Roślinki doniczkowe - cz 2 FIGA
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tego co ja wiem to pierwsze szczepienie na parwowirozę i nosówkę jest po ukończeniu 6 tygodnia :P
Powtórkowe po 3 tygodniach czyli po 9 tygodniu :P :P :P
i odrobaczywianie ale już dokładnie nie wiem , ale chyba tydzień po drugim szczepieniu :P
a później jak ukończy 6 miesięcy wścieklizna
i tak co rok tylko że ja szczepię na wściekliznę jak minie dobry rok z hakiem , a parwowirozę i nosówkę co rok :P
Nie wszyscy szczepią swoje pieski później ta wiązaną szczepionką bo uważają że to nie jest konieczne , ale jak są kontakty z innymi zwierzętami to jest możliwość zarażenia i wtedy takie nieszczepione nie mają szans na wyleczenie ale jak pójdziesz do weta to powinien Ci to wszystko powiedzieć :P
Dobra rada jak będziesz to odrobacz swoją chyba że ma już wpis w książeczce że była odrobaczywiana jak kiedyś kupiłam owczarka i hodowca twierdził że już były odrobaczywiane i o mało co by robale ją zjadły
Więc jak będziesz u weta niech sprawdzi czy jest wpis o odrabaczywianiu tak dla pewności ...
Są takie szczepionki które trzeba powtarzać trzeci raz , ale ja brałam zawsze te droższe bez powtarzania 3 raz , bo pierwsze szczepienie było u hodowcy :P
Powtórkowe po 3 tygodniach czyli po 9 tygodniu :P :P :P
i odrobaczywianie ale już dokładnie nie wiem , ale chyba tydzień po drugim szczepieniu :P
a później jak ukończy 6 miesięcy wścieklizna
i tak co rok tylko że ja szczepię na wściekliznę jak minie dobry rok z hakiem , a parwowirozę i nosówkę co rok :P
Nie wszyscy szczepią swoje pieski później ta wiązaną szczepionką bo uważają że to nie jest konieczne , ale jak są kontakty z innymi zwierzętami to jest możliwość zarażenia i wtedy takie nieszczepione nie mają szans na wyleczenie ale jak pójdziesz do weta to powinien Ci to wszystko powiedzieć :P
Dobra rada jak będziesz to odrobacz swoją chyba że ma już wpis w książeczce że była odrobaczywiana jak kiedyś kupiłam owczarka i hodowca twierdził że już były odrobaczywiane i o mało co by robale ją zjadły
Więc jak będziesz u weta niech sprawdzi czy jest wpis o odrabaczywianiu tak dla pewności ...
Są takie szczepionki które trzeba powtarzać trzeci raz , ale ja brałam zawsze te droższe bez powtarzania 3 raz , bo pierwsze szczepienie było u hodowcy :P
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Aniu , ale niema za coanna czarnota pisze:Kasiu mam już je u siebie Dziękuję Ci z całego serca
jutro trzymaj telefon blisko siebie :P
Jadę z Emilem do Janków :P
Jak tylko będzie coś nowego to zadzwonię
Nawet do nich nie dzwoniłam jadę w ciemno :P
Niema sprawy :P wszystkiego nie wiem bo żadnych kłopotów nie miałam , ale jak będę coś wiedziała to pomogę :PAntooosia pisze:Dzięki Kasiu,Anabelle jest po trzecim odrobaczaniu,w czwartek drugie szczepienie...przepraszam,że głowę zawracam .A ser bleee
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28