Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewo.
Kolekcja hortensji jest przepiękna.
Widziałam tez u Ciebie agapanty.
Powiedz mi jak z nimi postępujesz że tak ładnie kwitną ?
Ja mam jednego dość dużego, ma już kilka lat, ale w tym roku nie ma kwiatka
W poprzednich latach miał po dwa, w zeszłym roku jeden, a w tym totalna klapa
Stosowałam różne metody ale bez skutku, może Ty mi podpowiesz coś co sprawi że zakwitną ?
Kolekcja hortensji jest przepiękna.
Widziałam tez u Ciebie agapanty.
Powiedz mi jak z nimi postępujesz że tak ładnie kwitną ?
Ja mam jednego dość dużego, ma już kilka lat, ale w tym roku nie ma kwiatka
W poprzednich latach miał po dwa, w zeszłym roku jeden, a w tym totalna klapa
Stosowałam różne metody ale bez skutku, może Ty mi podpowiesz coś co sprawi że zakwitną ?
Mariolko, pierwszy raz u mnie pąki na piwonii e lipcu, sama jestem ciekawa czy zakwitnie
Dziękuję Zuziu za miłe słowa
Bogusiu, ten żwirek to nic specjalnego, kupowany w żwirowni, z tego co wiem jest tani, są różne kolory, ja wybrałam żółty, bo daje cieplejszy efekt wizualnie. Pod żwirek przy roślinach nie dawałam agrowłókniny, dawałam tylko na ścieżkę przy różach. Też się trochę obawiałam jak rośliny zniosą towarzystwo żwiru, ale radzą sobie znakomicie. Popatrz na pierwsze strony mojego wątku, hiacynty i tulipany przedzierają się dzielnie, mam nawet wrażenie, że wszystko wcześniej kwitnie, jest im chyba cieplej Przy okazji żwirek utrzymuje dobrze wilgotność i ślimaki go nie lubią!
Jak Ci się coś podoba to przenoś do swojego ogrodu, roślinki zostaw proszę
Krysiu, dziękuję za odwiedziny, hmmm eukomisa nie wąchałam Mam go pierwszy raz, jest dość niski, zobaczę, padnę przed nim na kolana, jak powącham to Ci powiem czy pachnie czy śmierdzi
Gabrysiu, agapanty lubią ciasną doniczkę, wilgotne podłoże i dużo nawozu, od wiosny dostają florovit raz w tygodniu. Nic więcej im nie daję. Im więcej liści i korzeni w donicy, tym lepiej kwitną. Czy je przesadzałaś? One nie bardzo to lubią, wolą ciasnotę totalną
Dziękuję Zuziu za miłe słowa
Bogusiu, ten żwirek to nic specjalnego, kupowany w żwirowni, z tego co wiem jest tani, są różne kolory, ja wybrałam żółty, bo daje cieplejszy efekt wizualnie. Pod żwirek przy roślinach nie dawałam agrowłókniny, dawałam tylko na ścieżkę przy różach. Też się trochę obawiałam jak rośliny zniosą towarzystwo żwiru, ale radzą sobie znakomicie. Popatrz na pierwsze strony mojego wątku, hiacynty i tulipany przedzierają się dzielnie, mam nawet wrażenie, że wszystko wcześniej kwitnie, jest im chyba cieplej Przy okazji żwirek utrzymuje dobrze wilgotność i ślimaki go nie lubią!
Jak Ci się coś podoba to przenoś do swojego ogrodu, roślinki zostaw proszę
Krysiu, dziękuję za odwiedziny, hmmm eukomisa nie wąchałam Mam go pierwszy raz, jest dość niski, zobaczę, padnę przed nim na kolana, jak powącham to Ci powiem czy pachnie czy śmierdzi
Gabrysiu, agapanty lubią ciasną doniczkę, wilgotne podłoże i dużo nawozu, od wiosny dostają florovit raz w tygodniu. Nic więcej im nie daję. Im więcej liści i korzeni w donicy, tym lepiej kwitną. Czy je przesadzałaś? One nie bardzo to lubią, wolą ciasnotę totalną
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O tym że potrzebuje ciasnej donicy wiem i nie przesadzam go .Daisy pisze:
Ma dość ciasno, ale chyba trochę za mało dostaje papu.
Czytałam też, że potrzebuje zimą dość niskich temperatur aby mógł zawiązać kwiaty, nie wiem czy to prawda.
A gdzie go trzymasz zimą ?
Ewuniu dopiero dzisiaj mogę Ci odpowiedzieć na pytanie, po burzach i ulewie było sporo pracy. Pytasz o wiązówkę, dostałam ją od znajomej, trochę u mnie się rozrosła, ale była w cieniu i nie chciała kwitnąć. W ubiegłym roku przesadziłam ją na słoneczne miejsce i pięknie zakwitła, w sprzedaży jej nie spotkałam. Pięknie dziękuję za miłe słowa. Twój ogród jest cudowny, kwiaty przepiękne i super porządek. Pozdrawiam Irena.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Yhmmm, faktycznie, czasem nie pojawia się znak kasowania postów " X".
To niemiłe, zwłaszcza , gdy internet chodzi piechotą ( radio w górach)
i często klikając parokrotnie, multiplikuję posty.
O Schloss Ippenburg, nigdy nie słyszałam, ani nie czytałam
Jej, ale mało zdjęć ?!
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=49240&tab=10
i info:
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=49240
To niemiłe, zwłaszcza , gdy internet chodzi piechotą ( radio w górach)
i często klikając parokrotnie, multiplikuję posty.
O Schloss Ippenburg, nigdy nie słyszałam, ani nie czytałam
Jej, ale mało zdjęć ?!
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=49240&tab=10
i info:
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=49240