Mój ogród - Józef cz.1
No to kupujemy (czasami) w tej samej kwiaciarni ;-) ja tam poluje na storczyki (bo są tańsze) ale zawsze trzeba zwracać uwagę na stan korzeni bo czasami nie da się juz odratować tam właśnie dostałam tego gratisowego storczyka co to cały czas kwitnie i kwitnie - aż mi go żal bo ma dwa liście a "produkuje" tylko łodygi kwiatowe...
Może Pani żona ma racje z tym wiekszym orchidarium?? Jeśli Ci tylko żona i warunki pozwalają to buduj większe - trzymam kciuki!!
Mnie moj Pan ostudził z tym orchidarium znowu usłyszałam coś o zmniejszającej sie przestrzeni życiowej... hihi ;-)
Pozdrówka!
Może Pani żona ma racje z tym wiekszym orchidarium?? Jeśli Ci tylko żona i warunki pozwalają to buduj większe - trzymam kciuki!!
Mnie moj Pan ostudził z tym orchidarium znowu usłyszałam coś o zmniejszającej sie przestrzeni życiowej... hihi ;-)
Pozdrówka!
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jak dla mnie to czarna magia... Zupełnie nie znam się na takich roślinach! Są naprawdę dekoracyjne i pięknie masz to wszystko zrobione jozefie.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Już znalazłam wszystko o Twoim pająku Józefie
nazywa się Dawalia.
W tropiokach porasta drzewa i skały.U gatunku występującego na W.Kanaryjskich rozłogi są wyjątkowo okazałedo 2cm srednicy i 0,5 m długości i przypominają noigi wielkiego pająka.
Jest to paproc,która nie lubi ostrego słońca.Latem odpowiada mu temperatura pokojowa,zimą nieco niższa.Potrzebuje regularnego podlewania i zraszania ale zalanie korzeni jest dla niej zgubne.
Roslina jest średniej wielkości -kepy lisci mają ok.30cm wysokości.
Zdjęcie w czasopiśmie przedstawia okazałą roslinę.
A jak się ma Twój pająk Józefie,tak w ogóle?
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dzięki Ewelinko za uznanie..faktycznie moja działka jest zbyt mała..nawet jak komuś coś wysyłam i ten ktoś proponuje mi coś na wymianę to odmawiam bo już nie mam gdzie sadzić,a nie chciałbym jej (tej mojej działki)przeładować..w domu też już pełno a jeszcze po wczorajszej wizycie na wystawie w Sosnowcu moje parapety i gablotka skurczyły się..wróciłem z wystawy chory..no cóż ..trzeba by mieć "wolny" tysiąc i można jechać i kupić to co by sie chciało mieć...Ewelina pisze:Józefie, obejrzałam Twoją kolekcje roślin ogrodowych i domowych- widać ,że masz rękę i serce do kwiatków Działka ładna choć malutka , a Ty byś pewnie dał radę zagospodarować 2xwięcej Zaprezentuj nam , co się dzieje teraz w Twoim ogródku.
Pozdrawiam E.
KaRo..a moje modliszki są już po piątej wylince i dwie (starsze )mają już ok 4 cm,trzy mniejsze mają ok 3 cm..a kiedy je kupiłem były wielkości komara..najpierw zjadały muszki owocówki..teraz potrafią skonsumować świerszcza..
Józefie...
Bardzo dziękuję za możliwość zwiedzanie Twojej działki w realu!
Było mi bardzo miło!! ;-)
Wszystkie roślinki które dziś dostałam są już posadzone ;-) Chyba zapomniałam zabrać Hosty Proszę sprawdź czy przypadkiem nie zostały gdzieś (np. w bagażniku). Szkoda by było gdyby się zmarnowały zapomniane...
A działka wcale nie jest taka mała ;-)
Bardzo dziękuję za możliwość zwiedzanie Twojej działki w realu!
Było mi bardzo miło!! ;-)
Wszystkie roślinki które dziś dostałam są już posadzone ;-) Chyba zapomniałam zabrać Hosty Proszę sprawdź czy przypadkiem nie zostały gdzieś (np. w bagażniku). Szkoda by było gdyby się zmarnowały zapomniane...
A działka wcale nie jest taka mała ;-)