Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Ewciu, ale masz już wielkie pelargonie Ilością taśmowanych nasionek mnie zaskoczyłaś, strasznie tego dużo! Takich kolorowych ziemniaków to nawet w sklepie nie widziałam, pięknie wyglądają. O uprawie workowej jeszcze nie słyszałam, wygląda super. Zdjęcia wspominkowe sprawiły, że mi się cieplej zrobiło, a to wskazane, bo leżę w dwóch swetrach pod kołdrą i mnie telepie chwilami. Aaaaa, różyczek gratuluję! Moje patyki wetknęłam w ogródek i przykryłam suszem, ciekawe, czy u mnie coś przeżyje.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję za odwiedzinki ciekawa jestem jak w realu będzie wyglądał czerwony liliowiec... na fotce jest super
Beatko czyżbyś miała na zbyciu Blizzard Bay - Piękny co prawda nie czysto biały, ale takich jeszcze nie wyhodowali
Aniu kuruj się bo teraz z tymi choróbskami nie ma żartów
Marysiu te fotki stare mam w albumach... niestety czarno białe wytrzymują upływ czasu, a kolorowe, blakną i już nie wyglądają jak kiedyś... Ostatnio trochę ich, jak to się teraz mówi zdygitalizowałam dobrze, że nie trzeba tego słowa często używać
Elka to Mirabelki mamy na spółkę z sąsiadem u niego pień a u mnie większość gałęzi
Zuziu, Martuś, Lucynko Tereniu cieszę się, że moim pomysłem poprawiłam wam humorki ... pomysł nie opatentowany więc można wykorzystać
Ostatnio poczytałam nieco o wszystkim znanej, a nie koniecznie lubianej Aksamitce... Toż to prawdziwy skarb dla naszych ogrodów, rabatek i warzywników... Wysieję w tym roku chyba wszystkie nasiona ... nie żartuje Kto nie wierzy niech poczyta
http://ogrodnacodzien.pl/ogrod-od-a-do-z/ogr/
Beatko czyżbyś miała na zbyciu Blizzard Bay - Piękny co prawda nie czysto biały, ale takich jeszcze nie wyhodowali
Aniu kuruj się bo teraz z tymi choróbskami nie ma żartów
Marysiu te fotki stare mam w albumach... niestety czarno białe wytrzymują upływ czasu, a kolorowe, blakną i już nie wyglądają jak kiedyś... Ostatnio trochę ich, jak to się teraz mówi zdygitalizowałam dobrze, że nie trzeba tego słowa często używać
Elka to Mirabelki mamy na spółkę z sąsiadem u niego pień a u mnie większość gałęzi
Zuziu, Martuś, Lucynko Tereniu cieszę się, że moim pomysłem poprawiłam wam humorki ... pomysł nie opatentowany więc można wykorzystać
Ostatnio poczytałam nieco o wszystkim znanej, a nie koniecznie lubianej Aksamitce... Toż to prawdziwy skarb dla naszych ogrodów, rabatek i warzywników... Wysieję w tym roku chyba wszystkie nasiona ... nie żartuje Kto nie wierzy niech poczyta
http://ogrodnacodzien.pl/ogrod-od-a-do-z/ogr/
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak samo zbawczo na ogród działają nagietki i nasturcje, te stare poczciwe kwiatki były kiedyś obowiązkowo w każdym ogródku Niestety stały się przysmakiem paskudnych napływowych przybyszy ślimaków nagich W warzywniku mam jest wszystkie a nagietki sieją się u mnie same Słoneczka życzę!
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Piękne aksamitki Ewuniu
A czytałaś jaki wpływ mają na nasze zdrowie ?? poczytaj bo warto - samo zdrowie , w każdej postaci
Miłego dnia życzę
A czytałaś jaki wpływ mają na nasze zdrowie ?? poczytaj bo warto - samo zdrowie , w każdej postaci
Miłego dnia życzę
- Duende
- 100p
- Od: 29 sty 2018, o 14:20
- Kontakt:
uwielbiam aksamiki! zawsze sieję je gdzie się tylko da. Zaczęłam głównie z tego powodu, że nie wymagają szczególnej pielęgnacji, rosną na każdej ziemi i w każdych warunkach, długo kwitną. A potem dowiedziałam się, że i na herbatki można je stosować na oczy i w wielu innych kwestiach. Piękne zdjęcia!
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
I mnie pomysł z albumem się podoba
Dużo różnych odmian aksamitek u Ciebie rośnie, bardzo lubię te kwiaty, nawet ich zapach mi nie przeszkadza, a znam takich którzy przez ten właśnie specyficzny zapach ich nie sadzą.
Dużo różnych odmian aksamitek u Ciebie rośnie, bardzo lubię te kwiaty, nawet ich zapach mi nie przeszkadza, a znam takich którzy przez ten właśnie specyficzny zapach ich nie sadzą.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Bedę miała jeszcze dwie odmiany aksamitek wysokich - (Fantastki pomarańczowa i żółta one są takie rozczochrane) bo właśnie przyszły od Iwonki1 razem z nasionkami Kobey, które już wcisnęłam do ziemi... U niej są nietoperze więc miała własne nasionka
Też lubię nasturcje i nagietki, ale jakoś nie chcą tak dobrze rosnąć jak aksamitki
Tak mnie dziś wzięło na truskawki... wyciągnęłam więc ostatnie z zamrażarki i zrobiłam prosty mus z miodem i śmietaną Ciekawe czy w tym roku też tak obrodzą ...
