Storczyki Anusski
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jak gnije to na keika raczej nie przejdzie. on musiałby go puścić spomiędzy liści, wtedy po jakimś czasie keik stałby się dorosły i byłby normalną, zdolną do kwitnienia rośliną. jak to jest choroba, to bardzo prawdopodobne, że uschnie. nie mam doświadczenia z takimi chorobami, jeszcze się z nimi na szczęście nie zetknełam (i oby już tak zostało), ale u mnie dużo padło od używania deszczówki, 3-4 lata temu kilka padło od nawozu, było też pare zgnitych lub oparzonych słońcem, nie-Phalaenopsisy usychały prawdopodobnie przez nieodpowiadające im warunki).. szkoda by było, gdyby ci się zmarnował. który to jest?
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
witaj, same słodkie oryginały
Wełnowiec może wysysać soki będąc u nasady liścia, ale chyba nie aż tak, nigdy go nie miałam na falkach...
Wełnowiec może wysysać soki będąc u nasady liścia, ale chyba nie aż tak, nigdy go nie miałam na falkach...
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelino, już o tym myślałam, ale niestety nazwę wątku można zmienić dopiero za zgodą administratora...
Chciałabym pokazać, jakie opcje odkryłam w aparacie, który obsługuję już chyba z 2 lata Pierwsza to ta, którą ma też Dusia. Specjalna opcja do robienia zdjęć roślinkom. A oto efekt - widać nawet usychające płatki:
A tutaj zdjęcia zrobione za pomocą opcji w stylu makro (jakim cudem znalazła się w aparacie, to ja nie wiem ):
Chciałabym pokazać, jakie opcje odkryłam w aparacie, który obsługuję już chyba z 2 lata Pierwsza to ta, którą ma też Dusia. Specjalna opcja do robienia zdjęć roślinkom. A oto efekt - widać nawet usychające płatki:
A tutaj zdjęcia zrobione za pomocą opcji w stylu makro (jakim cudem znalazła się w aparacie, to ja nie wiem ):
- Storczykowa
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Hehe, podpisuję się pod Waszymi wypowiedziami Dziewczyny
też ciągle odkrywam nowe opcje w moim aparacie, chociaż mam go już 3 lata
Ale na poważnie zdjęcia zaczęłam nim robić od lipca 2007, kiedy to w moim domu pojawił się storczyk
Muszę poszukać opcji makro bo przyznam że Twoje fotki Aniu zrobiły na mnie wrażenie
też ciągle odkrywam nowe opcje w moim aparacie, chociaż mam go już 3 lata
Ale na poważnie zdjęcia zaczęłam nim robić od lipca 2007, kiedy to w moim domu pojawił się storczyk
Muszę poszukać opcji makro bo przyznam że Twoje fotki Aniu zrobiły na mnie wrażenie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Dziękuję za odwiedziny w moim wątku Jak się uda, to wstawię zdjęcia otwierającego się pączka mojego nowego, o ile znowu mi ktoś nie wykasuje zdjęć z aparatu, bo tak się stało przy różowym w fioletowe kropki
A teraz, Panie i Panowie, pełna lista storczykowych zdjęć z internetu na cały dzień, czyli uczta dla oczu!
