Działka Czeslawy - ceslavyte
Działka Czeslawy-ceslawyte
Witam Czesławo;z wielką ciekawością obejrzałem Twoje roślinki oraz inne zdjęcia.Pozwolisz,że w ten sposób będę odwiedzał Litwę.Pozdrawiam.Ryszard.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
Takich dróg jak wasze wiejskie już u nas chyba niema , z kurzem i zakrętami.ceslavyte pisze:Dynko, ja mieszkam na Litwie ale jestem polka, moje dziatkowie, i mamy i taty rodzice, rozmawiali po polsku, pradziady tesz. Moj synek tesz rozmawia po polsku, chodzi do polskiego przedszkola. Ja sama uczylam się w litewskiej szkole, puzniej studyje tesz po litewsku, praca tesz w Litewskiej firmie ale ona jest zwionzana z Polska, bo tlumacze i adaptuje w Polsce wydawany Kwietnik. Praca - to idealne rozwionzanie, bo pisze o kwiatach, koresponduje z polakami.
Miszkam kolo Wilna, pracuje w Wilnie.
Litwa tesz jes piekna, czasami podruzuje i spotykam się z bardo ciekawymi liudzmi, odwiedam miejscowych szkolkarzy.
U nas jest co zobaczyc i odwiedzic...
I pracy tylko pozazdrościć, wszystkiego najlepszego życzę.
- krzysiek86
- Kontakt:
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Czesiu zazdroszczę Ci możliwości obejrzenia tej wspaniałej wystawy. U nas w Gdańsku jakoś nikt nie organizuje takich ogrodniczych wystaw ani targów. Ja jeżdżę do Lubania na targi rolnicze - jest tam duża oferta roślin i akcesoriów ogrodowych ale to jest 50 km od Gdańska i nie zawsze mam okazję pojechać. Pozdrawiam Maria
Cieszam sie ze was zaciekawilam ta wystawa...
Krzysiu, o Skierniewicach, a wlasciwie o instytucie wiemy nawt my, mieszkajace na Litwe, oczywisce te osoby,
kture jakimsc sposobem sa zwiazane z roslinami, moze i ja kiedysc do nich dojade
Mariolo, ja cie bardzo dobrze rozumie, sama choc jechalam autobusem, niemoglam oprzec sie i cosc niekupic, kupila
bardzo piakna krzewuszke 'Roseomarginata', rododendron drumonium, i kupe cebulek szafirkuw, tulipanuw.
Ambo, ja czasami sama sobie zazdroszcze tych mozliwosci co mam , super jest podruzowac, a jeszcze i za koszt firmy.
Krzysiu, o Skierniewicach, a wlasciwie o instytucie wiemy nawt my, mieszkajace na Litwe, oczywisce te osoby,
kture jakimsc sposobem sa zwiazane z roslinami, moze i ja kiedysc do nich dojade
Mariolo, ja cie bardzo dobrze rozumie, sama choc jechalam autobusem, niemoglam oprzec sie i cosc niekupic, kupila
bardzo piakna krzewuszke 'Roseomarginata', rododendron drumonium, i kupe cebulek szafirkuw, tulipanuw.
Ambo, ja czasami sama sobie zazdroszcze tych mozliwosci co mam , super jest podruzowac, a jeszcze i za koszt firmy.
Wszystkie kwiaty sa piekne.
(NL4)
(NL4)