Kolekcja Arlety cz.1
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolekcja Arlety
Witaj Patrysiu wielkie dzięki, a śniedek ma kwitnąć na pomarańczowo
- arlet3
Justyno jest dokładnie taki jak na zdjęciu
- arlet3
ahhhhhhhhhhhhhhhhh piękny i cieszy oko. Bedę czasem wpadać go zobaczyć... i zacznę szukać jego bliźniaka
Pozdrawiam
Justyna
Justyna
- arlet3
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
No więc powiem tak: ten storczyk z pędem w środku stożka wzrostu albo wyda kolejne keiki albo zacznie usychać. On już raczej Ci nie zakwitnie. Tak to już jest z tymi storczykami, którym wyrasta w ten sposób pęd. Kwestia keika: ja także proponuję Ci zostawić tak jak jest. Póki co keik ciągnie wartości odżywcze od rośliny matecznej i zbiera siły na "dorosłość" . Wiesz może czy te dwie roślinki są zrośnięte ze sobą? Bo jeśli tak to można, a raczej powinno się je zostawić razem. Jeśli są już osobno to za rok możesz je rozsadzić. Za rok ,ponieważ już jest czerwiec, więc wszelkie przesadzanie powinniśmy mieć już za sobą. Miałam taki sam przypadek jak Ty. Roślinki oddzieliły się same i wtedy roślinę mateczną wyrzuciłam , bo zaczęła schnąc porządnie. A małego keika (ale był już duży ;)) wsadziłam do nowej doniczki
- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mam takiego storczyka,który ma pęd ze stożka wzrostu.Czyli mogę się spodziewać,że jak przekwitnie to już mi nie wypuści pędu?
- arlet3
Moniko dziękuję za radę, chyba są zrośnięte, bo mocno się trzymają. Więc mam je tak sobie zostawić? No to zostawię.
Edytko chyba
Edytko chyba
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Edytko raczej tak... niestety.. spodziewaj się keika raczej, a nie pędu.. Przykre to , ale prawdziwe. Ale może z keika będziesz zadowolona? ;)
Arletko one nie koniecznie są zrośnięte, dlatego, że mocno się trzymają. Mogą być splątane korzeniami. Przynajmniej moje tak były i gdy zabrałam się do podziału ich to byłam w szoku , że są osobno już. To takie moje myśli i po części doświadczenia ;) Ale zobaczymy co inny powiedzą
Arletko one nie koniecznie są zrośnięte, dlatego, że mocno się trzymają. Mogą być splątane korzeniami. Przynajmniej moje tak były i gdy zabrałam się do podziału ich to byłam w szoku , że są osobno już. To takie moje myśli i po części doświadczenia ;) Ale zobaczymy co inny powiedzą
- arlet3
Dzięki to będę czekać zobaczymy co z nich wyjdzie