Storczykowo....i problemowo .....

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izulo- biedronka niech się rozgości u Ciebie. Pomoże Ci pozbyć się ewentualnych niemiłych gości. U mnie jedna mieszkała przez całą zimę i widocznie miała co jeść, często ją widziałam na moich storczykach!

Nowy nabytek, żółty w prążki, chyba identyczny z moim. Poza tym gratuluję sukcesów w postaci nowych korzonków i pędzika!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Izula pisze:... korzonek czy pęd ...
Obrazek

;:8 faaaaaajno ... jedno i drugie ... gratulacje :!:
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję nowych pędów :) Korzonków i listków też :lol: Ja sama niemogę się doczekać, aż zobaczę swój pierwszy pęd :P
A biedroneczka cuuudna, jak i samo jej zdjęcie :wink:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p
Od: 12 cze 2008, o 18:45

Post »

Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny :D

To mój nowy nabytek ....

Obrazek Obrazek

Szkoda tylko że w tak małym mieście jak moje w kwiaciarniach są same phaleonopsis-y :cry: Nawet w kolorach nie ma zbyt dużego wyboru :? Tak bardzo chciałabym miec Miltonię czy Cambrię ..... Zostaje mi chyba Allegro .... ale mam WIELKIE obawy co do takiej metody kupowania kwiatów . Może ktoś ma jakiegoś zaufanego, godnego polecenia sprzedawcę :wink: byłabym bardzo wdzięczna !

Pozdrawiam cieplutko :D
elizabett-1977
200p
200p
Od: 20 sty 2009, o 14:12

Post »

Gratuluję nowego pędu i korzonka :lol: .
Twój nowy nabytek piękny jest i ma ogromnie dużo paczków,no super.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne Phalanopsis.
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

Wpadam tylko na chwilkę ... pochwalic się :oops: nowym prezentem :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Nic chyba tak nie cieszy jak podarowany storczyk :wink:

Wcześniejszy Phal. zgubił tylko jeden pączek a kolejne pąki rozkwitają :D

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izulko gratuluje nowych pędzików i nowych storczyków. Biały prezentowy bardzo ładny i obfity w kwiatki. ;:80

Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Izula - gratuluję sukcesów w uprawie, nowe nabytki fantastyczne!
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Świetny prezent ;:333 A mnie się wydaje... :shock: ... czy ona ma pofalowane brzegi kwiatków :?:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

Witam serdecznie :D
dziękuję za odwiedzinki ..... Anusska tak ten biały ma lekko pofalowane brzegi kwiatków.
Ja tym razem z kolejnym problemem :? Kilkanaście dni temu kupiłam w Biedronce storczyka, stało tylko kilka sztuk, nie bylo z czego wybierac ale cena kusząca 19.90 więc skusiłam się na jednego. Będąc juz w domu po dokładnych "oględzinach" znalazłam to .... było przysypane więc umkneło mi w sklepie :twisted: Nie wiem czy da się go jeszcze uratowac ...... ale jestem ZŁA :evil: Nie wiem co powinnam zrobic .... zostawic go tak czy uciąc pęd .... może ktoś mi podpowie :roll:

Tak wygladał w dniu zakupu ... dziś ma tylko trzy kwiatki (pączki opadły) :cry: i dwa liście .... ginie w oczach :cry:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dostałam wczoraj ONCIDIUM ( mam nadzieję że dobrze zidentyfikowałam gościa) :wink:
Wygląda w miarę dobrze chociaż przybyło aż z za morza , jednak trochę niepokoi mnie fakt że ma bardzo mokre podłoże, na wierzchu ma jakies glony (bleeee) , mech :roll: Czy powinnam je koniecznie przesadzic :?:

Obrazek Obrazek

To zdjecia tego czegoś :roll:
Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

Ja znowu z trochę banalnym pytaniem :oops: poszperałam w internecie i znalazłam takie oto zdjęcie:
Obrazek
Chciałabym wiedziec czy to jest ten sam którego mam ? I czy Oncidium a Miltonidium to to samo ?..... bo już wszystko zaczyna mi się mieszac ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Moim zdaniem na tych zdjęciach jest ta sama roślina, ale co do systematyki storczyków to jestem "czarna masa" :wink:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

Szkoda białego kwiatuszka, bo ładny jest :(
A ten nowy wygląda podobnie do tego z ostatniego zdjęcia, ale raczej jest to inny storczyk - Twój ma bardziej zielonkawy odcień.
Izula pisze:Chciałabym wiedziec czy to jest ten sam którego mam ? I czy Oncidium a Miltonidium to to samo ?..... bo już wszystko zaczyna mi się mieszac
Miltonidium i Oncidium to dwa różne storczyki. Z tego co się do myślam to: Miltonia + Oncidium = Miltonidium. Ale pewna w 100% nie jestem... :roll:
Awatar użytkownika
Izula
200p
200p

Post »

Gogi, Anusska dziękuję :D
Wczoraj całkiem przez przypadek znalazłam się w Olsztynie .... więc nie mogłam oprzec się pokusie by wstapic do OBI a tam storczykowy zawrót głowy ;:154 niestety nie miałam przy sobie zbyt dużo pieniędzy i musiałam zadowolic sie jakimś skromnym upominkiem :wink: ..... padło na przecenione PAPHIOPEDILUM HYBRYDE

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”