Mój ogród - Józef cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to kupujemy (czasami) w tej samej kwiaciarni ;-) ja tam poluje na storczyki (bo są tańsze) ale zawsze trzeba zwracać uwagę na stan korzeni bo czasami nie da się juz odratować :( tam właśnie dostałam tego gratisowego storczyka co to cały czas kwitnie i kwitnie - aż mi go żal bo ma dwa liście a "produkuje" tylko łodygi kwiatowe...
Może Pani żona ma racje z tym wiekszym orchidarium?? Jeśli Ci tylko żona i warunki pozwalają to buduj większe - trzymam kciuki!!
Mnie moj Pan ostudził z tym orchidarium :( znowu usłyszałam coś o zmniejszającej sie przestrzeni życiowej... hihi ;-)
Pozdrówka!
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

to mój nowy "nabytek"..prawdopodobnie jest to jakiś rozchodnik ale pewny nie jestem..na razie z powodu ciężaru leży na parapecie ale pięknie wygląda jako zwisajacy..alenajpierw musi się ukorzenić. Obrazek
basia_styk
500p
500p
Od: 31 sie 2006, o 13:15

Post »

jozef pisze:to mój nowy "nabytek"..prawdopodobnie jest to jakiś rozchodnik ale pewny nie jestem..na razie z powodu ciężaru leży na parapecie ale pięknie wygląda jako zwisajacy..alenajpierw musi się ukorzenić.
Na jedno oko to Sedum morganianum.
B.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jozef pisze:to mój nowy "nabytek"..prawdopodobnie jest to jakiś rozchodnik ale pewny nie jestem..na razie z powodu ciężaru leży na parapecie ale pięknie wygląda jako zwisajacy..alenajpierw musi się ukorzenić. Obrazek
Muszę przyznać, ze zaintrygował mnie ten Twój nowy :oops: :oops: :oops: "zwis" ;-)
Też w takich gustuję ;-) Może by tak kiedyś zrobić jakąś wymianę?? Pozdrówka!!
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak dla mnie to czarna magia... Zupełnie nie znam się na takich roślinach! Są naprawdę dekoracyjne i pięknie masz to wszystko zrobione jozefie.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

jozef pisze:Ok ..to zbliżenie..przy okazji naumiałem się w fotosiku..
Obrazek
Już znalazłam wszystko o Twoim pająku Józefie
nazywa się Dawalia.
W tropiokach porasta drzewa i skały.U gatunku występującego na W.Kanaryjskich rozłogi są wyjątkowo okazałedo 2cm srednicy i 0,5 m długości i przypominają noigi wielkiego pająka.
Jest to paproc,która nie lubi ostrego słońca.Latem odpowiada mu temperatura pokojowa,zimą nieco niższa.Potrzebuje regularnego podlewania i zraszania ale zalanie korzeni jest dla niej zgubne.
Roslina jest średniej wielkości -kepy lisci mają ok.30cm wysokości.

Zdjęcie w czasopiśmie przedstawia okazałą roslinę.

A jak się ma Twój pająk Józefie,tak w ogóle? :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

chyba ma się dobrze bo puszcza masę liści..wsadziłem do ziemi dwia odłamane odnóża i one też puszczają gałązki..więc chyba coś z tego będzie..
dzoiś moja gablota wzbogaciła sie o modliszki..ale na razie są zbyt małe żeby je tam unieścić ..
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

jozef pisze: dzoiś moja gablota wzbogaciła sie o modliszki..ale na razie są zbyt małe żeby je tam unieścić ..
Jak to....?NIe boisz się modliszki?Sam je sobie sprowadziłeś - na własną zgubę?!hihihi :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Józefie, obejrzałam Twoją kolekcje roślin ogrodowych i domowych- widać ,że masz rękę i serce do kwiatków :lol: Działka ładna choć malutka , a Ty byś pewnie dał radę zagospodarować 2xwięcej :wink: Zaprezentuj nam , co się dzieje teraz w Twoim ogródku.
Pozdrawiam E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze:Józefie, obejrzałam Twoją kolekcje roślin ogrodowych i domowych- widać ,że masz rękę i serce do kwiatków :lol: Działka ładna choć malutka , a Ty byś pewnie dał radę zagospodarować 2xwięcej :wink: Zaprezentuj nam , co się dzieje teraz w Twoim ogródku.
Pozdrawiam E.
dzięki Ewelinko za uznanie..faktycznie moja działka jest zbyt mała..nawet jak komuś coś wysyłam i ten ktoś proponuje mi coś na wymianę to odmawiam bo już nie mam gdzie sadzić,a nie chciałbym jej (tej mojej działki)przeładować..w domu też już pełno a jeszcze po wczorajszej wizycie na wystawie w Sosnowcu moje parapety i gablotka skurczyły się..wróciłem z wystawy chory..no cóż ..trzeba by mieć "wolny" tysiąc i można jechać i kupić to co by sie chciało mieć...
KaRo..a moje modliszki są już po piątej wylince i dwie (starsze )mają już ok 4 cm,trzy mniejsze mają ok 3 cm..a kiedy je kupiłem były wielkości komara..najpierw zjadały muszki owocówki..teraz potrafią skonsumować świerszcza..
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józefie...
Bardzo dziękuję za możliwość zwiedzanie Twojej działki w realu!
Było mi bardzo miło!! ;-)
Wszystkie roślinki które dziś dostałam są już posadzone ;-) Chyba zapomniałam zabrać Hosty :( Proszę sprawdź czy przypadkiem nie zostały gdzieś (np. w bagażniku). Szkoda by było gdyby się zmarnowały zapomniane...
A działka wcale nie jest taka mała ;-)
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zostały..na działce..podrzucę Ci je w przyszłym tygodniu...
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

moje oczko po zimie
Obrazek
a tyle zostało z mojej magnolii
Obrazek
a to nowe mieszkanie dla modliszek
Obrazek
a tak wygląda mieszkanie..codzienne wnoszenie i wynoszenie doniczek na balkon..
Obrazek
i moje zabki-żarłoki w orchidarium
Obrazek
a może ktoś chciałby kupić formowane tuje?
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”