A ja za dwóch twoichkatrina26 pisze:Oj tak Biedactwa zostały na palącym słońcu i nie miał kto ich w cień zestawić Wszyscy z domu wybyli Nic, teraz trzeba czekać co się będzie dalej działo z kolczakami. Trzymam kciuki za rozkręcenie się Melocactusa
Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusiki i sukulenty
- katrina26
- 1000p
- Od: 14 sie 2008, o 12:44
Dostałam paczuszkę z zamówionymi sukulentami
Tak wyglądają na zdjęciu grupowym
A tak solo
1. Haworthia cooperii v. obesa
2. Haworthia herbacea
3. Haworthia pumila
4. Haworthia herbacea
5. Aloe erinacea ?? To chyba jakiś błąd jest
6. Aloe humilis
7. Agave utahensis
8. Dickia argentea
9. Hoodia parviflora
10. Senecio stapeliaeformis
11. Trichodiadema densum
12. Euphorbia grandicornis
13. Kalanchoe fedtschenkoi
14. Crassula sp. Flame
15. Plectranthus graveolens
16. Senecio rowleyanus
17. Adromischus maculatus
18. Portulacaria afra
Jeśli ktoś widzi błąd, proszę niech mi da znać. Szukam też informacji jak o nie dbać, proszę o pomoc
Tak wyglądają na zdjęciu grupowym
A tak solo
1. Haworthia cooperii v. obesa
2. Haworthia herbacea
3. Haworthia pumila
4. Haworthia herbacea
5. Aloe erinacea ?? To chyba jakiś błąd jest
6. Aloe humilis
7. Agave utahensis
8. Dickia argentea
9. Hoodia parviflora
10. Senecio stapeliaeformis
11. Trichodiadema densum
12. Euphorbia grandicornis
13. Kalanchoe fedtschenkoi
14. Crassula sp. Flame
15. Plectranthus graveolens
16. Senecio rowleyanus
17. Adromischus maculatus
18. Portulacaria afra
Jeśli ktoś widzi błąd, proszę niech mi da znać. Szukam też informacji jak o nie dbać, proszę o pomoc
Na pewno jest tu błąd, gdyż do A. erinacea bez grubych rękawic nie podchodź. Niestety, z żadnym mi się nie kojarzy. Tu jest sporo Aloesów, może znajdziesz tam swego http://www.cactus-succulents.com/Succulents.htmkatrina26 pisze:Aloe erinacea ?? To chyba jakiś błąd jest
Pozdrawiam,Władek.
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
Wykształcenie - coś, co mądremu mówi, jak mało wie, natomiast głupiemu, jak wiele potrafi. (J. Tuwim)
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, zaglądam do Ciebie, a tu tyyyle nowości!
Nieźle się wzbogaciła Twoja kolekcja. Wszystkie nowe nabytki mi się podobają, a najbardziej Senecio rowleyanus. Cudny!
Nieźle się wzbogaciła Twoja kolekcja. Wszystkie nowe nabytki mi się podobają, a najbardziej Senecio rowleyanus. Cudny!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- katrina26
- 1000p
Władku, dzięki za stronę fajną. Mi to wygląda na jakąś agawę W wolnej chwili poszukam, może coś znajdę.
