Ogródek KaRo cz.3
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Perło bardzo bym chciała by mój powojnik miał kwiatki takiego koloru jak Twój.
Jest to śliczny niebieski kolor.
A liście???,pewnie wszystko zależy od warunków w jakich rośnie roślina.
Mam nadzieję,że mój będzie tak samo ładny jak Twój.
Czyli co?Nie przycinasz go absolutnie?Rosnie w słońcu i ziemi wapiennej?
Jak długo go już masz?
Dorotko - żebyśmy się dobrze zrozumiały- tniemy prawie przy ziemi powojnik bylinowy ,
ten o fioletowych kwiatkach i cienkich brązowych pędach.
Jest to śliczny niebieski kolor.
A liście???,pewnie wszystko zależy od warunków w jakich rośnie roślina.
Mam nadzieję,że mój będzie tak samo ładny jak Twój.
Czyli co?Nie przycinasz go absolutnie?Rosnie w słońcu i ziemi wapiennej?
Jak długo go już masz?
Dorotko - żebyśmy się dobrze zrozumiały- tniemy prawie przy ziemi powojnik bylinowy ,
ten o fioletowych kwiatkach i cienkich brązowych pędach.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Iwonko dziękuję za odwiedziny,wiosna powolutku ale zbliża się już wszędzie.
Moje żonkile maja już prawie 20 cm wysokości ,niektóre tulipany również są dość duże.
Będzie coraz milej i bardziej kolorowo.
Każdego dnia będziemy zapewne widzieć różnice a Ty mieszkasz blisko mnie więc prawie w jednym czasie zawita do nas wiosna.
Pozdrawiam
Moje żonkile maja już prawie 20 cm wysokości ,niektóre tulipany również są dość duże.
Będzie coraz milej i bardziej kolorowo.
Każdego dnia będziemy zapewne widzieć różnice a Ty mieszkasz blisko mnie więc prawie w jednym czasie zawita do nas wiosna.
Pozdrawiam
- JSZFRED
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karo połazikowałam sobie po twoim ogródku jest tak pięknie o kazdej porze roku i tyle miejsca na wszystko , masz tak dużo host ze jestem w szoku ja mam ledwie trzy odmiany choć wydaje mi sie że jedna jak podrośnie to bedzie inna tzn 4 odmiana ale to stwierdze póxniej , pieknie na prawde jestem pod dużym wrażeniem, chyba nie pracujesz zeby to wszystko tak utrzymać potrzeba wiele czasu i pracy, bedę zaglądac nadal
Pozdrawiam Serdecznie
Pozdrawiam Serdecznie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Krysiu , znowu pokazujesz krzepiące "obrazki"- budzące się do życia ranniki i piękny czyżyk to rzeczywiście widoczny znak wiosny; a tymi nieudolnymi próbami powrotu zimy ja już się wcale nie przejmuję. Gdy tylko wyjdzie słoneczko , w ogrodzie śpiewają ptaki, nie wiem , jakie , bo się nie znam , ale robi mi się od razu weselej U mnie wystartowały narcyzy, krokusy i ślicznie kwitną przebiśniegi (nazwane tak chyba przez pomyłkę , bo w tym roku nie widziały one za dobrze śniegu...)Dziś zauważyłam ,że zaczynają wychodzić ...hiacynty!Tak więc , mimo,że nie kalendarzowa , ale wiosna jest już chyba tuż , tuż za furtką do ogrodu. I bardzo dobrze