Storczykowo....i problemowo .....
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izulo- biedronka niech się rozgości u Ciebie. Pomoże Ci pozbyć się ewentualnych niemiłych gości. U mnie jedna mieszkała przez całą zimę i widocznie miała co jeść, często ją widziałam na moich storczykach!
Nowy nabytek, żółty w prążki, chyba identyczny z moim. Poza tym gratuluję sukcesów w postaci nowych korzonków i pędzika!
Nowy nabytek, żółty w prążki, chyba identyczny z moim. Poza tym gratuluję sukcesów w postaci nowych korzonków i pędzika!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny
To mój nowy nabytek ....

Szkoda tylko że w tak małym mieście jak moje w kwiaciarniach są same phaleonopsis-y
Nawet w kolorach nie ma zbyt dużego wyboru
Tak bardzo chciałabym miec Miltonię czy Cambrię ..... Zostaje mi chyba Allegro .... ale mam WIELKIE obawy co do takiej metody kupowania kwiatów . Może ktoś ma jakiegoś zaufanego, godnego polecenia sprzedawcę
byłabym bardzo wdzięczna !
Pozdrawiam cieplutko

To mój nowy nabytek ....

Szkoda tylko że w tak małym mieście jak moje w kwiaciarniach są same phaleonopsis-y

Pozdrawiam cieplutko

-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izulko gratuluje nowych pędzików i nowych storczyków. Biały prezentowy bardzo ładny i obfity w kwiatki.
Ania

Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

Witam serdecznie
dziękuję za odwiedzinki ..... Anusska tak ten biały ma lekko pofalowane brzegi kwiatków.
Ja tym razem z kolejnym problemem
Kilkanaście dni temu kupiłam w Biedronce storczyka, stało tylko kilka sztuk, nie bylo z czego wybierac ale cena kusząca 19.90 więc skusiłam się na jednego. Będąc juz w domu po dokładnych "oględzinach" znalazłam to .... było przysypane więc umkneło mi w sklepie
Nie wiem czy da się go jeszcze uratowac ...... ale jestem ZŁA
Nie wiem co powinnam zrobic .... zostawic go tak czy uciąc pęd .... może ktoś mi podpowie
Tak wygladał w dniu zakupu ... dziś ma tylko trzy kwiatki (pączki opadły)
i dwa liście .... ginie w oczach

Dostałam wczoraj ONCIDIUM ( mam nadzieję że dobrze zidentyfikowałam gościa)
Wygląda w miarę dobrze chociaż przybyło aż z za morza , jednak trochę niepokoi mnie fakt że ma bardzo mokre podłoże, na wierzchu ma jakies glony (bleeee) , mech
Czy powinnam je koniecznie przesadzic

To zdjecia tego czegoś

dziękuję za odwiedzinki ..... Anusska tak ten biały ma lekko pofalowane brzegi kwiatków.
Ja tym razem z kolejnym problemem

Tak wygladał w dniu zakupu ... dziś ma tylko trzy kwiatki (pączki opadły)

Dostałam wczoraj ONCIDIUM ( mam nadzieję że dobrze zidentyfikowałam gościa)

Wygląda w miarę dobrze chociaż przybyło aż z za morza , jednak trochę niepokoi mnie fakt że ma bardzo mokre podłoże, na wierzchu ma jakies glony (bleeee) , mech

To zdjecia tego czegoś

- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szkoda białego kwiatuszka, bo ładny jest 
A ten nowy wygląda podobnie do tego z ostatniego zdjęcia, ale raczej jest to inny storczyk - Twój ma bardziej zielonkawy odcień.

A ten nowy wygląda podobnie do tego z ostatniego zdjęcia, ale raczej jest to inny storczyk - Twój ma bardziej zielonkawy odcień.
Miltonidium i Oncidium to dwa różne storczyki. Z tego co się do myślam to: Miltonia + Oncidium = Miltonidium. Ale pewna w 100% nie jestem...Izula pisze:Chciałabym wiedziec czy to jest ten sam którego mam ? I czy Oncidium a Miltonidium to to samo ?..... bo już wszystko zaczyna mi się mieszac

Gogi, Anusska dziękuję
Wczoraj całkiem przez przypadek znalazłam się w Olsztynie .... więc nie mogłam oprzec się pokusie by wstapic do OBI a tam storczykowy zawrót głowy
niestety nie miałam przy sobie zbyt dużo pieniędzy i musiałam zadowolic sie jakimś skromnym upominkiem
..... padło na przecenione PAPHIOPEDILUM HYBRYDE

Wczoraj całkiem przez przypadek znalazłam się w Olsztynie .... więc nie mogłam oprzec się pokusie by wstapic do OBI a tam storczykowy zawrót głowy