Ranczo Nokły cz. 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 4.

Post »

BARBARO- dziękuję za odwiedziny, prawie całe dwa dni GENIA z mężem i ANIA spędzili u nas w ogrodzie i okolicy.Genia nie zawahała się "ćwiczeń" na batucie, późniejsze zdjęcia z akrobacje na batucie zastrzeżone. Od Ciebie do Nokłów, tylko połowę drogi jaką przybyli Genia z Anią, mam nadzieję że i Ty kiedyś dasz się zaprosić w Nokły

ANIU- dziękuję za realną i wirtualną wizytę w Nokłach, bardzo miło nam było Ciebie i Genię z mężem gościć.Cieszy mnie że udało się Wam zaopatrzyć w szkółce w ciekaw rośliny o przystępnej cenie. Mam nadzieją że roślinkami ze szkółki i skromnymi sadzonkami z Nokłów uda Ci się trochę urozmaicić Twój ogród. Cieszy nas że szczęśliwie dotarliście do domu .

GENIU- dziękuję za wizytę w naszych Nokłach , pogoda była piękna ale i upalna, cieszy nas że zmęczeni, ale szczęśliwi dotarliście do swojego domu, czujemy się zobowiązani do rewizyty u Was.

ZOSIU-dziękuję za odwiedziny, szkoda, że tylko w wirtualnym świecie, naszemu ogrodowi trochę jeszcze brakuje do Ogrodu Botanicznego, na razie rośliny w porównaniu do Ogrodu Botanicznego są malutkie, może kiedyś ..... ,jak urosną , pożyjemy, zobaczymy. Dziękuję za Twoją wysoką ocenę naszego ogrodu, miło jest czytać takie słowa.

LUCYNKO-dziękuję za odwiedziny, spotkanie było bardzo miłe, szkoda tylko że tak szybko biegł czas,ale niestety, zawsze, co dobre szybko się kończy. Męczennica, niestety, nie przeżyła zimy, ale postaram się w przyszłości o nową sadzonkę.

W piątek i sobotę w naszym ogrodzie gościliśmy GENIĘ- E-GENIĘi ANIĘ- KUBANKI, miło i szybko upłynął nam czas na spacerach po ogrodzie, oraz po najbliższej okolicy, odwiedziliśmy moją sąsiadkę ELŻBIETĘ- ElSI,byliśmy w szkółce k/Zamościa , odwiedziliśmy również chrząszcza w trzcinie w ................

W upalny dzień odpowiadał nam cień sosny u Eli;

Obrazek

Później przenieśliśmy się na "cypelek" w Nokłach;

Obrazek

Obrazek

Wieczorem załadowali roślinki do samochodu GENI

Obrazek

Obrazek

Spacer po miasteczku "chrząszcza ";

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wow ;:154 ale łupy udało się wywieźć naszym ogrodnixczkom ;:172 :;230 widać, że spotkanie było udane pod każdym względem i wydać tradycyjną polską gościnność :heja lubię tak ... ;:80
Pozdrawiam milusio ;:3 Majka :D :wit
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak cieszą takie spotkania gdy pogoda dopisuje ....a chrząszcz wygląda bardzo sympatycznie :)
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Urokliwa ta okolica chrabąszcza :D A sośnica widzę, że była obiektem zainteresowania- i słusznie- ma imponujące rozmiary i piękny kolorek- taki soczysty ;:138 ;:3
Miło się ogląda takie zdjęcia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadeuszu piękne zdjęcia wkleiłeś . Ania ma teraz dużo pracy z sadzeniem tych wszystkich roślin , jestem ciekawa kiedy wszystko posadzi , dobrze że wszystkie sadzonki były ukorzenione w doniczkach i nie musi się spieszyć z sadzeniem.
No i dobrze że samochód Mariana ma taki duży bagażnik i jakoś dało się wszystko pomieścić sposobem :;230 :;230 .

Tadeuszu będziemy czekać na Waszą rewizytę, bardzo zapraszamy .

Genia
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Tadeuszu, przekaż żonie, że botwinka była pyszna. Jedliśmy 2 dni, ale nikomu się nie sprzykrzyła. Wituś z apetytem zjadł brokuły, a ja się cieszyłam, że ma zdrowe, bez oprysków. Dzisiaj zaś wcinamy twaróg ze szczypiorkiem z Nokłów :) A wczoraj wieczorem po nerwowym dniu raczyłam się... sami wiecie czym ;) Z przyjemnością wracam do zdjęć i wspominam ten wyjazd i jeszcze długo będę wspominała, Waszą cudowną gościnność, spacery po cudownie miękkim trawniku, długie rozmowy o wszystkim...
Teraz czeka mnie mnóstwo roboty w moim ogrodzie, bo chciałabym, żeby jakoś wyglądał na Wasz przyjazd. Pewnie nie będę miała za wiele czasu na forum :(
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKO-dziękuję za odwiedziny,spotkanie było wspaniałą okazją do wymiany doświadczeń i bliższego poznania a "łupy" każdy od każdego otrzymał,i to jest właśnie najpiękniejsze co każdego z nas spotkało. Oto co otrzymałem w prezencie od Geni i Ani.
Liliowce i irysy ( i nie tylko) czekają na rewolucję na rabatach kwiatowych, na razie znalazłem dla nich takie miejsce przechowania.

Obrazek

Świerk już rośnie na swoim miejscu;

Obrazek

LUCYNKO- dziękuję za odwiedziny, pogoda była piękna, gdyby w ogrodzie nie było rzeki i stawu , trudno by było wytrzymać na tym upale. Jesteśmy niezmiernie zadowoleni że mogliśmy gościć w naszym ogrodzie tak wspaniałych ludzi ,jak Genia z mężem i Ania, jadąc do Zamościa, nie omieszkaliśmy się spotkać z słynnym chrząszczem w Szczebrzeszynie .

ANETKO- dziękuję za odwiedziny, Szczebrzeszyn jest urokliwym miasteczkiem w centralnej części Roztocza Środkowego, a dzięki Brzechwie i chrząszczowi, jest chyba znane każdemu dziecku w naszym kraju.

,GENIA , od dawna przymierza się do zakupu sośnicy, ale w jej ogrodzie nie ma zbyt wiele miejsca i dlatego też dokładnie ją oglądała czy zmieści się w jej ogrodzie, i czy warto poświęcić dla niej kawałka ziemi w jej ogrodzie.

GENIU-dziękuję za odwiedziny, widzę że już trochę odpoczęłaś po tak długiej podróży, cieszymy się z Zosią że Wasza podróż odbyła się bez problemów.Dobrze że udało się zmieścić wszystkie roślinki i dotarły do miejsca przeznaczenia bez problemów.

Ja swoje( Twoje) roślinki na razie umieściłem w słonecznym miejscu przy szklarni z pomidorami w doniczkach, bliżej jesieni będę robił rewolucję na rabatach kwiatowych, będzie okazja trochę przemeblować rabaty kwiatowe. Z rewizytą ,poczekamy do sierpnia, Justynka ma urlop wtedy będziemy ustalać konkretną datę wyjazdu do Was.

ANIU- dziękuję za wirtualną wizytę, cieszymy się że nasze warzywka Wam smakowały,mamy nadzieję że tych nerwowych dni nie będziesz miała za wiele, bo w innym przypadku trzeba będzie uzupełnić ubytki :wink: Waszą wizytę "w realu" w naszym ogrodzie miło z Zosią wspominamy , nasz przyjazd planujemy w sierpniu, szczegółową datę będziemy ustalać na PW.

Po kilkudniowych odpoczynku związanym z wizytą Znamienitych Gości , zabraliśmy się do prac ogrodowych, posadziłem wszystkie roślinki zakupione w szkółce, w pierwszą sobotę czerwca, dużo pracy jest w szklarni z pomidorami, spadki temperatury są dobrą okazją by spokojnie popracować, w dalszym ciągu rabaty, zwłaszcza kwiatowe wymagają plewienia. Oto jak wyglądają dzisiaj Nokły i co w ogrodzie kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tadeuszu w moim ogrodzie rośnie mała sośnica , zostałam obdarowana nią przez miłego forumowicza Adama- adamiana w maju tego roku , ale podziwiałam Twoją jak moja będzie wyglądała za kilka lat .

A na Wasz przyjazd już się cieszymy .

Jestem ciekawa jak liliowce będą kwitły Ci w doniczkach , może dosyp im jeszcze ziemi bo było troszkę skromnie .

Pozdrowienia i ;:196 dla Zosi i Justynki
Genia :wit
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadeuszu, nie tylko dzieci znają p. Brzechwę :wink: :D

I ja mma liliowca w donicy, ale coś się ociąga z wydaniem jakiegokolwiek pąku ... Podkarmić go może?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GENIU- dziękuję za odwiedziny,z małej sośnicy zawsze rośnie duża sośnica, trzeba tylko trochę czasu, jest to piękne i oryginalne drzewo.Twoim liliowcom do czasu ich wsadzenia na miejsce stałe powinno być być w tymczasowym miejscu dobrze, mają dobre nasłonecznienie, codziennie sprawdzam im wilgotność ziemi, zasiliłem je również gnojówką ( oczywiście rozcieńczoną). Moje dziewczyny obiecały Wam Was odwiedzić, ja też , jeżeli los nie zarządzi inaczej zobaczymy się w sierpniu.

ANETKO-dziękuję za odwiedziny, nim dzieci poznają bajki Brzechwy muszą je poznać ich mamy, lub tatowie . W liliowcach ,dzięki GENI zaczynam stawiać pierwsze kroki, do tej pory w ogrodzie było ich niewiele, tak samo muszę się uczyć ich pielęgnacji, i nie potrafię Ci powiedzieć czy ich dokarmiać, ja swoje delikatnie podlałem roztworem gnojówki.

Od wczoraj prawie ciągle pada, dobrze że w piątek zaliczyłem jubileuszowy, w tym roku , dziesiąty spacer za kosiarką.W Nokłach nie widać jeszcze pełni lata, kolory nadal soczystej zieleni, chociaż już kwitnie wiele roślin lata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Tadeusz....to dobrze że kolory soczystej zieleni....bo u sąsiadki za płotem,jakieś drzewko-samosiejka jest już pomarańczowe.... :shock:
Jak zwykle "aligancko" u Ciebie...ja WAS kochani podziwiam...to jest pasja,zamiłowanie....
piękne kwiaty,krzewy....cudny dzwoneczek na ostatnim :uszy
Ty sam robiłeś te kolarze....no,no....ja nie potrafię..... ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O- jak ja lubię u Ciebie przebywać i sycić oczy tymi pięknościami! Lubię Twą ogrodową różnorodność :wit
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Po cóż wyjeżdżać na wakacje ,jak w Nokłach cały czas czuć lato:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”