A na koniec jeszcze takie tam różności... ze w tle ...
Też lubię nasturcje i nagietki, ale jakoś nie chcą tak dobrze rosnąć jak aksamitki
Tak mnie dziś wzięło na truskawki... wyciągnęłam więc ostatnie z zamrażarki i zrobiłam prosty mus z miodem i śmietaną Ciekawe czy w tym roku też tak obrodzą ...
A na koniec jeszcze takie tam różności... ze w tle ...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu narobiłaś smaku na truskaweczki
Kwiatuszki pienne - co jeden to ładniejszy
Jak tam u Ciebie ze śniegiem ?? u mnie tylko przypudrowało troszkę i tyle
miłego popołudnia
Kwiatuszki pienne - co jeden to ładniejszy
Jak tam u Ciebie ze śniegiem ?? u mnie tylko przypudrowało troszkę i tyle
miłego popołudnia
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu!
Ja tam aksamitki lubię, nawet ich zapach, zawsze sieję, ale nie zawsze je mam. W minionym sezonie nie miałam, bo nie miałam czasu pilnować wiosną i ślimaki je zeżarły, wszystkie.
O właściwościach aksamitek, nagietków i nasturcji wiem i dlatego sadzę je w towarzystwie innych roślin, szczególnie warzywnych. Także w pobliżu pomidorów, wśród których sieję przede wszystkim bazylię. Natomiast nagietki mam wszechobecne głównie w truskawkach, bo tak mi poradził sąsiad zaraz po zakupieniu działki. Nawet nie sprawdzałam, w jakim celu, ale nagietkom pozwalam się tam rozsiewać.
Wiele odmian aksamitek uzbierałaś, a jeszcze dojdą Ci kolejne
Nasturcja ma taki mocny, niemal czerwony kolor!
A już jukki to cudeńka prawdziwe. Taakie wysokie łodygi kwiatowe!
Truskaweczki... mniam mniam... Muszę zajrzeć do zamrażarki, czy coś mi jeszcze zostało.
Miłego wieczoru, Ewuś.
Ja tam aksamitki lubię, nawet ich zapach, zawsze sieję, ale nie zawsze je mam. W minionym sezonie nie miałam, bo nie miałam czasu pilnować wiosną i ślimaki je zeżarły, wszystkie.
O właściwościach aksamitek, nagietków i nasturcji wiem i dlatego sadzę je w towarzystwie innych roślin, szczególnie warzywnych. Także w pobliżu pomidorów, wśród których sieję przede wszystkim bazylię. Natomiast nagietki mam wszechobecne głównie w truskawkach, bo tak mi poradził sąsiad zaraz po zakupieniu działki. Nawet nie sprawdzałam, w jakim celu, ale nagietkom pozwalam się tam rozsiewać.
Wiele odmian aksamitek uzbierałaś, a jeszcze dojdą Ci kolejne
Nasturcja ma taki mocny, niemal czerwony kolor!
A już jukki to cudeńka prawdziwe. Taakie wysokie łodygi kwiatowe!
Truskaweczki... mniam mniam... Muszę zajrzeć do zamrażarki, czy coś mi jeszcze zostało.
Miłego wieczoru, Ewuś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Och nie, Ewuniu - nie mam takowego liliowca (jeszcze). Ale zobaczyłam go w jednej ze szkółek i tak sobie pomyślałam, że jest prawie biały Wiem, wiem - prawie robi wielką różnicę
Juka rewelacyjnie kwitła
Juka rewelacyjnie kwitła
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Następne nowe odmiany aksamitek, będzie co podziwiać. A czy aksamitki siejesz od razu do gruntu, czy siejesz wcześniej do donic.
Truskawki własnej uprawy są najsmaczniejsze.
Jakie piękne ogromne juki, moje w zeszłym roku w ogóle nie zakwitły, chyba kwiaty wymroziło.
Truskawki własnej uprawy są najsmaczniejsze.
Jakie piękne ogromne juki, moje w zeszłym roku w ogóle nie zakwitły, chyba kwiaty wymroziło.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
O rety ale eksperymentujesz Pelargonie już rosną, nasionka na taśmie, w butelce zamiast okrętu -wydmuszki , no i ziemniaki rosnące w workach -jesteś niesamowita
Ja też kiedyś się więcej bawiłam , teraz już nie bo tyle mi roślin przybyło od tego czasu,że i tak wyrobić się nie mogę , no i już mi się nie chce Ale Ciebie podziwiam
Ja też kiedyś się więcej bawiłam , teraz już nie bo tyle mi roślin przybyło od tego czasu,że i tak wyrobić się nie mogę , no i już mi się nie chce Ale Ciebie podziwiam
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ewuś , te truskawki wyglądają bardzo smakowicie.
Podziwiam Twoją jukkę. Ale piękny okaz.
Podziwiam Twoją jukkę. Ale piękny okaz.