzmoty.Ta pod bratkiem to Muscadet lub Extravaganza tylko jak na nią ma zbyt mało kropek i bardziej pasowałaby mi do Muscadetu ,a może sie mylę ,bo nie zabarwia się na różowo
Zakwitł mi ciemiernik ciekawe jaki będzie, bo to ubiegłoroczny zakup.Na razie widać ,ze biały lecz czy będzie pełny muszę sprawdzić, bo taki miał być to ten z pierwszej fotki z poprzedniego postu przed dalią .Teraz znów pada drobniutki deszcz i słychać grzmoty , a jak świeciło słonko to ja bawiłam sie ogórkami ;:224 No cóż kiedyś trzeba to zrobić robiłam takie w zalewie z Curry

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to mam nadzieję, że po tych ostatnich deszczach i u mnie jeszcze zakwitną te przycięte ;:108 a trawka niech się wysiewa ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu u mnie porządnie podlało tak jakby brakowało wody ;:306
Albo mam lenia, abo pada a potem mokro i tak na przemian, trawa w jednym miejscu po kostki ale stoi w wodzie więc jestem usprawiedliwiona ;:306 Białe floksy niewinne, a Angela źle mi się kojarzy ;:306 zresztą ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie teraz znów porządnie leje, a przedtem grzmoty waliły bez deszczu .Teraz może padać jak jestem w domu

MARYSIU Angela to szalona terminatorka jednak potrzebuje sporo przestrzeni, a ja mam obok siebie posadzone dwa potworki Cardinala Hume i właśnie Angelę, a na pergolce wspina się Phyllis Bide która wypuściła teraz długaśne pędziory ;:oj Ona potrzebowała by pergoli a nie pergolki :;230 Nie wiem co z nią pocznę ;:174 Następna która będzie mi spędzać sen z powiek .Dostałam ja w gratisku od Ewci i ma już 3 lata
IWONKO no właśnie niech sie wysiewa chociaż mam jeszcze trochę tej kanarkowej karmy .Trochę poczytałam z ciekawości o Kanarze i jeśli to prawda to jest to super roślina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu dziś sprawdzałam patyczki kilka ma wypuszczone listki , zobaczymy i co dalej :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie i ja ją sobie wygogliłam już ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu i znowu pokazujesz piękne róże i lilie ;:215 ;:215
Dobrze że wstawiłaś zdjęcie dziurawca barwierskiego - trochę poczytałam i wiem co mam :D
U mnie Casablanka też kwitnie ;:333
I ja się doczekałam deszczu - jak się cieszę bo nie muszę podlewać ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU czytałam u Ciebie ,że masz trochę podlane z nieba lecz przydałby się więcej .Dziurawca można łatwo rozmnażać z wiosennego cięcia ja właśnie takiego mam z patyczka .Cudnie kwitną Twoje lelujki a wiesz ,ze mam siewkę Moszenek południowych dostałam od Marysi [mar]Posadzę je wiosną na rabatki przed domem nich się tam bujają ile chcą tylko czy one potrzebują dużo wody aby pięknie kwitły ???
IWONKO wygogliłaś :;230 super określenie nie wpadłabym na to bardzo mi się spodobało ;:306
TERENIU zostaw je i nie ruszaj aż do wiosny niech porządnie przybiorą na wadze.One czasem lubią sfiksować i padnąć, więc na razie się nie ciesz .Jednak brawo i widzisz ,ze to nie takie trudne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu czyli dobre powiedzenie " nie ciesz się zawczasu"
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU niestety taka jest prawda ,więc traktuj tę zabawę na luzie.Wiosną miałam ukorzenioną różę miała piękne korzonki, a potem z dnia na dzień padła, a miała iść do właścicielki lecz chciałam ją jeszcze trochę podtuczyć .Nie wiem jak była tego przyczyna może przelałam wiec dlatego wolę jak patyczki są posadzone bezpośrednio w glebie zamiast w doniczce
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu moszenki południowe nie muszą mieć dużo wody , u mnie na starej działce też ładnie kwitną a tam prawie wszystko inne mi wyschło ;:108
Jadziu czy ja widzę przetacznik różowy u Ciebie ??? ;:oj bardzo proszę ale to bardzo ;:180 zbierz mi parę nasionek - tak bardzo zachorowałam na niego ,głupio mi ale u nas nie widzę nigdzie :roll:
Różyczki cudne ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU nie wiem czy one wydają nasionka, bo dawno bym zebrała dla siebie lub by się rozsiał ;:224 .Muszę się porządnie przyjrzeć .Mam tego przetacznika chyba ze 3-czy 4 lata, a dalej to malutka sadzonka nie chce sie rozmnażać to samo mam z innym przetacznikiem .Spróbuję go po kwitnieniu przesadzić w inne miejsce może będzie mu lepiej. On już długo kwitnie, bo widać jakie ma długie kolby
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Scarlet Delight też sobie w tym roku sprawiłam :heja Właśnie zaczyna kwitnąć, ale nie tak obficie jak Twoja. Posadziłam ją w złym miejscu i będę musiała przesadzić.
Scarlet i Scheherazada sa chyba do siebie troszkę podobne, czy mi się wydaje?
A czemu sypałaś karmę dla kanarków? Masz kanarki w ogrodzie?
----------------
Już wiem. Doczytałam :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO te dwie lilie różnią się od siebie środeczkami i wywiniętymi płatkami .Kiedyś miałam kanarka lecz to już stare dzieje. .Dostałam ten kanarkowy pokarm po kanarku który odszedł w zaświaty i szkoda było go wyrzucić .Teraz sypie go także na okno i przylatują się nim pożywiać Kopciuszki.

Zamykam wątek bo już sporo stron i jeśli będziecie mieli ochotę dalej mi towarzyszyć to zapraszam do następnej części biesiadowania w Familokowym
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”