boski, pierwszy raz spotykam taki kolor...oj moja choroba zaczyna się rozwijać
One pomogły mnie, teraz ja spłacam dług wdzięczności. Limona
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łukaszu, na "Napalm" się nie zgadzam
Justynko dla mnie to bardziej on.
Moim zdaniem jest wyjątkowy, bo ma niesamowite najmłodsze listka, wyglądają jak rurki, a z czasem pękają na szwie. Nawiasem, nie wiem czy to normalne...
P.S. Przepraszam za samowolę w Twoim wątku
Justynko dla mnie to bardziej on.
Moim zdaniem jest wyjątkowy, bo ma niesamowite najmłodsze listka, wyglądają jak rurki, a z czasem pękają na szwie. Nawiasem, nie wiem czy to normalne...
P.S. Przepraszam za samowolę w Twoim wątku
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Mariuszu, ten kolor jest trudny do określenia, czasem wydaje mi się być ciepłożółty, czasem herbaciany a innym razem lekko łososiowy. Zdjęcie dość wiernie oddaje jego kolor, każdy płatek jest jakby w innym odcieniu, tylko warżka w rzeczywistości jest bardziej ciemnoróżowa niż czerwona. Niestety najtrudniejsze kolory do uchwycenia aparatem to wszelkie odcienie bordo - zawsze wychodzą trochę przekłamane.
Kamilko, wszelkie dodatkowe informacje na jego temat łatwiej naprowadzą na pasujące do niego imię. Listki ma fantastyczne, nie widziałam jeszcze takiego cudaczka.
I o jakiej samowolce Ty opowiadasz, jest mi bardzo miło, że mogę Cię tu gościć, czuj się jak u siebie.
Kamilko, wszelkie dodatkowe informacje na jego temat łatwiej naprowadzą na pasujące do niego imię. Listki ma fantastyczne, nie widziałam jeszcze takiego cudaczka.
I o jakiej samowolce Ty opowiadasz, jest mi bardzo miło, że mogę Cię tu gościć, czuj się jak u siebie.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kamilko, już mam. Nie wiem tylko czy Ci się spodoba:
Storczyk jest wyjątkowy - ten rurkowaty listek, na pewno przejdzie do "historii" (czyt. w naszych umysłach będzie długo pamiętany przez tą swoją inność), przystrojony w białe szaty, przystojny, władczy - rosną mu silne ramionka, no i wyglada jak nagroda* - Kamilko, za Twoim przyzwoleniem zwę go 'CEZAR'
A piegi na płatkach? hmmm, niech się zastanowię - to symbol przelanej krwi w walce o swoje wielkie imperium. No, to teraz pilnuj dobrze swojego Cezara, żeby żaden Brutus nie targnął się na jego życie.
*francuska nagroda filmowa to też César
Lecę się pakować, pozdrowionka.
Storczyk jest wyjątkowy - ten rurkowaty listek, na pewno przejdzie do "historii" (czyt. w naszych umysłach będzie długo pamiętany przez tą swoją inność), przystrojony w białe szaty, przystojny, władczy - rosną mu silne ramionka, no i wyglada jak nagroda* - Kamilko, za Twoim przyzwoleniem zwę go 'CEZAR'
A piegi na płatkach? hmmm, niech się zastanowię - to symbol przelanej krwi w walce o swoje wielkie imperium. No, to teraz pilnuj dobrze swojego Cezara, żeby żaden Brutus nie targnął się na jego życie.
*francuska nagroda filmowa to też César
Lecę się pakować, pozdrowionka.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Limonko ależ Ty masz bujną wyobraźnię coś czuję że niebawem wszyscy będziemy prosić Cię o pomoc w nadawaniu imion naszym storczykom
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Już prawie skończyłam się pakować, podlałam kwiaty, namoczyłam niektóre storczysie, odkryłam, że jednemu niedawno zakupionemu zapleśniało podłoże, więc szybka akcja - topsin i przesadzanie. Nie wiem co z nim będzie jak wrócę, na chwilę obecną pięknie, czerwono kwitnie na dwóch pędach ale korzonki w dramatycznym stanie...
_________________________________________________________________________________________
Musiałabym zrezygnować z pracy zawodowej i wprowadzić opłaty żeby mieć na chleb
_________________________________________________________________________________________
Małe sprostowanie dla Kamilki, no wiesz ja nie badałam genealogii Cezara, może jakiś Shrek się mu w rodzinie zaplątał i te "uszy" to po jakimś dziadku odziedziczył
Moni, ponoć dziecku się nie odmawia. Hurrrra, będę miała nowego chrześniaka
Ja sobie uciekam, trzymajcie się cieplutko i do zobaczenia po weekendzie
Asieńko ;:52 kiedy sobie wyobraziłam to nadawanie imion , ilość użytkowników przemnożona przez od 1 do ponad 100 storczyków w kolekcji =Jeanne pisze:... coś czuję że niebawem wszyscy będziemy prosić Cię o pomoc w nadawaniu imion naszym storczykom
Musiałabym zrezygnować z pracy zawodowej i wprowadzić opłaty żeby mieć na chleb
Łukasz, świetnie się dopatrzyłeś tego Shrek-owego ucha, z porównaniem trafiłeś w samo sedno.volcowitch pisze:Z liścia wygląda jak Shrek(a dokładniej ucho Shreka) :D:D ...
Małe sprostowanie dla Kamilki, no wiesz ja nie badałam genealogii Cezara, może jakiś Shrek się mu w rodzinie zaplątał i te "uszy" to po jakimś dziadku odziedziczył
Moni, ponoć dziecku się nie odmawia. Hurrrra, będę miała nowego chrześniaka
Ja sobie uciekam, trzymajcie się cieplutko i do zobaczenia po weekendzie
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko miłego ,spokojnego i słonecznego urlopowania.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko- dziękuję! Kochana jesteś :*
Imię CEZAR jest jak najbardziej odpowiednie!
Pomysł z chrzestnymi Cezara świetny! Chrześniaka można odwiedzać w moim wątku, niedługo powinien rozkwitnąć, bo widać u niego ok. 1cm pąki
Imię CEZAR jest jak najbardziej odpowiednie!
Pomysł z chrzestnymi Cezara świetny! Chrześniaka można odwiedzać w moim wątku, niedługo powinien rozkwitnąć, bo widać u niego ok. 1cm pąki
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Grażynko, dziękuję za życzonka. Weekend był tak udany, że do dziś nie mogę się odnaleźć w rzeczywistości.
Olu, cieszę się, że Ci sie podoba. A wiesz jak mnie się podobają Twoje hoje, przepiękne! Już sobie wyobrażam ten oszałamiający zapach wieczorową porą...
Kamilko, świetnie, że imię przypadło Ci do gustu. Będę mojego chrześniaka - 'Cezara' często odwiedzać i podpatrywać jego pąki, kwiaty, "shrekowe uszki" i co tam jeszcze mu urośnie, tylko chwal się nim bezustannie.
Olu, cieszę się, że Ci sie podoba. A wiesz jak mnie się podobają Twoje hoje, przepiękne! Już sobie wyobrażam ten oszałamiający zapach wieczorową porą...
Kamilko, świetnie, że imię przypadło Ci do gustu. Będę mojego chrześniaka - 'Cezara' często odwiedzać i podpatrywać jego pąki, kwiaty, "shrekowe uszki" i co tam jeszcze mu urośnie, tylko chwal się nim bezustannie.