Kaskada bez oczka
Re: Kaskada bez oczka
A w czym je robiłaś(pielucha tetrowa?).Jak ona odchodzi od zaprawy?
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, wykorzystałam pieluchę tetrową... ale może być bawełna, taka z podkoszulek, albo jakikolwiek materiał dobrze chłonący wilgoć. Utaplałam materiał w zaprawie i formowałam.
- Ave
Moje ciurkadło bez oczka, z upływem lat... zarasta
Powtarzam się, ale jeszcze nie raz będę to pisać
Jest po prostu boskie
Jest po prostu boskie
Pozdrawiam. Ewa
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
I ja zaznaczam wątek . Cudne te wasze kaskady .
Przeczytałam początek wątku i pomyślałam: to nie będzie dobrze wyglądało. Przeszłam na koniec wątku, zobaczyłam zdjęcia i oniemiałam:) Super wyszło! Gratuluję pomysłu!:)
-
- 100p
- Od: 8 lut 2013, o 11:36
Pomysł po prostu rewelacyjny, wykonanie genialnie, też mi coś takiego od zawsze chodzi po głowie... może kiedyś uda mi się to zrealizować, życzę powodzenia:)Robert P pisze:Zastosowałem łupek szarogłazowy. Można wybrać bardzo płaskie elementy oraz bryłowe na obrys oczka czy krawędź kaskady.
Bardzo ważne jest wypoziomowanie płaskich powierzchni tworzących stopnie kaskady. Dobrze położone tworzą szeroki strumień, można wtedy uzyskać efekt przelewającej się tafli wody. Tak naprawdę budując kaskadę nie jesteś w stanie dokładnie odwzorować założeń projektowych- woda to żywioł, ale to dodaje naturalizmu.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oniemiałam. Zaniemówiłam. Bardzo chciałam kaskadę bez oczka ale nie wiedziałam JAK? Jak dobrze, że tu trafiłam! Już urabiam męża. Wiosną będziemy działać.
Ave przecudnej urody masz swoją ciurkającą wodę. Już na początku mi się podobała ale teraz, jak zarosła to już normalnie "ogień w szopie"!
Dawidzie Twoja też świetna ino zieleni mi tam brakuje.
Ave przecudnej urody masz swoją ciurkającą wodę. Już na początku mi się podobała ale teraz, jak zarosła to już normalnie "ogień w szopie"!
Dawidzie Twoja też świetna ino zieleni mi tam brakuje.
- Ave
Dzięki Aneczko
Fakt, te nasze ciurkadła na początku są takie... surowe w wyrazie natomiast "zarośnięcie" robi im bardzo dobrze Czasami ten "zarost" trzeba nawet mocno ograniczać - u mnie bluszczowi tak się na ciurkadle spodobało, że rośnie jak szalony - ani chybi w tym sezonie będzie u mnie "golenie"
Fakt, te nasze ciurkadła na początku są takie... surowe w wyrazie natomiast "zarośnięcie" robi im bardzo dobrze Czasami ten "zarost" trzeba nawet mocno ograniczać - u mnie bluszczowi tak się na ciurkadle spodobało, że rośnie jak szalony - ani chybi w tym sezonie będzie u mnie "golenie"
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 maja 2015, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry jako nowy muszę powiedzieć że zaraziłem się Waszymi ciurkadełkami i zaczynam budowę (a raczej już zacząłem). Dzięki wskazówkom AVE i jej wspaniałej kaskadzie oraz obrazkom ciurkadełko w wersji mini właśnie powstaje i już zaraziłem sąsiadkę, która czeka na efekt końcowy i zapewne wzbogaci się niebawem o ciurkadełko.