Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Do znajomych, dokąd mieli w ogrodzie kilka kęp Kocimiętki, schodziły się koty z całej okolicy...rośliny były często w opłakanym stanie , bo kociaki lubiły się w nich tarzać, spać...Po zlikwidowaniu Kocimiętki- wyniosły się... Ja obawiam się ich częstszych niż dotąd wizyt. W okolicy jest bowiem paru kocich łazęgów , niekiedy lustrują i mój ogród , a wtedy dochodzi do gonitw po wszystkim, co rośnie.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak działa na koty kocimiętka właściwa (zapomniałam nazwy), a ja mam inną odmianę, która widocznie inaczej pachnie i naprawdę koty sie nią nie interesują. Lubią się czasem wylegiwać w kepach roslin, dlatego przed domem nie mogę mieć astrów ani nachyłka, ale mam troche kocimiętki. Jej kępy są widocznie dla kotów za małe, a zapach niezbyt interesujący, bo jeszcze nic "nie wyleżały".
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Izo - widzę,że myśłałaś o forum i o nas podczas tej nieobecności....
wg mnie to co zrobiłaś w swoim ogrodzie - czyni go zupełnie innym niż do tej pory.
Pokaż proszę trochę jeszcze perspektywy - bardzo interesująco się to zapowiada,bardzo...
Czy "rzeka kamieni" ma być suchą rzeką czy docelowo będzie ścieżką,
Czy kamienie leżą na ziemi czy zaserwowałas im jakiś podkład
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na jeszcze - oj Izo - wykorzystałaś maksymalnie ten czas "rozłąki"
wg mnie to co zrobiłaś w swoim ogrodzie - czyni go zupełnie innym niż do tej pory.
Pokaż proszę trochę jeszcze perspektywy - bardzo interesująco się to zapowiada,bardzo...
Czy "rzeka kamieni" ma być suchą rzeką czy docelowo będzie ścieżką,
Czy kamienie leżą na ziemi czy zaserwowałas im jakiś podkład
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na jeszcze - oj Izo - wykorzystałaś maksymalnie ten czas "rozłąki"
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aniu : karagana jest krzewem. Ta na zdjęciu jest stara, ma ze 40 lat i ok 3m wysokości. Rosła w tym samym miejscu, kiedy zaczęłam tworzyć mój ogródek. Wydaje mi sie, ze rosnie dość szybko. Przed domem mam 4-letnią (a może 5-letnią? ), która ma ponad półtora metra (po przycięciu o ok 20cm ;)). Nie wiem jak długo kwitnie, nigdy nie zwróciłam na to uwagi
Na razie kwitnie chyba tydzień? Ja skończy , to dam znać Gdyby Cię Aniu interesował ten krzew, to mam mnóstwo siewek
Lilko : dziękuję za pochwały Pokażę jeszcze więcej, jak wreszcie coś doprowadzę do końca Tymczasem właśnie podjęłam decyzję o przeniesieniu (jesienią ) mojego mini-skalniaka
Wędrowałam wczoraj po ogrodach forumowiczów, ale nie dotarłam jeszcze do Twojego. Ciekawa jestem, co się u Ciebie zmieniło
Krysiu : jasne, ze myślałam, ale jedyne na co byłam w stanie sie zdobyć w tym czasie, to robienie zdjęć.
Idę jednak do przodu a moje ogrodowe plany są wielkie ;) To zresztą zasługa Forumowiczów
"Rzeka kamieni", jak to malowniczo nazwałaś, to moja "ścieżka zdrowia, którą buduję od ubiegłego roku. Latem lubię po niej chodzic boso ( to świetny masaż dla stóp). Niestety jeszcze nie jest skończona, brakuje mi 2m. Kamienie są lekko "wgniecione w ziemię".
Jak skończę (wkrótce, mam nadzieję), to pokażę całą
Pozdrawiam serdecznie!
Na razie kwitnie chyba tydzień? Ja skończy , to dam znać Gdyby Cię Aniu interesował ten krzew, to mam mnóstwo siewek
Lilko : dziękuję za pochwały Pokażę jeszcze więcej, jak wreszcie coś doprowadzę do końca Tymczasem właśnie podjęłam decyzję o przeniesieniu (jesienią ) mojego mini-skalniaka
Wędrowałam wczoraj po ogrodach forumowiczów, ale nie dotarłam jeszcze do Twojego. Ciekawa jestem, co się u Ciebie zmieniło
Krysiu : jasne, ze myślałam, ale jedyne na co byłam w stanie sie zdobyć w tym czasie, to robienie zdjęć.
Idę jednak do przodu a moje ogrodowe plany są wielkie ;) To zresztą zasługa Forumowiczów
"Rzeka kamieni", jak to malowniczo nazwałaś, to moja "ścieżka zdrowia, którą buduję od ubiegłego roku. Latem lubię po niej chodzic boso ( to świetny masaż dla stóp). Niestety jeszcze nie jest skończona, brakuje mi 2m. Kamienie są lekko "wgniecione w ziemię".
Jak skończę (wkrótce, mam nadzieję), to pokażę całą
Pozdrawiam serdecznie!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.