Cytryna skierniewicka - uprawa,wymagania,problemy
Re: Cytryna skierniewicka - uprawa w domu
Mario Tereso ile lat ma Twoja cytryna?
Piękny okaz..
Moja biedna ma jednego liścia i jeden owoc..
to się chociaż cudzymi pozachwycam
Piękny okaz..
Moja biedna ma jednego liścia i jeden owoc..
to się chociaż cudzymi pozachwycam
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
wow !
jak się zapyla, bo u mnie stoi w oknie drzewko cytrynowe rośne ma już pare lat jakies 3,4 lata
jak się zapyla, bo u mnie stoi w oknie drzewko cytrynowe rośne ma już pare lat jakies 3,4 lata
Cytryna bardzo duża i prześliczna
Gratuluję takiego okazu
Pozdrawiam serdecznie
Gratuluję takiego okazu
Pozdrawiam serdecznie
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Dziękuje bardzo, nawóz naturalny jej służy, jak widać, ma już kilka latek , więcej niz ten pięciolatek obok, zapylał urwanym kwiatem z pręcikami inne kwiaty
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 100p
- Od: 19 gru 2010, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zapylałam patyczkiem z wacikiem albo pędzelkiem i było ok.
minął miesiąc odkąd zacząłem dbać o moje drzewko cytrynowe i... i PROSZE !
kosmos nie?
kosmos nie?
-
- ZBANOWANY
- Od: 4 lip 2010, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cytryna Skierniewicka gubi pąki kwiatowe...<POMOCY>
Moja cytryna Skierniewicka ma 3 rok i pieknie rosła...wypuściła mnustwo pąków kwiatowych ale przy rośnięciu ich zaczyna je gubić ;:99 Co mam robić? pomocy....
Cytryna stoi w oknie balkonowym od zachodniej strony ...ma masę światła...nawozów u niej nie stosuję żadnych....jest podlewana jak ziemia przesycha.... w jej otoczeniu znajdują się inne dwie odmiany cytryny i pomarańcze z pestek...Jest zraszana przeważnie 2-3razy dziennie... odstaną wodą (letnią)... Posiadał a tarczniki aleje zwalczyłem z jakieś trzy tygodnie temu...nie ma żadnych objaw choroby..ani szkodników.... prosze pomożcie czym to może być spowodowane...
O to jej zdjęcia....
Cytryna stoi w oknie balkonowym od zachodniej strony ...ma masę światła...nawozów u niej nie stosuję żadnych....jest podlewana jak ziemia przesycha.... w jej otoczeniu znajdują się inne dwie odmiany cytryny i pomarańcze z pestek...Jest zraszana przeważnie 2-3razy dziennie... odstaną wodą (letnią)... Posiadał a tarczniki aleje zwalczyłem z jakieś trzy tygodnie temu...nie ma żadnych objaw choroby..ani szkodników.... prosze pomożcie czym to może być spowodowane...
O to jej zdjęcia....
- kaczmar005
- 200p
- Od: 17 lip 2010, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Cytryna Skierniewicka gubi pąki kwiatowe...<POMOCY>
Witam
Mi się wydaje, że ma po prostu za mało światła i roślinka nie ma siły na wypuszczenie owoców - poczekaj do wiosny/lata, wtedy będzie dobrze
Mi się wydaje, że ma po prostu za mało światła i roślinka nie ma siły na wypuszczenie owoców - poczekaj do wiosny/lata, wtedy będzie dobrze
Re: Cytryna Siekierniewidzka
Nie rozumiem pytania. Co chcesz robić? Niech sobie rośnie - nadmiar pąków kwiatowych, których nie będzie mogła "wykarmić" sama zrzuci
Re: Cytryna Siekierniewidzka
Zmień to "Skierniewidzka" bo aż oczy bolą...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cytryna Siekierniewicka
Zmieniłam temat...
I przenoszę wątek do sekcji doniczkowców, bo jak żyję, nie widziałam w Polsce owocującej cytryny nie-w-doniczce
I przenoszę wątek do sekcji doniczkowców, bo jak żyję, nie widziałam w Polsce owocującej cytryny nie-w-doniczce
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
kto pomoże mi ( i mojej cytrynie ? )
No przejrzałem trzy strony do tyłu... a co Ci dolega?... bo cytrynka chyba ok?