Jak walczyć z migreną? ...
- aleks
- 100p
- Od: 12 lut 2011, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jak walczyć z migreną? ...
Jerome, ale tu jest nasza ojczyzna pisze to trochę ironicznie, bo siostrę mam w Północnej Nadrenii - Westfalii , córkę na Malcie, a przyjaciółkę w Anglii Fakt, że może mają mniej stresu, ale tęsknią... Na pewno nie za ZUS-em ale za ludźmi tak... chociaż czasem im zazdroszczę - i Tobie też , ale czasem, no i trochę:)
Cóż,życie...
Monika
Monika
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O i umknęło mi... nie przychodziły zawiadomienia na pocztę ..Jeromemasz racje .. ale coś w tym jest troszkę trzeba wrzucić na luz ja tak pracuje nad sobą i też tak jak Ty aleksdla mnie rozładowanie stresu to praca fizyczna albo długie spacery.. wiec porą zimową spacery a reszta w zależności od mozliwości to praca.
Pracuję cały czas nad "głupimi " myślami i staram się pozytywy widzieć każdą sytuację na ile to możliwe..
A jezeli chodzi o picie wody to różnie to bywa ale staram sie duzo pić .
Każdy jest lekarzem dla siebie ..
Pracuję cały czas nad "głupimi " myślami i staram się pozytywy widzieć każdą sytuację na ile to możliwe..
A jezeli chodzi o picie wody to różnie to bywa ale staram sie duzo pić .
Każdy jest lekarzem dla siebie ..
- aleks
- 100p
juda, mamy wiele wspólnego ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi, pod lasem, więc mam warunki, żeby rzeczywiście się zrelaksować. Tylko z tą pracą nad umysłem trochę gorzej, z trudem "wyłączam myślenie", najlepiej mi się to udaje, jak już padam ze zmęczenia:)
Cóż,życie...
Monika
Monika
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Tez mieszkam na wsi i mysle ze to jest najlepsze lekarstwo na wszystko. A jak juz wieczorem padam na pysk to zdrowiej sie spi
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Macie rację ze mieszkanie na wsi ma plusy..oj tylko żeby tak udawało się wrzucić na luzik ....teściowa 91 lat a jaka maruda...czasem i mnie sie udziela
A powiem Wam ze ja dużo w sobie wypracowałam i całkiem inaczej podchodzę do wielu spraw .. prowadzę bardzo aktywny tryb .. lubię wycieczki w góry ostatnio z PTTK-u pieszo w obydwie strony na Kasprowy ach jak cudownie było z grupą z przewodnikiem .
mam przyjaciółkę sąsiadkę i tak wspólnie coś wymyślamy albo kijki albo wyczerpujące wycieczki rowerowe..a rozmowa o wszystkim ogóle mieć bratnia duszę
A powiem Wam ze ja dużo w sobie wypracowałam i całkiem inaczej podchodzę do wielu spraw .. prowadzę bardzo aktywny tryb .. lubię wycieczki w góry ostatnio z PTTK-u pieszo w obydwie strony na Kasprowy ach jak cudownie było z grupą z przewodnikiem .
mam przyjaciółkę sąsiadkę i tak wspólnie coś wymyślamy albo kijki albo wyczerpujące wycieczki rowerowe..a rozmowa o wszystkim ogóle mieć bratnia duszę
- aleks
- 100p
Masz dużo samozaparcia, gratuluję ja ,niestety, na wycieczki już nie mam czasu, w tym roku nawet na jagody nie poszłam ani raz,chociaż las mam za płotem wszystko przez zmianę miejsca pracy weekendy oczywiście przepracowane w ogrodzie, a potem przy robieniu przetworów, mam nadzieję, że chociaż starczy mi czasu na zbieranie grzybów:)
Cóż,życie...
Monika
Monika
Zgodzę się. Stres to najgorszy z możliwych wywoływaczy, możesz ograniczyć inne czynniki, wszystkie już chyba wyłączyłam łącznie z czekoladą, da się przeżyć, wody może nie piję tyle ile trzeba.grazia72 pisze:Ostatni atak to ewidentna wina STRESU Miałam bardzo nie przyjemną rozmowę przez telefon i jak tylko się rozłączyłam od razu migawki przez pół godziny nie mogłam nic zobaczyć, od razu wzięłam tabletkę to tylko mdłości bez bólu głowy się obyło.... kawy mogę nie pić, sera i czekolady nie jeść ale jak się nie stresować ... no jak?