Śniadanie:
1. TU jest duuużo zdjęć
2. TU jest biały phalaenopsis z pięknymi korzeniami i liśćmi, mający około dwustu kwiatów
3. TU wietnamska wystawa storczyków - bardzo piękna :P
4. TU phalaenopsis... bliżej nieokreślony, ze względu na niesamowite połączenia wzorów i barw
5. TU i TU - phalaenopsis'y w stylu stuartiana, których niestety nigdy na żywo nie widziałam
Obiad:
6. TU i TU- phalaenopsis sogo yukidian z ogromnymi białymi kwiatami i dłuuugimi pędami
7. TU jest zwykła hybryda phalaenopsis, ale za to ile ma kwiatuszków
8.TU różowy phalaenopsis z białą warżką 8)
9. TU phalaenopsis o ciekawej kolorystyce :P
10. TU galeria z dużą ilością zdjęć, prawdopodobnie z różnych wystaw
Deser:
11. TU, TU, TU i TU są phalaenopsis'y z białymi kwiatami ozdobionymi różowym środkiem i fioletowymi mazami
12. TU jest strona, na której po kliknięcu z menu "Gallery", otwiera się okno z różnymi fotkami
13. TU dwa phalaenopsis'y, wyglądające jakby ktoś wylał na nie atrament
14. TU i TU - różowe storczyki, jakby malowane
15. TU zdjęcia z wystawy kwiatów w Chelsea, od tego miejsca kolejno 21 zdjęć orchidei 8)
16. TU Phalaenopsis "Elegant Harlequin", popularnie zwany „ciapkiem”, z interesującym ułożeniem kropek :o
Kolacja, czyli te, po których nie można spać...
17. TU zdjęcia z wystawy storczyków; dużo okazów liczących mnóstwo kwiatów... :P
18. TU phalaenopsis z ciekawymi plamkami
19. TU biały phal. z falbankami na brzegach
20. TU fioletowy phal. z jaśniejszymi mazami na brzegach płatku...
21. TU kwiatek nie do opisania...
22. TU złoty phalaenopsis Chyba należy mu się złoty medal
23. TU jak to ktoś powiedział: "Nie ma co pisać, po prostu piękny!"
24. A TUTAJ wcześniej wspominana stronka
Mam nadzieję, że się podoba
A teraz, Panie i Panowie, pełna lista storczykowych zdjęć z internetu na cały dzień, czyli uczta dla oczu!
Śniadanie:
1. TU jest duuużo zdjęć
2. TU jest biały phalaenopsis z pięknymi korzeniami i liśćmi, mający około dwustu kwiatów
3. TU wietnamska wystawa storczyków - bardzo piękna :P
4. TU phalaenopsis... bliżej nieokreślony, ze względu na niesamowite połączenia wzorów i barw
5. TU i TU - phalaenopsis'y w stylu stuartiana, których niestety nigdy na żywo nie widziałam
Obiad:
6. TU i TU- phalaenopsis sogo yukidian z ogromnymi białymi kwiatami i dłuuugimi pędami
7. TU jest zwykła hybryda phalaenopsis, ale za to ile ma kwiatuszków
8.TU różowy phalaenopsis z białą warżką 8)
9. TU phalaenopsis o ciekawej kolorystyce :P
10. TU galeria z dużą ilością zdjęć, prawdopodobnie z różnych wystaw
Deser:
11. TU, TU, TU i TU są phalaenopsis'y z białymi kwiatami ozdobionymi różowym środkiem i fioletowymi mazami
12. TU jest strona, na której po kliknięcu z menu "Gallery", otwiera się okno z różnymi fotkami
13. TU dwa phalaenopsis'y, wyglądające jakby ktoś wylał na nie atrament
14. TU i TU - różowe storczyki, jakby malowane
15. TU zdjęcia z wystawy kwiatów w Chelsea, od tego miejsca kolejno 21 zdjęć orchidei 8)
16. TU Phalaenopsis "Elegant Harlequin", popularnie zwany „ciapkiem”, z interesującym ułożeniem kropek :o
Kolacja, czyli te, po których nie można spać...
17. TU zdjęcia z wystawy storczyków; dużo okazów liczących mnóstwo kwiatów... :P
18. TU phalaenopsis z ciekawymi plamkami
19. TU biały phal. z falbankami na brzegach
20. TU fioletowy phal. z jaśniejszymi mazami na brzegach płatku...
21. TU kwiatek nie do opisania...
22. TU złoty phalaenopsis Chyba należy mu się złoty medal
23. TU jak to ktoś powiedział: "Nie ma co pisać, po prostu piękny!"
24. A TUTAJ wcześniej wspominana stronka
Mam nadzieję, że się podoba
- Storczykowa