Moje storczykowe hobby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkim serdecznie dziękuję za odzew i pomoc. Przynajmniej wiem już od czego zacząć poszukiwania. Jak znajdę właściwą nazwę to się pochwalę.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dziś się wszystkim pochwalę, chyba wiecie czym? Tak, niestety znów mi przybyło coś do kolekcji- nie oparłam się dwóm falkom, z lekkiej przeceny- jeden śliczny seledynowy z bordowymi żyłkami i różową warżką , a drugi no właśnie, trudno określić kolor, najlepiej będzie jak jutro wstawię fotki. Mój M śmieje się, że znów będą potrzebne nowe szklanki( jemu chodzi o szklane osłonki do falków, których klika ostatnio zakupiłam, ale znów jest ich za mało.)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

na pewno są śliczne :)
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla mnie tak, bo akurat w tych barwach nie mam, dla innych pewnie nie będa zaskoczeniem, bo już takie mają. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko, my się nie zaskakujemy , my się zachwycamy :lol: :lol: :lol: A jeszcze bardziej nas cieszy, jak ktoś kupi takiego jak my już mamy, bo to oznacza ,że jest tak piękny, że wszyscy by go chcieli :lol: :lol: :lol: ale nie każdy dostanie :lol: :lol: :lol: i wydłuża się lista marzeń :wink:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnes- masz całkowitą rację, a moja lista ,chciejstw' robi się coraz dłuuuuuższa. :D

Oto obiecane fotki.
Każdy z nich już dostał swoją roboczą nazwę- ten na pierwszych zdjęciach to ,Seledynek', a ten drugi to ,Perliczka', bo taki jarząbaty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Toffy
100p
100p
Od: 14 paź 2008, o 17:21

Post »

Obejrzałam i przeczytałam cały wątek.
Twój zbiór jest niesamowicie prze prze piękny.
Brak mi słów.... jestem zachwycona. :P
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

storczyki piękne (ale nie pochwalam nadawania własnych nazw). ten drugi warżkę ma troszeczkę podobną do Liodoro. pachnie?
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Śnieżko - storczyki prześliczne, szczególnie ten drugi jest bardzo oryginalny i baardzo mi się podoba :D
Duśka - to ja już wolę "imiona" od poprzekręcanych nazw, tudzież nazywania wszystkiego co ma "ciapy" Ever Springiem :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madzik pisze:Śnieżko - storczyki prześliczne, szczególnie ten drugi jest bardzo oryginalny i baardzo mi się podoba :D
Duśka - to ja już wolę "imiona" od poprzekręcanych nazw, tudzież nazywania wszystkiego co ma "ciapy" Ever Springiem :wink:
ja nie pochwalam nadawania storczykom imion. dla mnie Phalaenopsis to Phalaenopsis, używam też nazw, jak znam. a szczególnie mnie rażą "seledynki", "mućki" , "malinki" itp.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

'Seledynek' pięknie wygląda z tymi delikatnymi żyłkami ;:97 A 'Perliczka' - nic dodać, nic ująć. :wink:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Grażynko, bardzo ładne storczyki przybyły Ci do kolekcji. :P

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Toffy, Anusska,Madzik,renata75, dzięki za odwiedziny na mojej stronie. Cieszę się, że moje storczyki Wam się podobają.
Storczykowa- niestety żaden nie pachnie, a ponieważ sprzedawcy maja brzydki zwyczaj nie oznaczania roślin nazwą, podejrzewam, że są to jakieś kilkakrotne mieszańce. Wolę więc nadać im jakieś imiona, bo lepiej to wyglada niż na przykład numerowanie. Zresztą zauważyłam, że moje to lubią, gdy się do nich tak pieszczotliwie zwracać. ;:225
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”