Wystarczyła paskudna przygoda w Nowy Rok i moja nadzieja na to że wygrałam z migreną prysła jak bańka mydlana
Przypłaciłam to 3-dniówką i mimo że pod wzięłam tabletkę dość wcześnie niewiele pomogła. Znowu żyję w strachu a było już tak dobrze
-
- 500p
- Od: 24 maja 2010, o 14:13
Ja dokładnie to samo 3 miesiące miałam spokój i 2 stycznia znowu migrena...
po tabletkach trochę mnie przymuliło ale ból nie był tak straszny
po tabletkach trochę mnie przymuliło ale ból nie był tak straszny
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
Przyznaję że tabletki które mam to rewelacja ale mam problemy z żołądkiem, drugi dzień dochodzę do siebie.
Mnie przymula sam ból, nie jest może silny ale męczący strasznie, bez tabletek nie dałabym rady normalnie funkcjonować
Mnie przymula sam ból, nie jest może silny ale męczący strasznie, bez tabletek nie dałabym rady normalnie funkcjonować
Mam tak samo, dlatego postanowiłam po latach udać się do neurologa. Szkoda żołądka i jelit.
- _Kasia_
- 100p
- Od: 26 lip 2012, o 08:54
- Kontakt:
Niestety musze dołączyć do Waszego grona. ja też Migreny mam "od zawsze". nasilają sie jesienia i wiosną. Teraz czasem zdarza się, że codziennie musze brac tabletkę. Staram się jak ćmi nie myślec o tym, ale gdy czuję, że powoli "mózg zaczyna mi wypływać nad oczami" - siegam po prochy
Wczoraj dopchałam się do 'N-tego' neurologa i jako jedyny zlecił tomografię, którą mam na 07.02. Mam tez krzywy odcinek szyjny kręgosłupa. Nie wiem.... czekam. Przepisała mi Cini - ale nie wykupię, bo podobno ma podobne działanie do Ketanolu - po którym już wylądowałam na izbie przyjęć (chciałam dobrze - tylko 1 tabletka i delirka...ehhh)
Wczoraj dopchałam się do 'N-tego' neurologa i jako jedyny zlecił tomografię, którą mam na 07.02. Mam tez krzywy odcinek szyjny kręgosłupa. Nie wiem.... czekam. Przepisała mi Cini - ale nie wykupię, bo podobno ma podobne działanie do Ketanolu - po którym już wylądowałam na izbie przyjęć (chciałam dobrze - tylko 1 tabletka i delirka...ehhh)
-
- 500p
- Od: 24 maja 2010, o 14:13
Wiecie ja też byłam u neurologa, to mi powiedział : klasyczna migrena z aurą
to, to i ja wiem
Te drogie tabletki od neurologa (2 za 23 zł) to by mnie z torbami puściły...
a w poniedziałek tak mnie złapało, ze dopiero dzisiaj zaczynam normalnie funkcjonować
ostatnio ibuprom zatoki mi w miarę pomaga
to, to i ja wiem
Te drogie tabletki od neurologa (2 za 23 zł) to by mnie z torbami puściły...
a w poniedziałek tak mnie złapało, ze dopiero dzisiaj zaczynam normalnie funkcjonować
ostatnio ibuprom zatoki mi w miarę pomaga
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- _Kasia_
- 100p
- Od: 26 lip 2012, o 08:54
- Kontakt:
grazia .... kilka lat temu, gdy po raz kolejny słaniałam się na nogach - farmaceuta polecił mi SOLPADEINE (jest to połączenie kofeiny, kodeiny i paracetamolu) http://www.doz.pl/leki/p2397-Solpadeine
Ja stosuję TYLKO w formie musującej.... Odpukać, do tej pory niezastąpione.
Ja stosuję TYLKO w formie musującej.... Odpukać, do tej pory niezastąpione.