Kamilko, dziękuję Mam nadzieję że przez zimę utrzymam
Niedługo dodam nowości dzięki uprzejmości Dobrej Wróżki
Kamilko, dziękuję Mam nadzieję że przez zimę utrzymam
Niedługo dodam nowości dzięki uprzejmości Dobrej Wróżki
- katrina26
- 1000p
Obiecałam dodać zdjęcia moich nowości, prezentów od Ani (Anna11) Bardzo Ci Aniu (nie) DZIĘKUJĘ
Proszę o pomoc z nazwami, bo nie wszystkie potrafię ustalić
Zapomniałam o jeszcze o sansevierii
Proszę o pomoc z nazwami, bo nie wszystkie potrafię ustalić
Zapomniałam o jeszcze o sansevierii
Kasiu, świetne zakupy :P Będziesz chyba poszerzać parapet ale się zaraziłaś szczególnie sukulentami, są śliczne
- katrina26
- 1000p
Aniu zdrowy rozsądek nakazywał by już zaprzestanie poszerzania kolekcji. Ale ja nie słucham rozsądku jeśli chodzi o kwiaty ;)
To mój Mikołajkowy prezent
To Ferocactus emoryi
A to goście dzisiejsi Niewyraźne zdjęcie bo przez firankę, coby ich nie stresować
To mój Mikołajkowy prezent
To Ferocactus emoryi
A to goście dzisiejsi Niewyraźne zdjęcie bo przez firankę, coby ich nie stresować
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładny ferak. Z nimi zawsze tak jest, że ciężko dobrać nazwę.
A sikorki to mam codziennie za oknem. Mama moja położyła kawałek słoniny i już stali bywalcy. Jak okno otwarte to nie można w ciszy posiedzieć, bo ciągle dziobanie w parapet i ćwierkanie. Nawet już się nas nie boją.
A sikorki to mam codziennie za oknem. Mama moja położyła kawałek słoniny i już stali bywalcy. Jak okno otwarte to nie można w ciszy posiedzieć, bo ciągle dziobanie w parapet i ćwierkanie. Nawet już się nas nie boją.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
Mam feraka jeden z pierwszych skubnęłam bratu, wygląda nie ciekawie miał brzydkie odbarwienia. Całe lato stał na dworze. Wygląd ma podobny do Twojego tylko jest bardziej wydłużony. Podobają mi się najbardziej ciernie mają ładny kolor i kształt. :P
- katrina26
- 1000p
Dzięki za odwiedziny Bartku
Aniu, mi także najbardziej ciernie do gustu przypadły. Czytałam gdzieś, że one nie lubią bezpośredniego słońca, lepiej się czują na parapecie, ale ile w tym prawdy nie wiem. Zauroczył mnie ferak w lidlu ;) Przynajmniej nie był okaleczony jak w innych sklepach typu biedronka i kaufland doklejoną brodą i oczami. Jakby tego było mało, to jeszcze na drutach wbita czapka Koszmarek. Jak kupowałam, to kosztowały 13zł., dziś przejazdem wpadłam do lidla i co widzę? Promocja, 4,99 A ja kasy nie miałam przy sobie bo bym jeszcze dwa kupiła ;( Ciekawe czy jutro jeszcze będą.
Aniu, mi także najbardziej ciernie do gustu przypadły. Czytałam gdzieś, że one nie lubią bezpośredniego słońca, lepiej się czują na parapecie, ale ile w tym prawdy nie wiem. Zauroczył mnie ferak w lidlu ;) Przynajmniej nie był okaleczony jak w innych sklepach typu biedronka i kaufland doklejoną brodą i oczami. Jakby tego było mało, to jeszcze na drutach wbita czapka Koszmarek. Jak kupowałam, to kosztowały 13zł., dziś przejazdem wpadłam do lidla i co widzę? Promocja, 4,99 A ja kasy nie miałam przy sobie bo bym jeszcze dwa kupiła ;( Ciekawe czy jutro jeszcze będą.
Może to dla tego mój ma odbarwienia, stał na południowym parapecie. Kasiu za taką cenę warto kupić, zobacz tylko czy nic w nim nie spaceruje. Wielkie dzięki za przesyłkę Wszystko dotarło w bardzo dobrym stanie, jutro jadę po ziemię i małe doniczki ale miałam niespodziankę M tylko dziwnie spoglądał Wielkie dzięki i dużo
- katrina26
- 1000p
Aniu cieszę się że dotarło Ten wilczomlecz lśniący, którego tam wpakowałam jest z białymi kwiatuszkami, bo u Ciebie widziałam różowego. Niech zdrowo rosną i Cię cieszą