Lagerstroemia indica-uprawa
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Lagerstromia indica-lageostroemia indica
Witam po długiej przerwie tylko 1 moja ma listki reszta same kikuty nie wiem czy cos z tego bedzie??? podlewam co 10dnii
- Lukasz_17_
- 100p
- Od: 2 maja 2010, o 14:05
Re: Lagerstroemia indica
Witam mam pytanie odnośnie do lagerstroemii czy może zimować na dworze
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zależy gdzie mieszkasz ?. U mnie nawet osłaniana zimą w tunelu w doniczce, jeszcze przed wysadzeniem ubiegłego roku , nie dożyła do wiosny.
- Lukasz_17_
- 100p
- Od: 2 maja 2010, o 14:05
20 km od Oświęcimia ,myślisz ze wytrzyma??
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
U mnie na dworze krzaczek stoi tylko w słoneczne dni (hartuje się), a liście wypuścił już w piwnicy.
Postaram się żeby zakwitł w tym roku, mam już upatrzone bardzo słoneczne miejsce dla niej.
Postaram się żeby zakwitł w tym roku, mam już upatrzone bardzo słoneczne miejsce dla niej.
-
- Od: 11 sty 2009, o 23:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wbij palik wybierz jeden pęd na "przewodnika" i przywiąż go do palika{ten najsilniejszy będzie b.dobry) 2-3 pędy boczne z pozostałych u dołu usuń już teraz sekatorem- ranki zasmarować trzeba środkiem do smarowana ran - jeszcze będzie drzewko z tego krzaczka następne obcinanie niepotrzebnych pędów myślę że jesienią
-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Bardzo dziękuję, chyba tak zrobię, tylko szkoda mi tych bocznych gałązek, czy można je ukorzenić , czy w przypadku Lagerstroemi to niemożliwe?
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
Lagerstroemia chyba nie zakwitnie, ja mam kilka lat w donicy i co roku wypuszcza tylko piękne liście, a cały czas stoi na południu w pełnym słońcu !
Może zakwitnie wg książek po ok.5-7 latach uprawy z sadzonki/Karo
Może zakwitnie wg książek po ok.5-7 latach uprawy z sadzonki/Karo
Lagestroemia ukorzenia się bardzo łatwo z takich gałązek, robiłam to wielokrotnie ( ukorzeniacz i do ziemi).Niestety, tej zimy chyba wszystkie mi padły, ponieważ postanowiłam poeksperymentować i zostawiłam je na całą zimę w nieogrzewanej szklarni. Chyba źle się to dla nich skończyło.Misiaczka pisze:Bardzo dziękuję, chyba tak zrobię, tylko szkoda mi tych bocznych gałązek, czy można je ukorzenić , czy w przypadku Lagerstroemi to niemożliwe?
- senogrodnika
- 50p
- Od: 4 maja 2010, o 21:11
Z jedną z moich dwu letnich też poeksperymentowałem i posadziłem do gruntu na jesień. Ciężko to przeżyła, z 40 cm roślinki zostało jakieś 5 cm które rokuje na to że odbije. A okryta była całkiem przyzwoicie (4 razy dookoła włókniną, otulona słomą i opalikowana by się to wszystko nie rozwiewało)
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje w piwnicy ładnie się przechowały ,już wypuszczają listki w szklarni , jedną miałam posadzić w ogrodzie ale jak takie delikatne o muszę poczekać jeszcze z posadzeniem ,