Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Asieńko, może wymienimy się oleandrami?
Ja Ci szczepkę różowego a Ty mi białego? :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Bożenko dziękuję za identyfikacje. Specjalny zeszyt sobie założyłam gdzie spisuje moje roślinki te które posiadam, te które kupuje na bieżące i te szczęśliwym trafem zidentyfikowane dzięki mądrym duszyczkom na forum.

Widzisz Małgosiu, Jadziu warto do mnie wpadać :D

Gosiu na takie propozycje jestem zawsze otwarta :lol:

Nie wiem jak u Was ale u mnie stale przelotnie pada, dobrze, że dzisiaj byłam zajęta i nie miałam czasu na ogród.
Jutro zamawiam ładną pogodę chcę kosić trawę, zacząć tworzyć cienistą rabatę między drzewami(tam gdzie trawa nie chce rosnąć). Kupione hortensje, azalia, trzmielina, w planach jakieś inne cieniolubne.
Lilia NN z netto, i jeden z niewielu turków, który uchował się przed ślimakami(dziwne że im smakują, takie śmierdziele)
Obrazek Obrazek

A to ich dzieło na hostach, zastanawiam się, czy ślimakol jest skuteczny na te ślimaki bez skorup
Obrazek Obrazek
I jeszcze kilka zdjęć ogródka
Obrazek Obrazek Obrazek
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu- u mnie po Ślimaxie trup słał się gęsto - nagi i uzbrojony :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

... zazdroszczę Ci tego lasku w ogrodzie :oops:
Przyznaj się: ... siedzisz bladym rankiem na ławeczce z kawką i słuchasz Vivaldiego? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Och,Asiu...boski jest ten zakątek z ławeczką....w lasku...tylko siedzieć i słuchać ptaszków..... :roll: :roll: :roll:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Ślimax. Wiele o nim słyszę! Nigdy specjalnie nie tępiłam ślimaków, bo nie zależało mi specjalnie na idealnych liściach.
Teraz zależy...Mówicie, że działa. U mnie w tej chwili zupełnie niemożliwe jest wejście w gąszcz host i szukanie
tych bestii! Ale pamiętam jesień, wtedy usuwając resztki liści wybierałam maleńkie ślimaczki.
Wściekałam się, bo trochę to czasu zajmowało, ale w tym roku jest ich jakby mnie!
:lol: :lol: :lol: Pomieszkałabym w Twoim ogrodzie, oj...
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja się pochwalę, że widziałam ten ogród na żywo :) . Cały czas wzdycham z zazdrością do tych drzew dających klimat i pieknej żółtej katalpy ;) . Mojej córci bardzo przypadł do gustu pies Asi i to tak bardzo, że jak byliśmy w sklepie to chciała dla niego karmę w puszkach kupować :D
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Siedzieć Gosiu to mam zamiar(o ile pogoda pozwoli), dotąd jakoś słabo z czasem było. Słucham tam głownie ptaków. Rano i wieczorem to takie trole, że hej(koty wzrok mają oszalały jak słyszą te śpiewy).
Vivaldiego to zazwyczaj w samochodzie w rmf classic :)

Grażynko, te drzewa to ładnie na zdjęciu wychodzą ale Mała Rybka widziała ile z nimi roboty(liści na trawie tyle jakby jesień się zaczęła :evil: )

Nigello ja też do czasu nie tępiłam ich specjalnie, ale teraz to już regularna wojna. Jedna z dalii wypuściła pierwszy kwiat, ale zdjęć nie pokażę, poczekam na inne bo liście zżarły jej te bestie.
Do tego ten durszlak na hostach :evil:

Iwonko nasza Nika to też pewno mile wspomina Wiktorię, ona uwielbia zabawy z dziećmi(i ciągłe zainteresowanie swoją osobą :wink: ) A jak tam sprawa kamienia, są postępy?

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odwiedziny
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ASIULKO wpadłam poranną porą ,żeby w ciszy wsłuchać się w ptasie trele . Nie ma to jak takie miejsce na łonie natury . Trzeba też dużo pracy ,żęby to wszystko pięknie wyglądało . Trochę chłodno więc trzeba się ruszyć w inne miejsca . Miłej i słonecznej niedzieli .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Aśka68
500p
500p

Post »

Jadziu o tej porze o której do mnie zajrzałaś, to na pewno śpiewały. Ja po wczorajszej całodziennej pracy w ogrodzie spałam dzisiaj tak mocno, że dopiero o 8.30 głodne zwierzęta mnie obudziły.

Wczoraj robiłam porządek w warzywniaku i zaczęłam usuwać darń pod drzewami tam gdzie rośnie beznadziejne.
Myślałam, że będzie to łatwiejsze. O dziwo ta lichutka trawa trzyma się niezwykle mocno.

Widać przez oko słoneczko wychodzi, może koniec tych deszczy :D
Aśka
Zapraszam
Aśka68
500p
500p

Post »

Byłam w ogródku pstryknęłam kilka zdjęć.
Zakwitła następna lilia i tawuła
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ostatnich zdjęciach 2 języczki które udało mi się w końcu kupić :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super jest u Ciebie,...szczególnie podoba mi się to zdj na przestrzeni..... :wink:
A na tę języczkę też poluję :wink: :lol:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Ten widok z tarasu jest zniewalający !!! Nie mogę się po prostu napatrzeć ... :shock:

Lilia ma przepiękny kolor! :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”