Moje trudne początki...
- socurek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zrobię to w najbliższej wolnej chwili. Jeszcze mi powiedzcie, czy wsadzać z powrotem do koszyczka czy lepiej do doniczki?
A tutaj prezentuję formę moich pozostałych storczyków:
(to jest fioletowy z pierwszego zdjęcia a moim wątku)
(dwa przecenione z OBI )
Chyba wyglądają póki co, odpukać, OK mam nadzieję, że się kiedyś doczekam kwiatów Obiecałam sobie, że jeśli hybryd nie uśmiercę i mi zakwitną, to zacznę sobie kupować botaniki ;) więc czekam i się niecierpliwię...
A tutaj prezentuję formę moich pozostałych storczyków:
(to jest fioletowy z pierwszego zdjęcia a moim wątku)
(dwa przecenione z OBI )
Chyba wyglądają póki co, odpukać, OK mam nadzieję, że się kiedyś doczekam kwiatów Obiecałam sobie, że jeśli hybryd nie uśmiercę i mi zakwitną, to zacznę sobie kupować botaniki ;) więc czekam i się niecierpliwię...
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Kontakt:
jak radzisz sobie z takimi storczykami - cudami to bluszczyk nie powinien sprawiać najmniejszego kłopotu
dla mnie wniosek jest tylko jeden- każdą roślinkę należy traktować indywidualnie, czasem nie ma na nie reguły i nawet książka nie pomoże
dla mnie wniosek jest tylko jeden- każdą roślinkę należy traktować indywidualnie, czasem nie ma na nie reguły i nawet książka nie pomoże
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Re: Moje trudne początki...
Bardzo ładne kolory mają Twoje storczyki.
Ten ostatni biały ślicznie kwitnie, i jak dużo ma kwiatów
Ja bym nie wytrzymała i obejrzałabym co on ma w środku tego koszyczka.
Moje storczyki przesadzam do nowego podłoża kilka dni po kupnie.
- socurek
Evo, niestety tem phal dawno już nie żyje To były moje początki ze storczusiami i nagminnie je wtedy przelewałam. Teraz wyhodowałam sobie specjalny gatunek storczyka- mianowicie storczyki pustynne czyli zupełnie nie wymagające podlewania
Żartuję, teraz im dogadzam, bo kaloryfer im zaczął przygrzewać, więc je zraszam 2 x dziennie. Ale nie miałam ostatnio czasu ich moczyć, więc podlewałam je zwyczajnie samą wodą przegotowaną. Nawet bez żadnych nawozów
Żartuję, teraz im dogadzam, bo kaloryfer im zaczął przygrzewać, więc je zraszam 2 x dziennie. Ale nie miałam ostatnio czasu ich moczyć, więc podlewałam je zwyczajnie samą wodą przegotowaną. Nawet bez żadnych nawozów
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
dla sorczyków .Dla Ciebie bo bardzo starannie o nie dbasz wkładając serce
- socurek
Przy okazji zakupu nowej szafy co niektóre półki musiały zostać przesunięte bliżej okna... Zyskałam więcej przestrzani "użytkowej" i mam nadzieję, że fiołeczki się tam zadomowią A na górnej półce Phalki, choć pewnie upchne coś w dużym pokoju jeszcze
- socurek
Przedstawiam jedyny mój kwitnący storczyk- ostatni marketowy zakup:
I w zasadzie to wszystko, czym mogę się pochwalić...
I w zasadzie to wszystko, czym mogę się pochwalić...
- socurek
Dziękuję bardzo za pochwały dziś na "obchodzie" bliżej się przyjrzałam mojemu zdechlaczkowi i chyba to co wypuszcza to jednak nie jest pęd... Myślę, że może to być basal ale pewnie się jeszcze okaże
- socurek
Takie coś dziś przyniosłam za 9,90 z Biedronkowej przeceny:
Korzeni ma niewiele, ale coś tam sobie puszcza. Wygląda jakby go ktoś próbował przerobić na sałatkę: wszystkie liście połamane i na siłę w folię upchnięte Więc go wzięłam, przygarnęłam no i jest. Zobaczymy, czy się zaaklimatyzuje
Korzeni ma niewiele, ale coś tam sobie puszcza. Wygląda jakby go ktoś próbował przerobić na sałatkę: wszystkie liście połamane i na siłę w folię upchnięte Więc go wzięłam, przygarnęłam no i jest. Zobaczymy, czy się zaaklimatyzuje
Śliczne ma te kwiatuszki na pewno się zaaklimatyzuje...
a u mnie żadnych przecen w biedronce nie było a szkoda, bo też chętnie bym przygarnęła takiego cudaczka...
a u mnie żadnych przecen w biedronce nie było a szkoda, bo też chętnie bym przygarnęła takiego cudaczka...
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna