Ogórek kolczasty - kiwano
-
- 10p - Początkujący
- Od: 7 sie 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogórek kolczasty - kiwano
Mam trochę głupie pytanko, czy te kiwano może się skrzyżować z najzwyklejszym ogórkiem, lub czy komuś się już taki przypadek przytrafił ?
Ja też kupiłem w zeszłym roku w tesco te 10 nasion, wykiełkowało 8, potem sie rozrosło jak szalone, na jesień zebrałem przeszło 100 dorodnych kiwano ale w smaku nie były za dobre i już więcej ich nie zasieję
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mi kiwano smakuje tylko te pestki odbierają przyjemność jedzenia
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja dzisiaj posiałam kiwano do doniczki, nasionka kupiłam ze sklepu internetowego i są z firmy Toraf
Strasznie lubie siać nowe roślinki, niektórych upraw nie powtarzam w następnym roku, jestem ciekawa co wyjdzie tym razem z mojego eksperymentu
Strasznie lubie siać nowe roślinki, niektórych upraw nie powtarzam w następnym roku, jestem ciekawa co wyjdzie tym razem z mojego eksperymentu
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
moje niedawno posiane kiwano zaczęło już kiełkować mam je pierwszy rok i jestem ciekaw czy mi posmakuje
Witam wszystkich. Mi wykiełkowały wszystkie nasiona kiwano kupione w Tesco. Mam pytanie. Mam zamiar okryć je białą włókniną 19 gram i nie wiem czy tak jak ogórki "zwykłe" odkrywać je na dzień, a na noc zakrywać, a może mają być okryte przez czas tylko, a potem usunąć włókninę na stale? Z góry dziękuję.
-- 3 maja 2012, o 11:07 --
Aha i napiszcie czy dać trochę obornika? Pozdrawiam.
-- 3 maja 2012, o 11:07 --
Aha i napiszcie czy dać trochę obornika? Pozdrawiam.
- agusia2410
- 500p
Też pierwszy raz mam kiwano, i jak na razie w doniczce, nie liczyłam ile nasion wysiałam, ale nie całą paczkę bo było ich dużo, a wykiełkowało mi 12 szt
Ale ogórków to ja nie odkrywam na dzień, tylko do pielenia odkrywam, i zdejmuję włókninę dopiero jak ogórki zaczynają kwitnąć, wtedy zdejmuję na dobre
Ale ogórków to ja nie odkrywam na dzień, tylko do pielenia odkrywam, i zdejmuję włókninę dopiero jak ogórki zaczynają kwitnąć, wtedy zdejmuję na dobre
Pewnie też tak zrobię Aguś
ps. Fajne masz to swoje szaleństwo ogrodowe.
ps. Fajne masz to swoje szaleństwo ogrodowe.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 paź 2011, o 16:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A to nakrycie butelkowe - to niby przed czym ma chronić ..bo przed spóźnionym przymrozkiem na pewno nie pomoże !!
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
Mam kiwana w szklarence i pną się jak ogórki po sznurkach i mam pytanie czy powinnam obrywać mu dziki tak jak w przypadku ogórków?
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
Moje kiwano pod folią dostaje żółtawe listki (tracą zieleń) macie pomysł co może być przyczyną ??
- agusia2410
- 500p
Przypuszczałem, że może za mało jest słońca bo rośnie w miejscu gdzie najpóźniej się pojawia.
Ale póki co pnie się w górę
Pożyjemy zobaczymy
Pozdrawiam Arek
Ale póki co pnie się w górę
Pożyjemy zobaczymy
Pozdrawiam Arek